Kirjoittaja Aihe: Ubuntu on huono käyttis (ratkaistu)  (Luettu 34343 kertaa)

UbunTux

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2046
  • KubunTux
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #60 : 18.03.07 - klo:12.20 »
Tietysti toimiihan se,jos konetta käyttää vain boottiin ja sammuttamiseen,eikä missään nimessä erehdy asentamaan sinne mitään....
Joo mullakin toimii Xp ihan hyvin (paria peliä varten se on olemassa)
Tiettyjä rajoituksia:
1. Verkkopiuha irti ennen buuttia
2. En ole juurikaan 'asentanut' sinne ohjelmia. Lähes kaikki toimivat ilman reksiteriä eli vanhan asennuksen kansiot on vaan kopioitu Program Fileihin DVD:ltä.
3. Käyttö erittäin harvinaista
Ja toimii kuin junan vessa
KDE neon
Uudempaa KDE:tä Ubuntulla

Naranek

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 28
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #61 : 18.03.07 - klo:20.41 »
Tietysti toimiihan se,jos konetta käyttää vain boottiin ja sammuttamiseen,eikä missään nimessä erehdy asentamaan sinne mitään....

Kun toimiskin... mulla on virtuaalikoneessa WinXP joitain juttuja varten ihan minimiasennuksella. Erillistä palomuuria siinä ei ole, tai virustutkaa, mutta päivitykset on ajantasalla ja windowsin oma muuri päällä. Mitään ylimääräisiä ohjelmia ei ole asennettu, vaan pelkästään ne tarvittavat jotka eivät toimi linuxin puolella ja netin pistän virtuaalikoneesta päälle vaan sillon kun sitä tarvitsen.

Vaan siitä huolimatta se saastuu aika-ajoin spywaresta. IE rupeaa availemaan kummallisia ikkunoita ja sen jälkeen joutuu ajamaan Adawaren jolla riesat taas poistuvat vähäksi aikaa. Viimeksi samassa rytäkässä meni rundll32 jonka jälkeen mitkään ohjelmat eivät enää asentuneet. En arvosta, en sitten yhtään.

idiootti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 96
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #62 : 27.11.07 - klo:14.53 »
Joo olen kyllä samalla linjalla useimpien kanssa täällä: ei ole perusteltua väittää että linux on huono OS jos sitä ei edes osaa käyttää, ja vielä jos se on huono juuri siksi että sitä ei osaa käyttää. Totta että linuxissa tehdään asiat eritavalla, mutta se ei tarkoita huonoa. Että pysy vaan winukassas, en kadehdi yhtään, enkä hetkeäkään kadu sitä että otin itse linuxin käyttöön.


Niinkuin jossain jo totesinkin, ubuntu on magneetti joka vetää puoleensa Fanaatikot ja oppimis sun muut lukihäiriöiiset, paskaako me niistä.
Ystävällinen mutta ihana Yrms


Pakko on tähän mainita, että kommentistasi saa vaikutelman että lukihäiriöiset ym. on hieman tyhmiä. Tietenkin mitä minä nyt ymmärtäisin tekstistäsi, koska minullahan on lukihäiriö. Mutta silti olen tullut toimeen Linuxin kanssa, kerrassaan ihmeellistä, vaikka "paskaako te minusta...". Ei sitä että olisin jotenkin loukkaantunut, mutta välillä vähän nakertaa kun ihmiset puhuvat asiasta joista tod. näk. ei ole mitään henk. koht. kokemusta, eivätkä asiasta mitään tiedä. Ja loppuun vielä, jopa minä tiedän miten lukihäiriöiset kirjoitetaan (opin sen noin 16 vuotiaana ^^).
« Viimeksi muokattu: 22.04.08 - klo:19.19 kirjoittanut idiootti »

MikkoJP

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1148
  • iBook 600 MHz + Debian 4.0
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #63 : 27.11.07 - klo:14.56 »
Ja toimii kuin junan vessa

Uuden vai vanhan mallinen junan vessa? Vanhan mallinen levittää perunan raiteille ympäristön iloksi -- uusissa ovi aukeaa, kun sitä vähiten toivot  ;D  8)  :o  :D

