Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18
41
Koneen sammutus-kuvake on näkyvillä Whisker-valikossa. Toisessa koneessani se on virtanapin kuva, ja toisessa uloskirjautumiseen viittaava kuvake (ehkä olen muutellut asetuksia joskus). Molemmista kuitenkin avautuu "xfce4-session-logout", josta voi sammuttaa koneen. Whiskers-valikon asetuksia voi muuttaa painamalla kuvaketta hiiren oikealla napilla ja valitsemalla avautuvasta valikosta "Ominaisuudet" ("Properties").


Vaihtoehtoisesti, jos haluaa sammuttaa koneen yhdellä hiiren painalluksella, paneeliin voi lisätä kuvakkeen lisäosalla  "Toimintopainikkeet" ("Action buttons"). Ei tarvitse muistaa komentoja, valitsee vain lisäosan asetuksista oikean sammutus-toiminnon eikä mitään muita. (En muista tuleeko tuo lisäosa valmiiksi asennettuna vai joutuuko paketinhallinnasta asentamaan jonkin paketin, jotta se olisi käytettävissä.)

42
Kuten Raimo kertoi, tavallinen 3,5 millin stereo plugi toimii aivan hyvin. Video-signaalin ulossaanti samaisesta liittimestä sen sijaan vaatii adapterin käyttöä.

43
Kyllä siitä liittimestä pitäisi saada linja-tasoista stereo-ääntä ulos aivan tavallisella 3,5 millin liittimellä. Olisikohan ongelma äänen ulostulon valinnassa? (Se toinen ulostulo on hdmi-liittimen kautta.)

Ratkaisu voisi olla pakottaa ääni ulos analogisen liitännän kautta käyttäen raspi-config -ohjelmaa:
https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/audio-config.md

44
Ubuntu tietokoneissa / Vs: swappines
« : 09.02.18 - klo:15.10 »
Tuskinpa huomaat mitään, ellet sitten ole joutunut tilanteisiin, että käyttis on siirtänyt joidenkin prosesien tarvitsemaa dataa tarpeettomasti swappiin, ja sitten sitä dataa tarvitaankin. Olisikohan se hidastanut hieman koneen sammuttamista, kun swappiin siirretty data täytyy saada uudelleen muistiin prosessien sammuttamista varten...?

Itse käytän swappiness arvoa 10, koska en halua, että ssd:llä sijaitsevaa swappia käytetään "turhaan", vaikka muistista on vielä vapaana suurin osa. Swappiness arvolla 60 tuota tapahtui, arvollla 10 swappi on pysynyt käyttämättömänä. (Koneessani on 16 gigaa muistia.)

Ainoa hyöty varhaisesta swappaamisesta on, että on jää enemmän tilaa levyvälimuistille. En huomaa mitenkään hieman suuremman levyvälimuistin tuomaa hyötyä, joten mieluummin säästän ssd:täni turhalta kirjoittamiselta.

45
Jurkkien linkittämissä jutuissa taitaa olla kyse eri ongelmista kuin hänellä, eivätkä ne ole relevantteja ongelman suhteen.

Jurkkien ongelma: Järjestelmä unohti hiiren herkkyysasetuksen päivitysten myötä. Kyse jostakin Ubuntun versiosta.

Pontikis: Ubuntu 16.04 versiosta (Unity)  puuttui hiiren herkkyyden säätö, joten se täytyi hoitaa xset -komentoa käyttämällä.

Superuser-sivustolle postaavan ongelma koskee OpenSusen versiota 13.1 KDE-työpöydällä.


Olen joskus ollut itsekin tyytymätön syystä tai toisesta hiiren herkkyysasetuksiin ja olen siitä syystä käyttänyt tuon Pontikis-sivuston kaltaista ratkaisua, eli työpöytäympäristöä käynnistettäessä suoritetaan sopivaksi hiottu xset-komento. Ratkaisuni ei ole aivan samanlainen kuin tuo, koska käytössä on Xfce eikä Unity.


