Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39 40 41
741
Laitoin synapticilla qt 4.6 koneeseen, mutta en millään löydä esimerkkitiedostoja. Ne näkyvät kyllä qtcreatorin kautta, mutta en viitsisi kopioida niitä edestakaisin.

Yritin etsiä gnomen tiedostoselaimellakin tiesostossa olevan tekstin perusteella, mutta ainakaan vielä se ei ole löytänyt mitään.

Pulma olisi siis, missä ovat qt:n esimerkkitiedostot Lucidissa.

teele

742
Mulla muuten näyttää toimivan tuo nettitikku ilman mitään ongelmia niin kauan kuin Ubuntun buuttaa tikku kiinni koneessa. Jos buuttaa ilman sitä, niin en saa sitä millään näkyviin network-managerissa.


juu, just sellasta tekee täälläkin. Sitten on vielä se, että jos käynnnistää jonkun muun ohjelman ensin, nettitikku ei löydy.

Olen yrittänyt

service udev restart

mutta se ei auta. Jotenkinhan luulisi voivan tehdä samat asiat kuin käynnistyksessä uudestaan.

teele


743

Onkohan kukaan nähnyt asiasta mitään uutta tietoa. Kaikki muu näyttää toimivan ihan hyvin, mutta nettitikun käynnistely ja sen aika sattumanvaraiset tulokset ovat selvästi erottuva ominaisuus.

Sattumanvaraisuus (ainakin siltä vaikuttaa) ja Open Officen vaikutus kytkeytymiseen voisivat olla hyvä vihje, mutta valitettavasti itse olen asiantuntijan vastakohta, enkä osaa päätellä enempää asiasta.

teele

746
Mistähän saisi ubuntu-restricted-extras -paketit, kun pääte näyttää

Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/multiverse/f/ffmpeg-extra/libavcodec-extra-52_0.5.1-1ubuntu1_i386.deb nouto ei onnistunut  Yhteys ei toiminut
E: Joidenkin arkistojen nouto ei onnistunut, ehkä "apt-get update" auttaa tai kokeile --fix-missing?

Olen yrittänyt jo useampana päivänä, mutta vieläkin puuttuu.

teele

747
Laitealue / Vs: Lucid ja rinnakkaisportti, ei toimi?
« : 18.06.10 - klo:19.08 »

Nyt toimii!

Ongelma oli tosiaan se, että kannettavan rinnakkaisportti ei ollut päällä, Ainakin nyt, kun laitoin sen päälle biosista, kirjoitin toimii. Nyt se tuntuu alustautuvan kaksi kertaa konetta käynnistettäessä, ensimmäisen kerran ihan alkuvaiheessa ja toisen kerran Gnomen ikkunan valmistuessa. Koska aikaisemminkin se tuntui alustautuvan ensimmäisessä vaiheessa, en osannut edes ajatella, että portissa olisi mitään syytä.

Siis 10.04:ssä hp deskjet toimii suoraan asennettuna (kunhan muistaa laittaa rinnakaisportin päälle).

teele

748
Vähän vielä lisäväriä asiaan: Luultavasti eilen tai toissapäivänä tulleiden päivitysten jälkeen Huawei e160 ei kytkeydy päälle enää ollenkaan Lucidissa.

Muutenhan se ennen toimi hyvin Lucidissa, kunhan se vain suostui ensin kytkeytymään.

Muok. Kyllä se kytkeytyy sittenkin, mutta ei aina toisella eikä kolmannellakaan yrityksellä. Ei kytkeydy ollenkaan, jos esim. Open Office on päällä. Ehkä jotkut muutkin ohjelmat ajossa estävät kytkeytymisen.

teele

749
Laitealue / Vs: Lucid ja rinnakkaisportti, ei toimi?
« : 17.06.10 - klo:23.39 »

Openprinting.org:in mukaan tuo toimii erinomaisesti - usko vaan ;) Ajuriksi suositellaan pcl3.
http://www.openprinting.org/printer/HP/HP-DeskJet_500
Kurkkasepa, että Cups:in asetukset ovat kohdillaan. Esim. selaimesi osoitekenttään localhost:631
ja tarkistamaan asetukset.

