Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - matt1

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6
61
Thänks. Ei siis tarvitse heittäytyä kulutushysterian valtaan.

Ja syy siihen että kirjoitin tänne enkä esim. laitealueelle oli se, että kyselin tuossa myös Fedorasta. Yritin molempiin koneisiin Fedora 14:aa huonoin tuloksin, ja hitaampaan myös lxde-versiota. Ei asentunut. Tuntuu siltä että puolet downloadaamistani ohjelmalevykkeistä on jotenkin rikki, jopa sellaiset jotka olen toimiviksi testanneet. Iso rahan- tai ajanmenoha tuo ei ole, ihmettelenpä vaan että onnistuuko toisten ohjelmalevykkeet ja -kokeilut aina heti kuin Strömsössä.

Toisaalta, osa toimii. Olen huomannut että lxde:t  ja fluxboxit (Ubuntu ja Mint) ovat ilahduttavan nopeita.

Ystävällisin terveisin,

Matti

62
Hei,

Minulla on pari Pentium 4-masiinaa.

Pitääkö paikkansa, että tulevan Ubuntun versiot Nattystä alkaen eivät enää pyöri Pentiumin aikaisessa suoritinarkkitehtuurissa? Koskeekohan tämä myös Lubuntua, ja vastaavia MIntejä? 

En myöskään saanut kokeilemaani Fedora 14:a asentumaan, sen paremmin perusmallia kuin lxde:ä. Onko tässä kysymyksessä sama asia, vai olenko jotenkin töpeksinyt?


Sitä vaan että pitääkö tästä nyt tietokonekaupaan rynnätä.
 

63
Laitealue / Vs: Epson Stylus SX210 ei toimi(kaan)
« : 16.01.11 - klo:17.49 »
Muistelen että Avasysin sivuilla käskettiin laittaa ohjelmat sisään jo ennen printterin kytkemistä.

Ainakin itse yritin ensin väärässä järjestyksessä ja scanneri ei toiminut (px710w). Sitten tuli uusi versio Ubuntusta tai muutenko vaan asensin uusiksi, ja asensin huolella kaikki ajurit Avasysistä ja vasta sen jälkeen laitoin printterin kiinni - kaikki toimi.

64
Laitealue / Vs: mikä ssd levy
« : 16.01.11 - klo:17.45 »
Katsoin että tuollaisen kahden sata-paikan pci kortin saa jimmiltä alta kolmenkympin, mutta voi olla että tuossa d530sff:ssä on 2 ide-paikkaa ja lisäksi yksi sata.

Mutta on toki mahdollista että 1) ssd-levy ei siinä toimi ja 2) toimii, vaan ei hitaassa väylässä nopeuta esim. Ubuntun boottaamista havaittavasti.

Nykyisin käytössä olevassa koneessa (HP a360.fi) vaihdoin vanhan ide-levyn uudempaan ide-levyyn ja hämmästyin, miten koneen melutaso laski ja boottiaika lyheni, Molemmat toivottavia asioita.

(muok, pci, ei pci-e)

65
Laitealue / Vs: mikä ssd levy
« : 16.01.11 - klo:11.24 »
KUINKAHAN vanhaan koneeseen tuollaisen voi asentaa...ja kuinka vanhaan kannattaa?

Itselläni tällä hetkellä HP a360.fi ja tilattu HP d530sff, molemmat ATA-levyisiä Pentium4-koneita, Mutta onhan ATA-levyjä, ATA-SATA ja SATA-PCI adaptereita, kai?

ONhan se vähän pöllöä kun muutaman kympin koneeseen laittaa satkun levyn, mutta voihan sen levyn sitten siirtää seuraavaan?

Riippuu tietysti siitäkin mitä koneella oikeasti tekee ja siitä mikä koneen konfiguraatio kaiken kaikkiaan on ... mutta yleensä tuollaiset päivitykset eivät kannata, koska tarvittavat osat ovat suhteettoman kalliita verrattuna uusien koneiden osiin.

/ EDIT - Sorry, huomasin vasta myöhemmin, että koneesi ovat läppäreitä - ei niihin varmaan mitään sisäisiä SATA-kortteja saa. Loppuosa poistettu tarpeettomana /


Ei kumpikaan ole läppäri, Uudempi HP d530sff on pöytäkoteloon sullottu yleinen toimistokone.

Ja vaihtuu uudempaan tuplaydinprosessorivehkeeseen tjsp heti kun löytyy sopiva. Ubuntu pyörii hienosti noissa poistoikäisissä (3+v)koneissa, ainakin tavanomaisessa kotikäytössä. JOs kone on 30E ja kovo satasen, niin kovin kalliista laitteistosta ei voi puhua. Kovot sun muut vaihdettavat osat siirtyy sitten näppärästi koneesta toiseen. 