46
Yleistä keskustelua / Vs: Nettisivut seuraavat
« : 25.11.17 - klo:20.26 »
Seuraaminen on toteutettu Javasriptillä. Javascriptin estämällä estää myös seuraamisen, mutta se saattaa rikkoa koko sivuston toiminnallisuuden.

Koska käyttäjän toimia seuraavat skriptit ladataan yleensä kolmannen osapuolen palvelimilta, mainosten ja trackereiden estäjät voivat estää skriptien lataamisen, jos ne ovat estettävien osoitteiden listalla. Itselläni on käytössä uBlock Origin.

Skriptit ovat sivuilla, koska sivuston omistajat ovat ne halunneet itselleen käyttöön. Mielestäni siis sivuston omistaja on oikeastaan vastuussa vuodetuista salasanoista, jos he ovat sivustolleen laittaneet tietoturvattomasti toteutetun kolmannen osapuolen palvelun.

47
Asensin juuri Opera-selaimesta uudemman version (48.0), ja se vaikuttaisi toimivan niin kuin sen pitääkin. Se siis avautuu siinä tilassa kun se on suljettukin, eikä siis vaadi tuon --start-maximized -argumentin käyttöä. Käytössä Xfce-työpöytä.

48
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: kiintolevyn kunto
« : 10.09.17 - klo:22.37 »
Smart tietojen kohta 198, "ei korjattavissa olevien sektorien määrä", taitaa olla luotettavin merkki siitä, että kovalevy on hajoamassa ja kannattaa hankkia uusi levy.

Koneen jysähtäminen saattaa johtua muistakin syistä.

49
Pelit / Vs: DiRT Rally julkaistaan Linuxille 2.3
« : 24.08.17 - klo:23.42 »
Nvidian mukaan GTX 1050 Ti tuki on lisätty ajurin 375.20 myötä. Phoronix-sivusto on testannut Dirt Rally peliä onnistuneesti GTX 1050 Ti ohjaimella ja 375.39 ajurilla. Tarjolla olevan 375.66 pitäisi siis riittää. (Se on minulla käytössä ja toimii GTX 960:n kanssa.)

En ole muistaakseni säädellyt näytönohjaimen asetuksia.

Pelin käynnistyminen kestää minullakin kauan (ralliauton kuva ja sen alapuolella pieniä neliöitä, jotka syttyvät ja sammuvat osoittaen, että jotakin tapahtuu). Itselläni peli valikkoineen alkaa aivan kuten pitääkin kun hidastetun rallivideon alkaessa painan peliohjaimeni näppäintä.

50
Pelit / Vs: DiRT Rally julkaistaan Linuxille 2.3
« : 24.08.17 - klo:19.02 »
Jo selvisi tämä Steam key-asia. Ostin pelin osoitteesta www.feralinteractive.com  ja sikäläisen FAQ:n avulla ymmärsin lopulta, että kyseessä on koodi, joka tulee pelin mukana. Ilmainen Steam-sovellus, joka pitää ladata erikseen, pelin lisäksi, toimii jonkinlaisena portinvartijana. Koodin esittämällä pääsee pelaamaan.

Peli ei kyllä toiminut, mutta minulla onkin nyt Lubuntu 17.04 eikä Ubuntu 16.10, eikä näyttökorttikaan ole mikään niistä, joita kehutaan testatuiksi. Joku rallivideohan tuossa kyllä pyörii.

Minulla toimii Dirt Rally Ubuntun 17.04 -versiossa (kahdella eri koneella), vaikka käynnistettäessä ohjelma huomauttaa, ettei versio ole tuettu. (Toisessa koneessa nvidia GTX 960 ja toisessa AMD R9 380.)

Edit.: molemmilla koneilla peli kaatuu silloin tällöin - ei kuitenkaan niin usein, että menisi maku pelaamisesta. Toisessa koneessa koko kone kaatuu (Pentium G3258 ja GTX 960), toisella koneella (FX-8320E ja R9 380) kone pysyy pystyssä, mutta Dirt täytyy sulkea toisesta virtuaalikonsolista.