UbunTux

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2046
  • KubunTux
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #64 : 27.11.07 - klo:16.26 »
Ja toimii kuin junan vessa

Uuden vai vanhan mallinen junan vessa? Vanhan mallinen levittää perunan raiteille ympäristön iloksi -- uusissa ovi aukeaa, kun sitä vähiten toivot  ;D  8)  :o  :D
:) Jokin näiden uudemman puolesen junanvaunun vessasta oli mennyt tukkoon matkustaessani siinä ja tässähän systeemissä paska leviää ympäri vaunua  :( . Vanhemmassa mallissa reiän tukkiminen vaatiikiin jo yli-inhimillisiä kykyjä  :D. Tuo kommenttini on todellakin päivittynyt uudempaan sillä wanhassa koneessani (käytännössä eläkkeellä/kuoleman sairas ) tuo Xp todella on levinneen oloinen. Mikähän ajastettu itsetuhomekanismi noissa windwseissa on,  kun koko käyttistä ei edes käytetty viimeisen vuoden aikana kuin pari kertaa  :)
KDE neon
Uudempaa KDE:tä Ubuntulla

gdm

  • Sitä saa mitä tilaa...
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4363
    • Profiili
    • Keskustelualueiden säännöt
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #65 : 27.11.07 - klo:16.27 »
Lainaus
Uuden vai vanhan mallinen junan vessa? Vanhan mallinen levittää perunan raiteille ympäristön iloksi
Ööh... oletteko koskaan pistänyt merkille kuinka likaiset ikkunat vanhoissa junan vaunuissa on??? tai kaiteet ovien vieressä???
Ja katsokaapa kuinka kiiltävät kiskot on :)

Mietitään sitten hetki, minne se p***a leviää niistä hyvin toimivista junan vessoista :)
(joskus muinoin ollut VR:n palveluksessa)

Asiaan,
vanha totuus, Linux ei ole Windows.
muutaman asian puutos harmittaa, mutta siitä en syytä muita kuin laitevalmistajia (haluttomuus jakaa tietoja ja koodia)
Ymmärrän kyllä kolikon toisenkin puolen että, voittoa tavoittelevia yrityksiä ne on. Ei ole kovin älykästä jakaa salaisia tietoja mikä, voisi edesauttaa kilpailijoita menestymään paremmin.

Mutta hetkeäkään en ole katunut siirtyessäni gnu/linux puolelle :)
Keep up the good work
Lisää [Ratkaistu] aloitusviestiin jos ongelmasi selviää!
Saamasi tuki on ilmaista, joten älä vaadi tai uhkaile saadaksesi apua!

jake

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1262
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #66 : 27.11.07 - klo:19.30 »
No lukasin minäkin ekan sivun kommetteja siihen alotuspilaan tai trolliin, niin kuin sitä nimitetään kaiketi, mutt kyll senkin 'sanomaa' vois ehkä hiukka miettiä noin niin kuin yrittäen ymmärtää kaverin kertomaa.
Yritys voi tietty mennä oikein tai täysin väärin, mutt mitä siitä.

Käytän minäkin sekä työssä että vapaa-ajallani eri linux-distroja muka ajan hermolla pysyäkseni ;-) ja oon pariinkin kertaan todennu, ett itselleen kiusan tekeminen ei tunnu kovin mielekkäältä ...edes linuxin ja vapaiden ohjelmien kanssa yleensäkään.

Mun mielestä liian tiukkapipoisuus eli fundamenttaalisuus ei aina oo hyväksi oman mielipiteensä eteenpäin viemisessä.
Eli mitä tiukemmin pidetään kiinni avoinmuudesta/vapaasta, niin jotkut asiat tulevat sitä varmemmin vaikeiksi.
Kuten nyt noi videoiden katselu ja mp3:sten kuuntelu. Samoin edes jotenkin niiden kanssa toimivien 3D-kiihotettujen ajurien kanssa on vielä toistaiseksi taivutta poropietarisoftiin...

No onneksi niiden asentaminen on ihan viimeisten versioiden myötä käynyt melko helpoksi, mutt siinä monopolikäyttiksessä nekin lie suht valmiina.

