Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vimme

Sivuja: 1 [2]
21
Ubuntu tietokoneissa / Re: Synapticin käyttö?
« : 21.08.05 - klo:17.34 »
Siis miten niin terminaalista et saa asennettua mitään? Herjaako jotain vai mitä?
Terminalin kautta on ainakin mun mielestä näppärämpi asennella ohjelmat ja systeemit kuin käyttää synapticia, mutta sehän on vain makuasia.

22
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Foorumin aihealueet
« : 20.08.05 - klo:21.27 »
Kannatetaan ohjelmointialuetta, mutta tietyin varauksin.

Alue pitää rajata tietylle ohjelmointialueelle. Lienee turha alkaa kilpailemaan Ohjelmointiputkan ja Mureakuhan kanssa ja sisällyttää kaikkia kieliä tai edes kovin montaa kieltä tämän foorumin alle. Oma visioni voisi olla että ohjelmointiosiolla käsiteltäisiin shell skriptausta ja pythonia ja ehkä C/C++:aa linuxohjelmoinnissa. Ja jätettäisiin pois kaikki webohjelmointi (php, mysql yms.) Nopealla googlettamisella en löytänyt mitään kunnon linuxohjelmointiin dedioitunutta foorumia tai foorumin osiota, suomeksi siis.

Python sen takia että Ubuntun kehittäjät kehoittavat käyttämään Pythonia, ehkäpä siksi että Mark Shuttleworth on innokas Pythonin käyttäjä  ;)

23
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntun Vaatimukset?
« : 17.08.05 - klo:21.45 »
Siis jos käyttötarkoituksesi on vain ylläpitää jotakin sivustoa niin joku wysiwyg-editori on siihen aivan omiaan. Sitten kun innostut ja haluat niin tutki hieman html tageja ja ota avuksi vaikka jmerkan hyvä html-opas: http://koti.mbnet.fi/~merkka/

HTML on aikasen helppo oppia, sehän on "vain" tekstin määrittelyä ;) Siihen kannattaa sitten kaveriksi opiskella CSS ja XML. Niillä pääsee pitkälle...

24
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 17.08.05 - klo:17.39 »
Testaan seuraavaksi gravemania, josko pääsis vähemmällä säätämisellä ;)

25
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 17.08.05 - klo:15.11 »
Nyt täytyy sanoo että meni sormi suuhun ja toinen...

En löydä ainakaan Device Managerista mountpointtia, siellä lukee seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
block.device         string         /dev/hdc
Nautiluksella pystyy polttamaan, mutta sillä se raapas mp3 muodossa biisit levylle. Kai silläkin saa ne käännettyä "normi" audioksi ennen polttoa. Ja Gnomebakerin error on kokonaisuudessaan:
Koodia: [Valitse]
Error mounting /media/cdrom0.
umount: /media/cdrom0: ei ole liitettynä

Niin ja ei ole kuin yksi cd-dvd asema, /media kansiossa tosin näkyy /cdrom ja /cdrom0. Kun laittaa levyn sisään niin levyn sisältö näkyy molemmissa kansioissa. /cdrom ominaisuuksissa lukee että linkin kohde /media/cdrom0.
Näin ollen ymmärtäisin että tuo /media/cdrom0 mountpoint on olemassa...

26
Ubuntu tietokoneissa / Ongelma Gnomebakerin kanssa
« : 16.08.05 - klo:22.07 »
Kun yritän poltaa mp3sia levylle tulee heti alkuun error jossa sanotaan että /media/cdrom0 ei löydy.

CD/DVD-asema näkyy järjestelmässä, tyhjän levyn kun laittaa sisään niin sekin näkyy että on tyhjä. Mutta ei toimaa poltto.

Onkohan kyseessä säätöongelma, vai tyhmyys ;)


27
PCI-E korttien kanssa ollut muillakin säädettävää. Tässä yksi malli miten ilmeisesti saanut toimimaan:
Lainaus
Well folks, my problem is solved. And it was solved by another thread in here, that I just hadnt dug up at the time of the post. There are really a lot of people with problems with x800 pci-e cards and all of them except that one that I found end without a solution. The solution however, is very simple, changing driver from "ati" to "radeon" in your xorg.conf. Hopefully this helps someone else out there.