51
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 24.08.17 - klo:17.39 »
Vaikka vaihdoin virtalähteen vanhaan, käytin samaa virtalähteestä lähtevää virtajohtoa. Teoriassa johdossa voisi olla vika, joka "korjaantui" sitä liikuteltaessa.

Todennäköisemmältä vaikuttaa kuitenkin virtalähteen vika. Sen puolesta puhuu myös virtalähdettä heiluteltaessa kuuluva pieni ääni, ikään kuin siellä olisi jotain hyvin pientä irrallaan.

Juu, eiköhän ole syytä etsiskellä sopivaa pahvipakkausta, jossa virtalähteen saa lähetettyä takuuvaihtoon...

52
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 24.08.17 - klo:17.07 »
Päädyin Corsairin RM650x -malliin. Hyvin on toiminut.

Taisi hajota tänään. Laitoin koneen päälle ja sekunnin tai kahden sisällä käynnistämisestä kone sammui - ja samalla sammui näyttö, ja valot huoneesta. Sulake paloi. Vaihdoin sulakkeen ja se uusikin paloi heti kun pääkatkaisimesta laitoin sähköt takaisin. Irrotin koneen verkkovirrasta ja nyt taas sulake kestää.

En haistanut mitään palaneen käryä ja vaihdoin koneeseen vanhemman virtalähteen ja kone toimii sen kanssa hyvin.  Eiköhän vika ollut virtalähteessä. Sitä heilutellessa kuuluu pientä ääntä ikäänkuin siellä olisi jotain pientä irtonaista. Virtalähde on kotelossa ollut eristyksissä muusta koneesta ja tuskinpa se on voinut lattialtakaan sisäänsä imaista mitään. En ole myöskään availlut tai siirrellyt konettaa pitkään aikaan.

Eli taisi hajota aivan itsestään 16  kuukauden käytön jälkeen. Minulla taitaa olla huono onni Corsairin virtalähteiden kanssa.

Virtalähteellä on 7 vuoden takuu - jos jaksan toimittaa sen Jimmsille, pitäisi saada uusi tilalle. Olisi hyvä vielä varmistaa, että virtalähde on tosiaan sökönä, mutta en tiedä miten sitä voi tehdä polttelematta lisää sulakkeita... En tosin keksi muutakaan selitystä sulakkeiden palamiselle.

53
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 03.08.17 - klo:17.12 »
Kaikki virtalähteeni ovat olleet ongelmattomia (lukuunottamatta yhtä Corsairia vuosia sitten).  Yhden ihmisen suosituksilla ei taida olla virtalähteiden kohdalla kovin paljon merkitystä. En tiedä onko palautusprosentteja missään nähtävissä...

 Yleensä ottaen minulla on se käsitys, että Seasonicilla on valmistajista paras maine. (Seasonic valmistaa myös virtalähteitä muille brändeille.) Kannattaa lukea ehdokkaiden arvosteluja. Ainakin viimeksi virtalähdettä etsiessä niitä oli hyvin tarjolla. Päädyin Corsairin RM650x -malliin. Hyvin on toiminut. Ja on hiljainen toisin kuin Super Flower Golden Green HX (550w), jonka tuuletin puhaltaa aina melko terhakkaasti ja on hiljaisissa kokoonpanoissani yleensä äänekkäin komponentti.

On minun Silverstonikin (500W Strider SFX) toiminut hiljaisesti ja moitteetta kohta kaksi vuotta, mutta se on ollut melko vähäisellä käytöllä.

54
dd ei tiedä mitään tiedostoista. Se ei toimi tiedostojen tasolla vaan luku- ja kirjoitusmedioiden "blokkien" tasolla. (Et voi kopioida kansiota dd:llä, vaan levykuvia tai muuta blokki-tason dataa.) En siis usko, että tiedostojen määrällä pitäisi olla mitään merkitystä. Kokeile muuttaa kirjoitettavien (ja luettavien) blokkien kokoa kun kirjoitat levykuvaa tikulle tai kortille. Joidenkin kertomusten mukaan blokin koon vaihtaminen 512 tavusta 64 kilotavuun on tuplannut kirjoitusnopeuden.