Mielenkiintoinen tieto, näin äkkiseltään kokeilussa ollut Modify printer -nappula tarjosi kirjoittimen paikaksi vain sarjaportti 1 tai sarjaportti 2. Kirjoitin on kuitenkin käsitykseni mukaan rinnakkaisportissa, mutta ehkäpä jopu muu eksoottisemman tuntuisista valinnoista sitten toimii. Täytyy käydä vielä katsomassa siellä openprinting -sivustolla.

teele

750
Laitealue / Vs: Lucid ja rinnakkaisportti, ei toimi?
« : 15.06.10 - klo:21.24 »

Tämä on toinen kone, jossa on samanlaisisa ongelmia. Kun koneen laittaa päälle, kirjoitinkin alustautuu, eli kyllä portista ainakin jotain kirjoittimelle kulkee. Seuraavan kerran kun laitan koneen päälle yritän muistaa käydä biosin kautta, mutta nyt uskoisin, että rinnakkaisportti on päällä.

Tämäkin pitäisi olla ihan vakio asennus, suoraan levyltä ja tyhjenetylle levyosiolle. Jos samat asennukset toimivat jossain, pitäisi ne saada toimimaan täälläkin, ainakin teoriassa.

teele

751
Yritin jo 9.04 Ubuntussa saada tavallista hp deskjet 500 -kirjoitinta toimimaan, mutta silloin löytyi jostain ulkomaalaiselta listalta tieto, että ytimessä olisi jotain rinnakkaisporttiin vaikuttavaa häiriötä. Odottelin sitten 10.04 -versiota, mutta tulostin ei toimi vieläkään. Hplipit näyttää olevan asennettuina.

Vanhemmissa ubuntuissa kirjoitin toimi hienosti, ja taisin kokeilla sitä vielä syksyllä windows-koneessakin, jolloin se näytti toimivan.

Automaattinen kirjoittimen asennus laittaa kirjoittimen S4 -porttiin, ja tietokoneen käynnistyessä kirjoitinkin alustautuu. Mutta yhtään tekstiä se ei suostu tekemään.

Olisikohan joitain komentoja, jota voisi lähettää päätteeltä kirjoittimelle, joilla näkisi, meneekö sinne yhtään mitään? Tai joku muu keino saada kirjoitin toimimaan?

Muok.  
        
lsmod |grep parport                  

näyttää

parport                32635  2 ppdev, lp

mutta

sudo hp-setup -i

näyttää, kun yritin valita rinnakkaisportin (alla)  

Enter number 0...2 for connection type (q=quit, enter=usb*) ? 2

Using connection type: par

error: No device selected/specified or that supports this functionality.

Sitten vielä

ls -l /dev/lp*

kertoo, että

ls: tiedostoa /dev/lp* ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole



teele

752
Laitoin tyhjään koneeseen Lucidin, ja vanhassa Huawei e160-modeemissa tuli esille pieniä ongelmia. Versiossa 9.04 se on aina toiminut mainiosti.

Työpöydälle ilmaantuu se mobile partner kuvake aina, kun tikku on kiinni tai laitetaan kiinni koneeseen. Yhteys muodostuu vata toisella tai kolmannella yrityksellä, ei näköjään koskaan ensimmäisellä.

Sovellukset-valikosta saatavalla modeswitchillä ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta, ehkä sieltä puuttu e160 sääntö?

Mobile partner -kuvake on ruma työpöydällä, ja sen saa pois irrottamalla, mutta olisi parempi, jos se ei sinne koskaan tulisikaan tai jos sen saisi automaattisesti irrotettua. Siis sen sijaan, että nyt valitsen kuvakkeen ja sitten Irrota, toivoisin, että kone tekisi sen itse. Sitten olisi tietysti hienoa, jos yhteys käynnistyisi automaattisesti tai ensimmäisellä yrityksellä.

teele

Muok.           Näyttää vielä siltä, että tikun pitää olla koneessa kiinni käynnistettäessä, jotta yhteyden yleensä voisi saada.

753

Kuvan kopiointi onnistuu vakiona olevalla kuvankaappausmenetelmällä:

Avataan haluttu tiedosto Asiakirjankatselimella, sitten

Sovellukset->Apuohjelmat->Ota kuvankaappaus.