66
Laitealue / Vs: mikä ssd levy
« : 15.01.11 - klo:18.59 »
KUINKAHAN vanhaan koneeseen tuollaisen voi asentaa...ja kuinka vanhaan kannattaa?

Itselläni tällä hetkellä HP a360.fi ja tilattu HP d530sff, molemmat ATA-levyisiä Pentium4-koneita, Mutta onhan ATA-levyjä, ATA-SATA ja SATA-PCI adaptereita, kai?

ONhan se vähän pöllöä kun muutaman kympin koneeseen laittaa satkun levyn, mutta voihan sen levyn sitten siirtää seuraavaan?


67
Olin jo jonkin aikaa suunnitellut omaa, mahdollisimman halpaa konetta. Sain töistä ilmaiseksi poisto-compagin ja olin kai googletellut erilaisia Linux-pohjaisia ratkaisuja. PÄädyin Hardyyn, mutta en osannut asentaa WLANia. Kokeilin myöhemmin uudestaan ja kas,sehän toimi. Sittemmin kone on vaihtunut toiseen käytettyyn, jakelukin on vahitunut pari kertaa mutta Ubuntu on kyllä tullut jäädäkseen.

68
En ole seurannut enkä osaa suositella... ajattelin kuriositeettina mainita. kyllähän amerikasta aina joskus tulee hyviä sarjoja, mutta en ole kuullut että tämä olisi yksi niistä.

Sitäpaitsi, Torvalds taitaakin olla ruotsinkielinen?

 


69
Telkassa taitaa tänään olla joku tv-sarjan jakso jossa päähenkilö(t) aloittavat suomenkielen opinnot silkan Linuxharrastuksen vuoksi.

Ohessa Iltalehden linkki:

http://www.iltalehti.fi/viihde/2010112912783920_vi.shtml


Matti


70
Aivan, hieno runo ja tosiaan, "open source" on aika innostava ajatus.

Tässä yhteydessä on pakko mainita myöskin kitaristi Petri Krzywackin toinen pitkäsoitto - nimeltään Open Source: http://webmagx.jazzrytmit.com/index.php/kaikki-arvostelut/1963-petri-krzywacki

Ellen nyt ihan väärin muista niin innoitus oli tosiaan tullut tv-ohjelmasta jossa aihetta käsiteltiin.

matti

71
Ubuntu tietokoneissa / Vs: lm-sensors päivitys
« : 12.11.10 - klo:10.15 »
http://www.lm-sensors.org/wiki/Download

Ainakin vähän sinnepäin... ;D

Jokatapauksessa, joku versio ilmeisesti toimisi, pakettivarastosta löytyvä ei tuntuisi pelittävän ja kun ajan sensors, niin löytää 0 sensoria. Jotain se käskee/tarjoutuu tekemään ja kun vastaan yes, niin loppu meneekin yli hilseen. Kunhan pääsen kotiin, niin voin kopioida sen tekstin tänne...

Mutta ilmeisesti muilla ei ole ollut ongelmia sensoreiden kanssa - tai sitten on olemassa joku muu ohjelma jolla lämpötilalukemia voi seurata. Ropellien seuraamisella/säätämisellä ei ole väliä koska niissä näyttää olevan potikat edessä.

joten

72
Ubuntu tietokoneissa / lm-sensors päivitys
« : 11.11.10 - klo:20.58 »
Hei,

Olen ihmetellyt joskus aieminkin että miksi lm-sensors äkkiä lakkasi löytämästä koneestani mitään sensoreita. Pari versiota taaksepäin sain kaksi lämpötilaa plus hdd-tempin sekä kaksi puhaltimennopeutta näkyville.

Sitten, olisko ollut 9.10 versiosta alkaen sensoreita löytyi sensors-detectillä mutta komennolla "sensors" ei tapahtunut mitään.

Surfailin asiasta jonkin verran ja vasta nyt löysin tiedon jonka mukaan lm-sensorsin väliversiot sopivat vain rajoitetusti eri koneille, kun taas tuorein lm-sensorsin versio 3,20 pitäisi toimia kaikilla. Sen saa hakea ilmaiseksi sivulta lm-sensors mutta se on tar.bz-tiedostoina. Löydänkö sen muuna versiona jostain ? Tai jotain muuta lämmöntarkkailuohjelmaa?

73
Laitealue / Vs: Canoscan 3200F - toivoton tapaus???
« : 09.11.10 - klo:21.23 »
LiDE 60 taas toimi ongelmitta, pistoke kiinni vaan.

74
Laitealue / Vs: Epson v330 photo -skanneri ei toimi
« : 08.11.10 - klo:23.21 »
Enpä tiedä mitä tarkoittaa, ja hyvä että pelaa Ubuntun ajureilla. Saattaa kuitenkin kannattaa hakea Avasys.jp - sivulta Epsonin vartavasten tuolle scannerille teettämä ajuri. Tällekin laitteelle sellainen löytyy tuolta:  http://www.avasys.jp/lx-bin2/linux_e/scan/DL1.do.    Näyttäisikö se osaavan yhtään enempää?