Ja löytyy originellinä:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=54875&highlight=X800Xt+PCI-E

28
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntun Vaatimukset?
« : 15.08.05 - klo:22.50 »
MS Frontpagea ei mukana tule, eikä mitään muutakaan MSn softaa. Mutta älä huoli, olen täysin varma että tuohon hommaan löytyy vastaava ohjelma. Itse käytän gedittiä kaikkeen ohjelmoimiseen tällähetkellä, vrt. notepad.

29
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Foorumin aihealueet
« : 13.08.05 - klo:16.11 »
Lainaus
Toisaalta olen freenoden viralliselta #ubuntu-kanavalta IRCissä saanut myös kuulla, että Ubuntuguide pitäisi hilata kölin ali ja sen tekijät ampua.
Tuleeko mieleen äkkiseltään mitä syitä näinkin radikaaliin toimenpiteeseen olisi ;) Vai onko tämä vaan jonkun yhden/ yksittäisten henkilöiden mielipide. Oli mikä oli, ubuntuguide on kuitenkin se mistä vasta-alkaja saa tärkeää tietoutta, jos se on väärää tai aiheuttaa ongelmatilanteita... no ei se ainakaan voi hyvä juttu olla.


Lainaus
Ainakin backportsit aiheuttavat kanavalla niin paljon haittaa ja häiriötä, ettei Ubuntuguiden neuvojen noudattamista siellä suositella oikein kenellekään.
Minäkin olin käsityksessä että kaikki mitä Backportsien kautta saa, on turvallista ja toimivaa softaa. Ilman ongelmia, eikä ainakaan mulla oo mitään ongelmia ollu mitä sieltä oon asennellu.

Niin ja mitä noihin irc-kanaviin tulee, niin ainakin osassa on minun mittapuun mukaan suhteellisen peeloa väkeä kertomassa _oikeita_ ja oikeita mielipiteitä asiasta kuin asiasta. Samoin Ubuntuun liittyvillä kanavilla.

30
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Foorumin aihealueet
« : 12.08.05 - klo:22.32 »
Lainaus
olisiko muuten ubuntuguiden kääntämiseen tarvetta...
Mietiskelin tuota samaa jokunen päivä sitten, siitä olisi varmasti suurikin hyöty. Tai ainakin mulle olisi ollut kun sitä lueskelin, ja luen ajoittain edelleen.

Jos tuo otetaan käännettäväksi voin jonkinlaisen siivun siitä ottaa kontolleni, tosin vasta ensiviikon loppupuolella aikaa paneutua kääntämiseen (lue: yövuorot).

31
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Foorumin aihealueet
« : 12.08.05 - klo:15.54 »
Nythän tämä on toiminut ainakin omasta mielestäni varsin hyvin. Ajankanssa voi kyllä olla kohdallaan jos tarvetta tulee, tehdä uusia alueita. Ensin pitää kuitenkin olla niitä kysyjiä=käyttäjiä ja niihin vastaajia...ei ne monet erilaiset alueet ketään muuten palvele. Tällähetkellä ainakin täällä melkoisen vähän noita aktiivisia kirjoittajia, jotta monta aluetta asiasta täyttyisi.

Juurikin näin. Alkuvaiheessa on kaiketi turhaa tehdä montaa aluetta, kaikki nyyppäasiat ja jo enemmän kokeneidenasiat mahtuu varmasti hyvin tuonne Ubuntu Linux palstaan. Myöhemmin jos tarvetta on voi alkaa jakamaan keskusteluja omiin ryhmiinsä ja ehkä tehdä stickyjä FAQeja yms...

32
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ongelma asennuksessa
« : 11.08.05 - klo:17.05 »
Siis jos nerolla polttelit niin ei mitään data cdtä pidä valita. Velho kiinni ja ylävalikoista Burn Image. Ja johan pelittää.

33
Kirjoita terminaliin:
sudo gedit /boot/grub/menu.lst

Etsi avautuvasta tiedostosta kohta

## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.
default 0

Nollan kohdalle laitat sen numeron monennella rivillä windows lukee grubin listassa. Numerot siis alkaa nollasta.
Minulla oikea numero on/ oli 4;
1-Linux
2-Linux rescue
3-Other OS rivi (en muista mitä tossa lukee..)
4-Windows

34
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 08.08.05 - klo:15.48 »
Lainaus
Hmm no onkos mahdollista saaha Ubuntu mounttaamaan NTFS osio automaattisesti käynnistyksessä?

