Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eesaurus

Sivuja: 1 ... 169 170 [171] 172 173 ... 175
3401
Emeseneä suosittelen myös. Tosin weppikameraa se ei näytä tukevan.
Vaikuttaa jopa pidginiä fiksummalta.

Jos siirtää tiedostoja kaverille mesen välityksellä, ei Emeseneä voi suositella. Tosi hidas on siinä hommassa, samoin kuin Pidginkin. aMSN on huomattavasti nopeampi. Muuten käyttäisin kyllä Emesenä itsekin, se on hivenen mukavamman oloinen proggis.






3402
Ihan vilpittömästi täytyy nyt sanoa, että "joku muu". Tulin nimittäin kokeilleeksi Linux Mintiä, eikä paluuta taida olla.

Selvisin toki aivan hyvin Ubuntulla, Xubuntulla, ja niilläkin kolmella-neljällä eri W:llä, mitä tuli ajan saatossa käyteltyä, mutta Mint on kyllä lyhyen tuttavuuden perusteella selvästi paras kokonaisuus, mihin olen törmännyt. Makuasioitahan nämä lopulta ovat...

Isoimmat erot Ubuntuun ovat ne ihan tunnetut, ulkoinen olemus ja "kaikki toimii heti" -juttu. Kai tämä on hieman raskaampi kuin U, mutta hyvin pyörii minun peruskoneessakin. Yhteen huonompaan ominaisuuteenkin olen törmännyt. Mintissä oleva ohjelmien lisääminen ei ole minusta niin hyvä, kuin U:ssa oleva systeemi, joka taitaakin olla vertaansa vailla. Mutta jotain valittamistahan pitää aina olla. ;)

   

3403
Minulla näkyvät yhteyshenkilöt ihan normaalisti. Jos näytä -välilehdeltä valitsee "nimi", niin pääikkunassa näkyvät henkilöiden nimet (niillä, jotka ovat sen itselleen laittaneet), jos "sähköposti", niin näkyy sähköposti. Ei ole mitään muutakaan ongelmaa tässä uudessa versiossa ollut, ainakaan vielä.

3404
Pieni kysymys: Mikä komento pitää laittaa, että pääte käynnistyy paneelista? Lisäsin siis päätteen paneeliin kuvineen, mutta en hoksaa komentoa.

EDIT: Pääte ei siis käynnisty paneelissa olevasta ikonista, koska en keksinyt mikä komento sille pitää olla. Ikonin päällä klik oikealla-->ominaisuudet-->komento?.

Vastaan itse itselleni, että se komento on: /usr/bin/xfce4-terminal

3405
Onko sinullakin siinä ohjelmassa olevat tekstit ikäänkuin liian hennolla fontilla, sellaisia hauraan näköisiä?

Onhan nuo tuollaiset "hennohkot", en kuitenkaan pidä ongelmana, vaihtelu virkistää. Ikään kuin puoliksi läpinäkyviä kirjaimia.

Ok, halusin vain varmistaa. Niin, en hylkää minäkään ohjelmaa moisen takia.

3406
Pieni kysymys: Mikä komento pitää laittaa, että pääte käynnistyy paneelista? Lisäsin siis päätteen paneeliin kuvineen, mutta en hoksaa komentoa.

EDIT: Pääte ei siis käynnisty paneelissa olevasta ikonista, koska en keksinyt mikä komento sille pitää olla. Ikonin päällä klik oikealla-->ominaisuudet-->komento?.

3407
Sama homma täälläkin amsn ei kirjaudu, mutta onko järkevää tavallisen käyttäjän laittaa esijulkaistut ja tukemattomat päivitykset päälle???
Kyllä luulis tärkeiden ja suositelluiden päivitysten mukana tällänen ongelma tulevan korjatuksi!!!
Nää on näitä ubunu ongelmia jotka jarruttavat ubuntua suosion lisääntymistä....

Yhteys aukesi heti kun uuden version aukaisin. Pelittää!!

Onko sinullakin siinä ohjelmassa olevat tekstit ikäänkuin liian hennolla fontilla, sellaisia hauraan näköisiä?

3408
Ubuntu tietokoneissa / Vs: aMSN ei kirjaudu sisään
« : 05.08.08 - klo:21.08 »
Ei toimi tuo aMSN projektin sivusto mulla jostain syystä. ???

EDIT: Aukesihan se.
EDIT2: Ei toimi, vaikka asensin TKCXimagen, en sit tiedä olisko se pitänyt asentaa aMSN:n jälkeen, koska asensin sen ennen aMSN:ää...

Järjestyksellä tuskin väliä, mutta muuten en osaa yhtään auttaa, kokematon kun olen Linuxin kanssa vielä.

Täältä ainakin voisi apu löytyä: http://www.amsn-project.net/forums/

3409
Ubuntu tietokoneissa / Vs: aMSN ei kirjaudu sisään
« : 05.08.08 - klo:16.53 »
Tulinkin ottaneeksi sieltä linkin sivulta uusimman version (0.97.2) aMSN:stä. Asensin sen työllä ja tuskalla, mutta tässä se nyt olla jököttää, ja toimiikin. Kirjautui ainakin laakista sisään.