Koodekit lie myös liki saman 'vaivan' takana. En tunne nykywintoosaa tältä osin, mutt jotenkin kuvittelisin, että ne windowsMediat pyörii siinä ilman eri asennuksia...

Joten saahan sen helpommaksi, jos ja kun ei toista tapaa halua opetella. Jota linux kyllä windoosioilta jonkun verran vielä vaatii - jos ei pelkkä käyttö, niin ylläpito kyllä.

Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5679
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #67 : 27.11.07 - klo:19.41 »
Itse olen käyttänyt ihan nassikasta lähtien M$:n tekeleitä, tarkemmin dos 3.3 lähtien ja vasta tänä vuonna itse olen saanut asennettua joka koneeseeni linuxin, tosin asia oli muhinut mielessä jo vuosia. Siirtyminen ei ole helpoin homma kun monet asiat tehdään ihan erilailla ja hermotkin on menneet jo useasti ja ihan varmasti tulee menemään lukuisia kertoja, mutta nyt harmittaa miksi en ole jo aiemmin perehtynyt linux maailmaan ja olen jo nyt 100% varma, että windowsille on vaihtoehtoja. Vaihtaa näkökulmaa hiukan niin huomaa, että windows on oikeastaan aivan helvetin vaikea järjestelmä jos sen haluaa toimivan virheettömästi. Miettii pahimpia ajuriongelmia, oikein pirullisen viruksen poistoa, ohjelmien päivityksestä johtuvien vikojen korjaamista, rekisterin putsausta yms. niin nekin kyllä vaatii vain aika hyvästi asiaan paneutumista... Vastaavasti on aivan turha olettaa että linuxin käytön oppii heti ja että linux olisi virheetön/täydellinen järjestelmä.

Suurin ero esim. Ubuntun ja windowsin "perusasennuksen" jälkeen on mielestäni se, että Ubuntulla voit heti kun järjestelmä on latautunut tehdä jo lukuisia asioita kuten selailla webissä, käyttää esim. openofficea tai yleensä jopa tulostaa jotain. Asenna XP ja heti ensimmäisenä joutuu asentamaan viruksentorjuntasoftan ja palomuurin tai nettiyhteyden avaamista ei tarvitse haaveillakaan tai tunnin sisällä kone on ihan sekaisin. Monesti morkataan linuxin kykyä tunnistaa laitteita, mutta esim. xp:n asennuksen jälkeen hyvin harva laite toimii ilman, että erikseen asentaa sen omat ajurit erikseen. Laitehallinnasta on löytynyt jokaisella koneellani useammat keltaiset huutomerkit laitteidenkohdalta ja en tarkoita mitään näytönohjainta, sen puutteestahan kärsii myös esim. Ubuntu vaan tarkoitan emonohjainpuutteista lähtien. Windowsissa olen törmännyt kivaan ongelmaan kun ohjelman installeriin on lipsahtanut kiva pikku bugi ja poistaessa ohjelman eipä ole poistunut pelkästään ohjelman kansio, vaan pykälän pidemmältä kansiorakenteesta ja pahimmillaan asemalle on tullut kertalaakista n.50-100Gt tyhjää tilaa. Ei muuten kovin hirveästi naurattanut. Kyseinen ohjelma olisi pitänyt manuaalisesti päivittää ensin poistamista, mutta eipä tullut pieneen mieleenkään kyseinen toimenpide. Linuxissa tuollainen riski on käsittääkseni olematon jos ohjelmat on asennettu pakettienhallinnankautta. Tai vaikkapa windowsin iki ihanat softien jakamat tiedostot kun joku ohjelma päättääkin poistaa sellaisen. Buginen ohjelma kaataa lähes varmuudella koko järjestelmän, ah memory dumpit, torjuntasoftat raastaa asemia loputtomasti ja kivana pikku featurena windowsin oma elämä, vaikka repii eetteripiuhanirti ja sulkee muka joka ikisen sovelluksen mikä pitäisi olla päällä ja kappas kiintolevyn valo räpsähtelee iloisesti silti (ei ihme että windows sekoaa monesti noin vuoden asennuksen jälkeen). Linuxilla ei voi toistaa yleisimpiä mediaformaatteja? Miten on esim. divx/xvid toisto windowsissa? Kivoja efektejä voi saada videotoistoon windowsissakin kun asentaa jonkin "hyvän" codecpackin koneelle jne. jne. jne.