On. http://www.ubuntuguide.org/#automountntfs

35
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 08.08.05 - klo:13.36 »
NTFS osiota ei saa yhdistettyä varsinaisesti linuxiin, mounttaaman pystyy kyllä. Ja ajurit ja hienoudethan löytyy jo jakelusta suoraan tai ainakin helposti apt-getillä repositoryistä...

36
Tässäpä minun asennuskokemukseni:
Kovo johon asensin on 80giganen joka oli jaettu jo aikanaan kahteen osaan; 7gig missä windows pelkästään ja loput n. 72gigaa jätetty softille. Tästä 72gigasta oli vapaana reilu 60 gigaa. Ajattelin että siihenhän se Ubuntu asennetaan, ajattelin jotain noin 20 gigaa linuxille ja loput windowsille. Noh...

Tein osioinnin ja asennuksen yövuorojen jälkeen nukuttuani tukevat 1,5 tuntia  :P Partitioinnin jätin Ubuntun installerin huolehdittavaksi, joka teki sen todella hyvin. Kaikki kovon osioinnilla olleet windows-softat jäivät sinne niinkuin pitikin. Osiointi muutoin meni vähän väärin, mun ajatusvirheestä. Linux saikin itselleen tilaa 50gigaa, no eipä haittaa. Tein asennuksen Expert tilassa.

Asennus meni hyvin, laitoin rootin salasanan ja loin yhden käyttäjän kun asennus sitä kysyi. Asennus valmistui ja aloin asettamaan nettiasetuksia joita asennus ei saanut laitettua, sama juttu kuin tohtoriS:llä. Mulla tosin Soneran kaapeli. Verkkoasetukset kysyi salasanaa, ei huolinut rootin salasanaa eikä sitä käyttäjän salasanaa. Sama homma terminalin käytössä, sudo kun kysyy salasanaa niin kumpikaan ei käynyt... Asensin uudelleen. Defaulttina.

Asennus onnistui, ja kaikki toimii nyt niin kuin pitää. Tai ainakin luulen niin. Edelleen on joitain ongelmia mutta ne täytyy vaan säätää, kai.

TohtoriS:n ongelmaan sanoisin että joko latauksessa tai poltossa on tapahtunut virhe. Ei muutakuin torrenttina levykuva ja tsekkaa md5set. Ja uutta asennusta.

37
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 06.08.05 - klo:19.55 »
Tervetuloa joukkoon iloiseen  ;)

Itsekin vasta jokin aika sitten otin uuden yrityksen linuxin parissa, parisen vuotta sitten asensin Red Hatin jonkun version. Silloin homma ei käynnistynyt mitenkään hyvin ja koko linux asia jäi. Nyt siis Ubuntun kanssa,  joka vaikuttaa todella näppärältä ja suhteellisen n00b_friendlyltä distrolta. Lisäksi isona plussana hyvät foorumit ja ystävälliset neuvojat.

Olisipa vielä kyllä mukava kuulla miksi ihmiset täällä foorumilla ovat valinneet juurikin Ubuntun ja miksi siirtyneet linuxiin ja ehkäpä jopa vierottautuvat kokonaan windowsista?

Henk. koht. kiinnostus säätämiseen ja python-ohjelmointiin saivat jälleen asentamaan linuxin. Linuxissa kun python skripteillä tuntuu olevan enemmän mahdollisuuksia... Winukkaa käytän oikeastaan enää pelaamiseen, sitäkin yritän kyllä winen tms. softan kautta heti kun saan kaikki muut tärkeämmät asiat järjestykseen.

Siis tyhmiä kysymyksiä kehiin, mitä enemmän sitä parempi. Ne samat kysymykset kun ovat varmaankin aika monen muunkin mielessä, mutta kukaan ei kehtaa kysyä  :P  Tai näin ainakin mulla tuppaa joskus olemaan.

38
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 04.08.05 - klo:12.00 »
Tarvis vähän tietää speksejä että osaa vastata. Mutta äkkiseltään kuulostaisi kyllä ajuriongelmalta...