75
Laitealue / Vs: Epsonin monitoimilaitteen skanneriongelma
« : 05.11.10 - klo:21.38 »
Ihan vaan tarkistuksen vuoksi, ajoithan tuoreeseen ubuntupäivitykseen nuo ajurit ENNEN kuin iskit aparaatin kertaakaan kiinni ja nimenomaan ENSIN scannerin ajurit (niitä oli kai pari kolmekin ajettavaa kohtaa) ja SITTEN vasta printterin/monitomilaitteen asetukset? Ja sitten vasta löit USBit kiinni? Avasysin sivulla näin kehotettiin; Stylus Phtoto px710w toimi printterinä kun asensi ajurit printteri edellä mutta monitoimilaitteena scannereineen vasta kun olin ajanut ajurit tässä järjestyksessä uuteen puhtaaseen asennukseen.

Printtijälki on hyvää, mutta tuskailen vielä valokuvaprintterin kanssa: huippujälkeä mutta kuvat tulevat kuvan poikki vaakaan ja valkoista reunaa jää ylös ja alas. JOka kokeilu maksaa muutamankymmentä senttiä...huoh.  Myöskään en saanut konetta ja printteriä jakamaan mitään yhteistä ad-hoc-verkkoa. Olkoon kaapelilla... ::)

76
Laitealue / pikkukone (shuttle xs35gt) vs. vanha kone
« : 05.11.10 - klo:10.03 »
Hep,

Nykyinen koneeni on HP Pavilion a360.fi 2,5Ghz Pentium 4, 2G, 160Gb. Toimii vielä, mutta kaiken varalta olen pohtinut sille seuraajaa.

Shuttle barebone XS35GT Ion-näytönohjaimella kiinnostaa. Ajattelin siihen riittäviä muisteja ja SSD-kovoa, 60gb, sekä jotain slim-line levyasemaa (blueray tai dvd tarpeesta riippuen) Tästä koneesta on kirjoitettu paljonkin ja myös täällä. Ymmärtääkseni se on pätevä luokassaan ja melkein riittävä HDTV-katseluun, mutta kertokaas, kuinka sujuvasti se selviytyy normi pöytäkoneen tehtävistä? Surfailua, asiakirjoja, valokuvan käsittelyä, (mahdollisesti myöhempi käyttö mediakoneena, siksi ION).Siis:  Onko odotettavissa nopeutumista vai hidastelua ja yskimistä verrattuna nykyiseen ihan toimivaan pentiumiin?

Halvemmallakin saa tehokkaitakin koneita, mutta täysin äänetön ja muutenkin aika olematon pikkukone kiinnostaa.

77
Minä taisin oikein googlata että mikä on aloittelijalle helppo. Keskustelupalstalla tai Distrowatchissa näin väitettiin. olisi kiva kokeilla muitakin, mutta a) tämä tekee kaiken mitä osaan pyytää ja b) komentorivit on vielä opettelematta, enkä ole mikään atk-ihminen muutenkaan.

78
En tunne Canonicalin liiketoimintaa. Harrastaako Canonical veronkiertoa tai edes voimpaperäistä verosuunnittelua? Sehän on mahdollista, mutta en ole tähän tietoon törmännyt kun en alaa seuraa.

79
Katsoin Canonicalin sivustot ja totta puhutt: L-sanapuuttuu sieltä kokonaan, se on dumpattu. Vähän niinkuin Androidissa Linux elää vain perimätietona. Ja Gnu on pudonnut ymmärtääkseni vuosia sitten...

Itse tulee aina puhuttua Ubuntu-Linuxista. täst´edes taidan puhua pelkästään Linuxista :D

80
Missä se Canonical muuten väittää mitä täällä väitetään sen väittävän?

Siihen en taas minä ota kantaa. Kiinnitin vain edellisen kirjoittajan huomion Fri13:sta selitykseen aiheesta, kun hän selkeästi ei ollut sitä huomannut/sisäistänyt. Sinä taas kysyt ihan eri asiaa ja varmaan Fri13:sta on perusteita väittää noin ja mielenkiintoista onkin nyt nähdä niitä perusteita.



Itse asiassa olin huomannut. En vain tajua miksi vaikka joku saa harjoittaa LInux-liiketoimintaa ja se on jopa tuettavaa (Linux-kauppoja mainostetaan tälläkin sivustolla) ja toinen ei. Se on sitten ihan toinen juttu että koetaanko Canonicalin harjoittama liiketoiminta yleisesti Linuxin eteenpäin viemiseksi, samoin yhtiön harjoittama veropolitiikka. Sen jätän muille. Mutta siis liiketoiminta = ok ja rahaa saa tehdä jos kykenee.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6