Loppu viimein saakin ihmetellä, mikä oikeastaan toimii windowsissa oikeasti hyvin? Jep käyttisasennuksen jälkeen miinaharava, pasianssi ja paintbrush rokkaa hyvin, mitäs muuta? Eipä ihan heti tule mieleen ;)

Tulipa vuodatettua. Mua ei vaan enää oikein napannut windows ja sen vuosia lähes identtisenä pysyneet ongelmat  ;D
« Viimeksi muokattu: 27.11.07 - klo:19.48 kirjoittanut qwertyy »

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11447
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #68 : 28.11.07 - klo:10.09 »
Linuxilla ei voi toistaa yleisimpiä mediaformaatteja? Miten on esim. divx/xvid toisto windowsissa? Kivoja efektejä voi saada videotoistoon windowsissakin kun asentaa jonkin "hyvän" codecpackin koneelle jne. jne. jne.

Täh? Miten niin ei voi toistaa? ??? No jaa...mutta mistä ihmeestä winodwsiin tommoisi codecpackejä saa...?!
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5679
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #69 : 28.11.07 - klo:10.39 »
Käsitit väärin, siis tarkoitan tuohon väitteeseen, että linuxilla ei oletuksena voi toistaa esim. mp3sia jne johon monesti törmää, niin vastaavasti windowsillakaan ei toimi kovinkaan moni videomuoto oletuksena.

Windowsin codecpäckejä on vaikka kuinka
esimerkiksi
Jos joku kopioi koneelle jonkin todella vanhan paketin, joka on huonosti tehty niin kiva alkaa korjailemaan sen tekemiä vaurioita.

gefa

  • Vieras
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #70 : 29.11.07 - klo:21.07 »
Ei ole montaa hetkeä, kun asensin eräälle asiakkaalle F-Securen Vista koneeseen.

Ei siinä mitään, normaalistihan se sinne menee ihan kiltisti, mutta tuolta piti ensin poistaa Symantecin viritykset pois.

Ne kun sain sileäksi, niin huomasin, että ei käynnisty Secure ei...Herjasi vain, että että antamasi tuoteavain tai jotain siihen suuntaan, ei kelpaa asentamasi version kanssa,jepjep...

Rekisterin kaivelun jälkeen selvisi, että koneessa oli ollut Elisa tietoturha, joka oli poistamisesta huolimatta, siis ennen tuota poistettua norttonia tehnyt jänniä rekisteriavaimia.ne kun kaivoi kaikki pois regeditillä, niin vihdoin sai asennettua ihan normaalin versin F-securesta.

Sama on käynyt kerran XP:n kanssa, kyseessä oli silloin Sonera tietoturha.

Johtopäätöksenä voin sanoa, että syytä on molemmissa, winkun mustasukkaisesti varjelevissa rekisteriavaimissa ja tietoturha paketeissa, jotka on kasattu testiversion ympärille, ja kun siihen koitat ajaa päälle ihan kaupasta ostetun "tölkkiversion" , alkaa  operaatoriversion tietoturhan avaimet kummittelemaan...
« Viimeksi muokattu: 13.02.08 - klo:13.14 kirjoittanut gefa »

turkka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 9
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis (Ratkaistu)
« Vastaus #71 : 13.02.08 - klo:04.43 »
Hei taas
Kylläpäs tämä viestiketju on elänyt pitkään, olinpa aivan unohtanut  "vuodatukseni", netissä kirjoitettua ei siis saa koskaan poistettua. Nyt jo hymyillitti lukiessani sitä uudestaan (silloin kyllä lähinnä itketti ja seuraavana päivänä harmitti kiivastuminen). Mutta tein niinkuin asiallisissa vastauksissa silloin neuvottiin ja rohkaistiin - otin sen (netti)manuaalin eteeni ja aloin lukemaan ajatuksen kanssa heti kun sain sitä aikaa. Ja arvaatkas vain, kyllä - Ubuntu on pyörinyt kakkoskoneessa täyspäiväisesti melkein vuoden. Päivittänytkin olen jo 7.04, vielä ei uudempaan kai ole tarvetta - ja tietenkin jotain säätämistä siitäkin tulisi... ei jaksa.