55
dd:tä käytettäessä bs-operandin (block size) muuttaminen suuremmaksi saattaa lisätä kirjoituksen nopeutta jonkin verran. Oletus on 512 tavua, mutta voit kokeilla esim. 64 kilotavun kokoa nopeuttamaan kirjoitusta

56
Mark Shuttleworth kirjoittaa:
Lainaus
I’m writing to let you know that we will end our investment in Unity8, the phone and convergence shell. We will shift our default Ubuntu desktop back to GNOME for Ubuntu 18.04 LTS.

https://insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot-rather-than-phone-and-convergence/

57
Bugiraportin yhteydessä eräs käyttäjä neuvoi näin:
Lainaus
This is how I got it working, not so clear but loud at least; downloaded wget -O run.py http://www.alsa-project.org/hda-analyzer.py → kdesudo run.py, → Graph GUI visible → looking for nodes (on the left side of the pane) with something like EAPD, found a node (Node[0x26]) with magic letters EAPD, ticked EAPD on, likewise OUT and IN in Widget Control, and after 2...3 seconds my amilo's 1W amplifier is turned on.

58
Sen verran vielä tuosta omasta kokemuksesta Ubuntu 14.04:sta VIA:n näytönohjaimen kanssa: Se ei toiminut jotenkin kunnolla (en tiedä sen tarkemmin kun en ollut paikalla) ja jollakin oli hyvä ajatus poistaa komposointi. Sen seurauksena tietenkään ei koko Unity toiminut. Komentoriviltä asensimme Lubuntun työpöydän ja se näytti toimivan ihan hyvin, joten kone jätettiin siihen tilaan. Luultavasti viisaampaa olisi Ubuntun sijaan asentaa suoraan se Lubuntu - ainakin itse kokeilisin ensin sillä.

Lubuntusta on useampia levykuvia jaossa. 14.04.5 tulee uudemman kernelin kanssa. Jos VIA:n näytönohjaimen ajurien regressio on kernelistä kiinni, olisi parempi asentaa levykuva, jossa on vanhempi kernel. Se on lataussivulta se jälkimmäinen eli tämä: http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/trusty/release/lubuntu-14.04-desktop-amd64.iso

59
Minulla on pari wifi-tikkua, joilla on samanlaista oiretta. Niiden kohdalla on kyse kernelin mukana tulevasta bugisesta ajurista. Ilmeisesti tikut menevät virransäästötilaan, jos niiden kautta ei kulje bittejä jonkin ajanjakson aikana. Obgelma on siinä, että ne eivät osaa enää herätä lepotilastaan. Niille on onneksi olemassa korjattu ajuri. Jos sellaista ei olisi, voisi luultavasti yrittää tehdä jokin prosessi, joka säännöllisesti (esim. 30 sekunnin välein) pingaa joitakin osotteita ja sitä kautta pitää tikun valveilla.

Kyseessä on eri piirisarja ja eiköhän aivan eri ajurikin, mutta kerroin nyt vain yhdestä mahdollisesta syystä, miksi wifi voi uinahdella.

60
Jokin aikaa olin mukana asentelemassa Lubuntua kannettavaan, jossa oli VIA:n näytönohjain. Havainto oli se, että vanhemmat 14.04 lts jakelut näyttivät resoluution oikein, mutta uudemmat 16.04 lts eivät osanneet käyttää oikeaa resoluutiota. Muistaakseni päädyimme syystä tai toisesta asentamaan Ubuntun 14.04 version, mutta asensimme siihen Lubuntun paketit ja sen otimme sen työpöydän käyttöön. Sori, en nyt muista tuon tarkemmin.

Kannattanee siis ehkä kokeilla 14.04 versioita, ja työpöytäympäristöä, joka ei vaadi laitekiihdytystä - jos siis viitseliäisyyttä riittää.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18