Ulkoisesti ohjelma näyttää huonolta, jotenkin "hauraalta". Siis olemus on ikäänkuin samanmoinen, kuin valokuva, joka on otettu liian herkälle filmille. No, keskentekoisen oloinen ulkoisesti joka tapauksessa. Onko tuollainen normaalia kehitysvaiheessa, vai menikö joku minulla pieleen?

Enivei, jos jotakuta muuta se uusi versio kiinnostaa, niin täältä http://www.amsn-project.net/linux-downloads.php sen saa.
Asennusohjeet ovat samalla sivulla.

Itse jouduin vielä päälle laittamaan tämän,
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install tcl tk tcl-dev tk-dev ennen kuin läksi jytäämään. Ohjelmaa käynnistettäessä tuli siis nootti, että joku TKCXimage -jutska puuttuu tjs., mutta äskeisellä koodilla selvisin siitä.

EDIT: Tarkennus: Ohjelmassa olevat tekstit (ei keskustelufontit) näyttävät huonolta, muuten ok.


3410
aMSN:stä on ollut keskusteluja aiemminkin, mutta en löytänyt äkkiseltään oikein tähän sopivaa.

Niin, yhtäkkiä ohjelma ei enää "kirjaudu linjoille" millään ilveellä. 

Aluksi aMSN toimikin eilen aivan normaalisti, kun sen pakettivarastosta asensin, mutta tänään en saa sitä kirjautumaan. Kokeilin jo poistaa koko ohjelman, ja asentaa takaisin lisää/poista -menetelmällä, mutta eipä auta sekään. Päätteelläkin poistin ja asensin uudelleen, ei jytää. Eilen se toimi ihan perusasetuksilla, mitään muutoksia en tehnyt.

aMSN:nää haluan käyttää siksi, koska tiedostonsiirto kaverin meseen on huomattavasti nopeampaa sillä, kuin vaikkapa Emesenellä tai Pidginillä.

3411
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 30.07.08 - klo:00.07 »
Lainaus käyttäjältä: Senior link=topic=431.msg150829#msg150829 date=1217355011
[quote
Hyvä ja pelkistetty työpöytäympäristö.

Jep, mutta menneen talven lumia jo tuo. :)

Alkaa löytyä pikkuhiljaa sopiva ilme, tämä on varmaankin jo aika lähellä lopullista:



Meikäläinen tykkää selkeästä meiningistä. 

3412
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 27.07.08 - klo:10.16 »
Ei sparklea tahi bling blingiä, mutta ainakin oma silmä lepää:





3413
Kiitos selventävistä vastauksista. Täytyypä käydä tekemässä tuo muutos varmuuden vuoksi.

Muistan lukeneeni, että jokin arvovaltainen taho on yrittänyt saada standardia aikaiseksi tiedostomuotoja koskevassa asiassa ja odt olisi ollut tuolloin vahvasti esillä.

Huomasin ilokseni, että täällä Linux puolella pystyy lukemaan ja jopa muokkaamaan XP:lle tallennettuja tekstitiedostoja. Kun tällaista muokkausta tallensin, kyseli ohjelma kohteliaasti haluamaani tallennusmuotoa. Suositteli kyllä varminpana odt:tä

Itse joudun tekemään erilaisia "virallisia" raportteja silloin tällöin ja lähettelen niitä erilaisille tahoille..  Tallennan kaiken tekemäni .odt-muotoon ja kun lähetän niitä eteenpäin niin muutan ne .doc-muotoon. Yksi syy tähän on .odt:n tuoma tilansäästö joka on yllättävän ISO.

Hyvä huomio, ero on iso. Muunsin juuri kokeeksi yhden .odt -tiedoston .doc:ksi, koko kasvoi n 8-kertaiseksi. Alle 12Kb:stä yli 90 Kb:iin.

Paljonhan noita tekstitiedostoja tietysti pitää koneella olla, että niistä tilaongelma syntyy, mutta kuitenkin...

3414
[/quote laitoin OpenOfficen tallentamaan automaattisesti tekstitiedostot .doc:ina yms. perushuttua,

Mitenkäs tuo tapahtuu? Miksi se on parempi kuin odt. Ehkä väärä alue kysyä, mutta kysyn nyt kuitenkin.
[/quote]

Tomppeli jo vähän vastailikin, eli yhteensopivuuskysymyshän se. Jos pitää, niinkuin tässä tapauksessa, lähetellä tekstitiedostoja sähköpostilla ympäri Suomea, on tiedostot hyvä olla sellaisessa muodossa, että mahdollisimman monella ne aukeavat heittämällä. .odt ei aukea, jos ei ole Open Officea koneella. Aika monella ei ole. 

3415
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivityksistä
« : 25.07.08 - klo:14.02 »
Siellä ei ole mitään tärkeää päivitettävää. Ne sinun käsin päivittänäsi jutut tulee seuraavan kerran kun "on aiheellista". Ole rauhassa, niin se on muillakin... 

Ahaa, niinpä tietysti joo. Asia ymmärretty.