Kaikki ei ole mennyt kitkattomasti, mutta kiitos ohjeiden tekijöille ja tämän yhteisön aktiivi kirjoittajille. Joka kerta apu on löytynyt hakemalla, kysyä ei ole tarvinnut. Nykyisin vaan harmittaa nuo lukuisat samat kyselyt, vaikka pienellä vaivalla vastaus löytyisi muutenkin.
Myös tyttäreni (nyt 11v) käyttää Ubuntua suveneeristi. Kahden käyttöjärjestelmän koukussa kyllä pitkään joudun olemaan, parempi puolisko ei vielä halua koskea pitkällä kepilläkään Ubuntuun ja vielä tuntuu että pelit on helpompi käynnistää XP:ssä (sekin on yleensä toiminut). Niin rehellisesti sanottuna, kyllä Photariin tartun mielummin kuin Gimppiin ja viimeisen ison taittotyönkin tein InDesignerillä. Sribusta vasta opettelen, siihenkin löytyy hyvät suomenkieliset  ohjeet netistä - kiitokset tekijöille. Ei ole helppoa vaihtaa tuttua ohjelmaa toiseen.

Ehkä olisin voinut aikaisemminkin kirjoittaa kokemuksista, mutta taisin oikeasti hävetä julkista mokaamistani ja halusin unohtaa asian. Mutta lisään otsikkoon kuitenkin "ratkaistu", mielestäni se sopii.

Talvea odottellessa/toivoessa
Turkka

fossiili

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 785
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis (ratkaistu)
« Vastaus #72 : 13.02.08 - klo:08.19 »
Ubuntu 7.10 GG on erinomainen OS. Kaksi minunikäistäni sukulaista sai vaimolta tai lapsilta lahjaksi windowsmikrot. Nyt noin vuoden kuluttua kumpikin käyttää joten kuten mikroaan nettiselailuun ja nettipostiin. Tätä ennen sukulaiset ja tuttavat ja huolto ovat touhunneet korjaamassa mikroja, jotka olivat "taas rikki".

Jos olisin ollut paikalla olisin väkisin tunkenut asentamaan, virittämään, ja pikkuisen testaamaan koneille sopivan linuxin. Kaikki olisivat päässeet helpolla ja halvalla. Tosin onnistumiseni salaisuus olisi ollut siinä, että kumpikaan asiakas ei katsele Pikku Kakkosta erityisesti sen Joulusivuja eikä YouTobea. Ovat vanhoja kuten minä. Huonolla onnella lapsenlapsi olisi pyrkinyt mikrolle ...

Minun kaksi WindowsXP-asennustani häippäsi koneilta. Yritän aloittaa uutta elämään ilman Windowssia. Valitettavasti sotapelini SPWAW Wine-konfrigurointi on tosi hankalaa :(

Toistaiseksi onnistumaton wlan-asennus painaa mieltäni. Linux Mint 4 ei suostu ääntämään mitään, outoa, koska Ubuntu vaikka laulaa. Näistä lisää muissa keskustelussa, kuhan keritään.

Risto H. Kurppa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3024
  • Useita Kubuntuja ajossa.
    • Profiili
    • http://risto.kurppa.fi
Vs: Ubuntu on huono käyttis (ratkaistu)
« Vastaus #73 : 13.02.08 - klo:09.01 »
Tämän ketjun aihe on varsin hauska :)