Nvidian näytönohjain? Olethan tehnyt näin: http://ubuntuguide.org/#installnvidiadriver
Käsittääkseni Ubuntu ei sisällä ajureita/ kunnon ajureita Nvidian korteille, jos siitä kiinni, tuo voisi auttaa.

39
Testattu Hoaryllä, ei toimi. Tämä siis toimii ilmeisesti vain Wartyssä (4.10). Moderaattorit/ ylläpitäjät poistakoot jos tarpeeton.

Teksti käännetty suoraan Ubuntuforums.orgista löytämästäni, eco2geekin kirjoittamasta HOWTO:sta.

Tässä HOWTO siihen miten tehdä USB muistitikusta Ubuntu Live CDn tallennustila. Sama ohje pätee myös Knoppix Live CDn kanssa.

Huom. Ubuntu vaatii myös USB muistin formatoimisen oikeaan muotoon, joten jos muistitikku on Windows käytössä, varmuuskopioi tiedostot ennen aloittamista. Kaikki olemassa olevat tiedot katoavat muuten bittiavaruuteen.

Siispä toimeen:
1. Käynnistä Ubuntu Live CD USB muistitikku asetettuna USB-porttiin. Ubuntun käynnistyttyä muistitikun pitäisi näkyä desktopilla ”sda1”:nä (Tässä oletetaan siis että muistitikku on kytketty /mnt/sda1. Ole tarkkana että teet toimenpiteen muistitikulle etkä vahingossa kovalevylle, esim. hda1)

2. Avaa Root Terminal.

3. Irrota USB muistitikku komentamalla: umount /mnt/sda1

4. Formatoi muistitikku ext3 muotoon komentamalla:  make2fs –j /dev/sda1

5. Kiinnitä muistitikku komentamalla: mount –t  ext3 /dev/sda1 /mnt/sda1 –o rw

6. Luodaan loopback tiedosto muistitikulle komentamalla: [b dd of=/mnt/sda1/ubuntu.img if=/dev/zero bs=1M count=100[/b]

Tämä komento luo siis 100mb kokoisen tiedoston tallennuksia varten. Jos haluat, voit muuttaa tiedoston kokoa vaihtamalla haluamasi arvon countille. Siis esim. count=256 jos muistitikun koko on 256mb jne.

7. Formatoidaan loopback tiedosto oikeanlaiseksi komentamalla: mke2fs -j /mnt/sda1/ubuntu.img
          Tulevaan kysymykseen vastataan ”y”.

8. Nyt on aika bootata kone ja ottaa tallennustila muistitikulta varsinaiseen käyttöön. Muista pitää muistitikku USB portissa kiinni kokoajan. Kun Ubuntun käynnistys ruutu tulee  näyttöön, kirjoita kehoitteeseen: home= /mnt/sda1/ubuntu.img ja paina enter. Ubuntu käynnistyy normaalisti. Latauksen aikana pitäisi vielä tulla ilmoitus kun Live CD löytää muistitikulla olevan tallennustilan.

9. Vóila! Nyt kaikki tekemäsi muutokset Ubuntun asetuksiin tallentuvat muistitikulle, kun sammuttaessasi käyttöjärjestelmää raksitat kohdan ”Save the session” ja latautuvat sieltä kun latausvaiheessa kirjoitat: home= /mnt/sda1/ubuntu.img




40
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Re: Äänet
« : 03.08.05 - klo:09.47 »
Mulla on samoja ongelmia kuin lixuksilla, tosin käytän live cdtä... Mutta siis mp3 tiedostot ja muutkin äänet tulee _todella_ hiljaa. Toisto-ohjelmana tällä hetkellä XMMS, siitä jos laittoi lisää volumea = täysille niin alkaa digitaalinen särö. Hetken säätelyn jälkeen sain säröt pois mutta lähtevän äänen volumetaso silti niin matala että joutuu vääntämään kaiuttimet täysille.

Tota Kmixiä en oo ees vielä löytäny, niin n00b olen ;) Täytyy säätää ja jos löydän ratkaisun niin postailen sen tänne.

EDIT: Lisättäköön vielä että käytössä siis uusin live cd (5.04) ja SB Audigy Player ja ALSAt
EDIT2: Eipä ihme jos Kmixiä ei Gnomestä löydy, huoh.. ;)

Sivuja: 1 [2]