Ruksitaan vaihtoehto "Kaappaa valittu alue" ja napsautetaan saman ikkunan "Ota kuvankaappaus" nappulaa. Kursori muuttuu ristiksi, jolla valitaan haluttu alue, ja kun se on valmis, ehdotetaan sille nimeä ja tallennuspaikkaa. Laitoin sen vain työpöydälle, josta se on helppo siirtää OO Writeen raahaamalla.

teele

754

Kuvankaappaus taitaa olla helpoin tapa.

Ohjeita siihen oli mm. täällä

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21250.msg246278

Kokeilen, miten onnistuu...

teele

755

Voi turskatti, kyllä niissä koneissa on eri versiot, Gutsy ja Jaunty. Ei taida apt-get onnistua?

teele

756

Jatkaisin vielä tästä latausaiheesta, vaikka vähän eri kantilta.

Tilanne on sellainen, että on mahdollisuus käyttää kahta konetta, joista toisessa on nettitikkuyhteys ja toisessa ei, koska sitä varten tarvittavat ohjelmat puuttuvat. Ohjelmat ovat saatavissa pakettivarastosta, mutta miten haen paketin ja kaikki siihen kuuluvat alipaketit sillä koneella, joka on verkossa, ja siirrän ne sitten esim. tikulla siihen koneeseen, josta ne puuttuvat.

teele

757
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 15.05.10 - klo:15.58 »
Onkohan pdf-tiedostossa mahdollista estää tuota kuvan kopiointia (muuten kuin print screenin osalta tietysti)? Pystytkö laittamaan tuota dokumenttia johonkin nähtäville, jotta joku muu voisi kokeilla, jos se vaikka on siitä dokumentista kiinni?

Juu, kopioitavia kuvia yritin ottaa esim. tältä

http://www.abem.se/files/res/2Dnotes.pdf

sivulta. Mutta luulen tosiaan, että oma versioni Asiakirjan katselimesta on sen verran vanha, että siinä ei vielä ole mukana kaikkia piirteitä.

ghostscript on hyvä ajatus, ja png-kuva olisi oikein hyvä, mutta en ole keksinyt, miten otan monikymmensivuisesta pdf-asiakirjasta juuri sen oikean kuvan, jos en pääse hiirellä valitsemaan aluetta.

teele

758
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 14.05.10 - klo:08.51 »

Käytössä on Evince 2.26.1 eli siis Asiakirjankatselin, eikä Synaptic näytä muuta (uudempaa) ehdottavankaan.

Ubuntu on siis 9.04 eli Jaunty.

Pdf-kuvassa ei tarjota työpöytätulostusmahdollisuutta eikä svg-valintaa, ja Evince 2.26.1 :n kuvauksessakin Synapticissa sanotaan, että sillä voi kopioida "tekstiä", mikä varmastikin onnistuu.

Ehkäpä päivitys sitten jossain vaiheessa muuttaa tilannetta, kunhan vain uskallan sen tehdä.

teele

759
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 13.05.10 - klo:13.07 »

Edit:
Näyttää toimivan myös siten että Nautilus asiakirjakatselimesta siirtää hiirellä kuvan Openofficeen.


Tämä olisikin hienoa. Mutta kun napsautan kuvan pdf-kuvan päällä Asiakirjankatselimessa, tulee ikkuna, josta voi valita Edellinen sivu
                         Seuraava sivu
                         Lataa uudestaan
                         Vieritä automaattisesti
                         Kopioi (mutta tämä on harmaana eikä toimi)
                         Valitse kaikki

Kun valitsen kaikki viimeisestä, pdf-sivulla oleva teksti tullee valituksi ja sen voinee kopsata.

Kuvaa ei myöskään voi siirtää raahaamalla.

Käytössäni on Ubuntu 9.04 ja sen mukana tulleet OO-ohjelmat, ehkä ne voisi päivittää jotenkin?

teele

760
Joskus kun kirjoittaa jotain tekstiä, sinne olisi hyvä saada kopioitua joku pdf-muotoinen kuva, mutta en ole keksinyt, miten se tehdään. Windows-ihmiset sanovat, että se on helppoa: napsautetaan vain jotain kameraikonia tms.

Mitenkähän tekisin Ubuntussa ja OO Writessä?

teele

Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39 40 41