r
UUSI UBUNTUN KÄYTTÄJÄ: SÄÄSTÄ AIKAASI LUKEMALLA  -> TÄMÄ <-

Storck

  • Vieras
Vs: Ubuntu on huono käyttis (Ratkaistu)
« Vastaus #74 : 13.02.08 - klo:10.41 »
Hei taas
Kylläpäs tämä viestiketju on elänyt pitkään, olinpa aivan unohtanut  "vuodatukseni", netissä kirjoitettua ei siis saa koskaan poistettua. Nyt jo hymyillitti lukiessani sitä uudestaan (silloin kyllä lähinnä itketti ja seuraavana päivänä harmitti kiivastuminen). Mutta tein niinkuin asiallisissa vastauksissa silloin neuvottiin ja rohkaistiin - otin sen (netti)manuaalin eteeni ja aloin lukemaan ajatuksen kanssa heti kun sain sitä aikaa. Ja arvaatkas vain, kyllä - Ubuntu on pyörinyt kakkoskoneessa täyspäiväisesti melkein vuoden. Päivittänytkin olen jo 7.04, vielä ei uudempaan kai ole tarvetta - ja tietenkin jotain säätämistä siitäkin tulisi... ei jaksa.

Kaikki ei ole mennyt kitkattomasti, mutta kiitos ohjeiden tekijöille ja tämän yhteisön aktiivi kirjoittajille. Joka kerta apu on löytynyt hakemalla, kysyä ei ole tarvinnut. Nykyisin vaan harmittaa nuo lukuisat samat kyselyt, vaikka pienellä vaivalla vastaus löytyisi muutenkin.
Myös tyttäreni (nyt 11v) käyttää Ubuntua suveneeristi. Kahden käyttöjärjestelmän koukussa kyllä pitkään joudun olemaan, parempi puolisko ei vielä halua koskea pitkällä kepilläkään Ubuntuun ja vielä tuntuu että pelit on helpompi käynnistää XP:ssä (sekin on yleensä toiminut). Niin rehellisesti sanottuna, kyllä Photariin tartun mielummin kuin Gimppiin ja viimeisen ison taittotyönkin tein InDesignerillä. Sribusta vasta opettelen, siihenkin löytyy hyvät suomenkieliset  ohjeet netistä - kiitokset tekijöille. Ei ole helppoa vaihtaa tuttua ohjelmaa toiseen.

Ehkä olisin voinut aikaisemminkin kirjoittaa kokemuksista, mutta taisin oikeasti hävetä julkista mokaamistani ja halusin unohtaa asian. Mutta lisään otsikkoon kuitenkin "ratkaistu", mielestäni se sopii.

Talvea odottellessa/toivoessa
Turkka

Lue tarkemmin: alhaalla lukee "poista aihe"

Ryppy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 837
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis (ratkaistu)
« Vastaus #75 : 13.02.08 - klo:21.40 »
Ei mitään syytä poistaa - ja sitä pitsi,  tuo otsikon "ratkaistu" kruunaa homman  ;D
Poistuu taka vasemmalle - - -

ilkkak

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 405
    • Profiili
Vs: Re: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #76 : 17.02.08 - klo:10.14 »

... Nykyiset linuxit ovat helppoja käyttää verrattuna vanhentuneeseen windowsiin.

Pitää ottaa vähän takaisin. KDE4:ssa on kiusallisen paljon piirteitä, jotka hankaloittavat sen käyttöä. Se alkaa käytettävyydessään alentua jo windowsin tasolle. Tosin versio on vasta 4.0.1, joten odotellaan. Nyt ei hyvältä näytä. Otsikossa puhutaan ubuntusta. KDE on tietysti vain yksi  graafinen käyttöliittymä muiden joukossa. Silti kehitys menee nyt tässä ihan hakoteille - IMHO.

jaldemar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 288
    • Profiili
Vs: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #77 : 17.02.08 - klo:12.36 »
Ei ole montaa hetkeä, kun asensin eräälle asiakkaalle F-Securen Vista koneeseen.

Ei siinä mitään, normaalistihan se sinne menee ihan kiltisti, mutta tuolta piti ensin poistaa Symantecin viritykset pois.

Ne kun sain sileäksi, niin huomasin, että ei käynnisty Secure ei...Herjasi vain, että että antamasi tuoteavain tai jotain siihen suuntaan, ei kelpaa asentamasi version kanssa,jepjep...