Yritän olla rauhassa.  :)

3416
Lainaus
Enpä ole huomannut. Minusta siitä saa vain nortin maineen... Roll Eyes Tosin nykyään ei tunnu olevan kovin "norttiä" käyttää esim. Ubuntua. Siis tarkoitan, että kyllä sellaiset jotka eivät asiasta mitään tiedä saattavat ajatella niin, mutta sitä on vähintäänkin ihan yhtä helppo käyttää (siis jos laitteisto on sopiva), kuin Windowsia (OSX:stä en sano mitään...Wink).

minustakin tuon nörtin maineen lähinnä saa, vaikkakin tosiaan monet käyttäjiä jotka käyttävät linuxia paljon epänörttimäisempiin asioihin (sähköposti, nettisurffaus, tuo yle areena on myös hyvin yleisesti kuultu), juuri näissä asioissa linux taitaa olla melko ylivoimainen ja "tylsän vakaa". Oikeastaan hommahan menee näin: asennat linuxin tietokoneista juuri mitään tietämättömälle, laitat kaiken hyvin huolellisesti kerralla kuntoon, asennat hyvät ohjelmat ja pysyt kaukana asioista jotka aiheuttavat käyttäjälle turhaa säätämistä, kerrot perusasioista, ns. nörttiä ei tarvita varmaan vuosiin. Jos taas asennat winukan, niin vuoden päästä rekisteri on täynnä roskaa ja joka paikasta kurkkii madot ja muut nilviäiset, nörttiä tarvitaan oitis.

Minusta linux on paras ääripäihin, eli sellaiselle joka ei tiedä mitään koneista (ei käy niinkuin äsken selitetty) ja sellaiselle joka on oikein superbmeganörtti, voi tehdä paljon enemmän asioita ilman rajoituksia ja pystyy käyttämään komentoriviltä tietokonetta nopeammin ja tehokkaammin kuin kahlaamalla graafista tilkettä, tylsästä standardi-windowsista siirtyminen on jännittävää ja kaikki tuntuu toimivan paljon paremmin, ongelmien ratkaisu on mielenkiintoista. Keskitaso-käyttäjillä voi tulla eniten ongelmia ja esteitä linuxin kanssa, varsinkin jos siirtyy windowsista, kaikki tuntuu oudolta, eikä saa toimimaan sovelluksia, joita käyttää windowsilla, kaikki on eri paikassa ja komentorivi kummittelee, käyttäjä kuitenkin koittaa ottaa liian ison palan kakkua ja ongelmatilanteen tullessa voi tulla hankalaa.
   

Kutakuinkin juuri näin ajattelen itsekin, ja osittain sillä logiikalla olinkin liikkeellä, kun vaihdoin omille vanhemmillekin (40-luvulla syntyneitä) Xubuntun XP:n tilalle. Värkkäsin Ylen videot näkymään, Sampopankin toimimaan, laitoin OpenOfficen tallentamaan automaattisesti tekstitiedostot .doc:ina yms. perushuttua, tästä eteenpäin voivat olla autuaan tietämättömiä kaikesta tietokoneisiin (windowseihin) liittyvistä oheisongelmista, ja antaa palaa huolettomasti vaan.

3417
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivityksistä
« : 25.07.08 - klo:13.41 »
Ilmeisesti et ole laittanut automaattista tarkistusta päälle tai sitten se on viikottain tms.

Kröhöm, viittaisin tuohon ketjun ensimmäisessä viestissä olevaan kuvaan...  ;)

3418
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivityksistä
« : 25.07.08 - klo:13.14 »
Ok. Mistä on kysymys siinä, että päivityksiä kuitenkin löytyy, kun niitä itse Päivitysten hallinnasta kysyy?

3419
Ubuntu tietokoneissa / Päivityksistä [RATKAISTU]
« : 25.07.08 - klo:13.00 »
Xubuntuni ei ole tarjonnut moneen päivään - jos kertaakaan, en muista - mitään päivityksiä. Päivitysten hallinta antoi kuitenkin päivitettävää, kun käsin tarkistin. Minulla on käsittääkseni ruksit Ohjelmalähteet-->Päivitykset välilehdessä ihan normipaikoissa. Eli näin:



Menetänkö jotain olennaista, kun en ole ruksannut noita esijulkaistuja ja tukemattomia?


3420
Xfce:kään ei ole turhan vakaa, ainakaan aloittelijalle.

Kyllä meikäläisen läppärivanhuksessa XFCE on toiminut Hardyn virallisen julkistuksen jälkeisessä elämässä ihan kunnolla, beta oli aika raakile, jonka kanssa sai vääntää. Viimetalvinen opiskelukämppiskään ei ole valittanut vanhaan IBM-läppäriinsä asennetusta Xubuntusta.

T:Jallu59

Enpä ole myöskään huomannut mitään epävakautta, en omassa, enkä vanhempieni koneessa, joka on vähätehoinen ja vanhahtava. Sieltä kyllä tulisikin heti noottia, jos joku asia ei toimisi kunnolla, suoranaisesta kaatuilemisesta puhumattakaan.

Sivuja: 1 ... 169 170 [171] 172 173 ... 175