Rekisterin kaivelun jälkeen selvisi, että koneessa oli ollut Elisa tietoturha, joka oli poistamisesta huolimatta, siis ennen tuota poistettua norttonia tehnyt jänniä rekisteriavaimia.ne kun kaivoi kaikki pois regeditillä, niin vihdoin sai asennettua ihan normaalin versin F-securesta.

Sama on käynyt kerran XP:n kanssa, kyseessä oli silloin Sonera tietoturha.

Johtopäätöksenä voin sanoa, että syytä on molemmissa, winkun mustasukkaisesti varjelevissa rekisteriavaimissa ja tietoturha paketeissa, jotka on kasattu testiversion ympärille, ja kun siihen koitat ajaa päälle ihan kaupasta ostetun "tölkkiversion" , alkaa  operaatoriversion tietoturhan avaimet kummittelemaan...

Veikkaisin että sekä vitsasta, että xp:stä täytyy kaivaa kaikki Nortonin torjunta softaan liittyvät kansioitkin käsipelillä pois ennenkuin f-secure kamat pelaa kunnolla.  Ja päinvastoin myös siis jos siirryt f-securen softasta muuhun.

Rekisterienkaivelukin auttaa, mutta joskus W voi muistaa että ainiin täällähän oli niitä tärkeitä kansioita jota tarvittiin ja sitten kaikki taas tökkii.

Niihin kansioihin kun tallennetaan tiettyjä tietoja joilla, valvotaan sitä milloin lisenssi oikeus päättyy ym. kivaa.

Onhan nuokin voinut muuttua sillä olen asennellut noita maksullisia torjunta törkeyksiä viimesi kesällä 2006.

UbunTux

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2046
  • KubunTux
    • Profiili
Vs: Re: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #78 : 17.02.08 - klo:12.40 »

... Nykyiset linuxit ovat helppoja käyttää verrattuna vanhentuneeseen windowsiin.

Pitää ottaa vähän takaisin. KDE4:ssa on kiusallisen paljon piirteitä, jotka hankaloittavat sen käyttöä. Se alkaa käytettävyydessään alentua jo windowsin tasolle. Tosin versio on vasta 4.0.1, joten odotellaan. Nyt ei hyvältä näytä. Otsikossa puhutaan ubuntusta. KDE on tietysti vain yksi  graafinen käyttöliittymä muiden joukossa. Silti kehitys menee nyt tässä ihan hakoteille - IMHO.
Ja mitähän nämä piirteet ovat sen keskeneräisyyttä lukuunottamatta? ::) Tuntuma minulla KDE 4:stä on lähes sama kuin 3.5. Tuon plasman ympärillä olevat ohjelmat ovat aika raakileita (työpöytä, paneeli, K-valikko).
KDE neon
Uudempaa KDE:tä Ubuntulla

fossiili

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 785
    • Profiili
Vs: Re: Ubuntu on huono käyttis
« Vastaus #79 : 17.02.08 - klo:18.44 »
"KDE - se hankalampi vaihtoehto" - sanoisin minä. Ubuntua käytän oletuksen mukaisesti Gnome-työpöydällä tai sitten Xfce:llä. Useissa muissa linuxissa on KDE se, mitä tyhmälle asentajalle kuten minulle oletuksena tarjotaan. Erityisesti Mandrivassa kävelee esiin omituisuuksia, varsinkin jos on erehtynyt kokeilemaan Compizia tai Mepissiä tms. erityistä viritystä.

Kun yrittää käynnistää sovellusta, KDE pyörittää työpöydällä pikku ikonia, pyörii ja pyörii ja lopulta häviää eikä sovellus käynnisty.

Sitten on kummallisia KIO-orjia. Ne ei muka pysty lähtemään töihin (ruoskaa, ruoskaa ...niille) tai muuten sotkevat asioita. Täällä tietysti tuumataan, ettei ole KDE:n vika vaan minun. Niin vaimo ja lapsetkin sanoo  :P

Noin kymmenen kertaa olen ihmetellyt. miksi KDE-porukka touhuaa versiota 4 sen sijaan että laittaisivat 3-versiot kuntoon.