Ubuntu Suomen keskustelualueet

Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Petri Y - 13.07.08 - klo:01.06

Otsikko: GMAIL -ehdot
Kirjoitti: Petri Y - 13.07.08 - klo:01.06
Onko kukaan koskaan lukenut aktivoituessaan johonkin palveluun kaikki käyttäehdot  ::)

Itse en ole oikeastaan koskaan lukenut niitä enkä lue mutta GMAILin kohdalla sen satuin lukemaan
ja hämmästyin mihin kaikkeen niillä on suora oikeus kun olen hyväksynyt ehdot ja aktivoinut palvelun.
Otsikko: Vs: GMAIL -ehdot
Kirjoitti: Matzi - 13.07.08 - klo:15.34
Itse en ole oikeastaan koskaan lukenut niitä enkä lue mutta GMAILin kohdalla sen satuin lukemaan
ja hämmästyin mihin kaikkeen niillä on suora oikeus kun olen hyväksynyt ehdot ja aktivoinut palvelun.
Kyllähän heillä on lähes kaikki oikeudet tehdä mitä lystää.  No, kertovat he sentään sen, että yhdistelevät eri tietoja yhteen, mitä saavat koottua.  Jos ajattelee positiivisesti, niin sehän olisi hyvä, jos he pyydettäessä antaisivat ko. henkilölle tiedot, mitä hänestä on.  Ajatelkaa, jos vaikka olisi unohtanut vaimon, anopin ja niin edelleen merkkipäivän, niin voisi vierittää syyn....... ;D

t.matti
Otsikko: Vs: GMAIL -ehdot
Kirjoitti: Mario92 - 20.07.08 - klo:17.52
En niitä ole kuin läpipuolin lukenut. Itse pidän vain sen mielessä, että tiedot voivat mennä minne vaan ja käyttäessä palvelua on ihmisiksi.
Otsikko: Vs: GMAIL -ehdot
Kirjoitti: Zeamar - 30.07.08 - klo:23.10
Itsellä vähän sama juttu Mario92:n kanssa, en yleensä lue ohjelmien ja palveluiden käyttöohjeita koska ovat vaikeaselkoista lakitekstiä ja useimmiten englanniksi, joskus tulee otsikot läpi selattua, mutta suunnilleenhan sen tietää  mitä niissä lukee: ohjelmiston kehittäjä ei ota vastuuta jos ohjelmisto sekoittaa koneen, palvelun tarjoaja ei ota vastuuta materiaalista jonka käyttäjä lähettää palveluun, palvelun tarjoaja pitää itsellään oikeiden muuttaa käyttöehtoja ilmoittamatta ennakkoon jne...
Otsikko: Vs: GMAIL -ehdot
Kirjoitti: tetrafuran - 31.07.08 - klo:01.44
Siinähän menisi ikä ja terveys jos kaikki ehdot täytyisi lukea. Ajatteleppa sitäkin kun juuri eilen laitoin yhdelle koneelle windows xp:n ja officen sekä muutamia ilmaisia ohjelmia, kuten picasa, firefox jne. Koko päivähän siinä olisi joutunut lukemaan erilaisia sopimuksia ja ehtoja. Nuo tekstit eivät ole ollenkaan liian lyhyeksi jääneitä tai typistettyjä. Windows käyttäjä osaa ulkoa seuraavan mantran: "next, next, next, next, next, finnish" ja sen se pystyy myös klikkaamaan läpi vähintäänkin äänennopeudella.

Nettipalveluista sen verran, että ei kai kukaan selväjärkinen ihminen anna meiliin, foorumiin, download palveluun tai mihinkään muuhunkaan rekisteröintiin oikeaa nimeä, syntymäaikaa tai yhtään muutakaan, mitä ei ole pakko antaa. Ihan sama, mitä sanovat käyttöehdoissa; ei noihin siltikään voi luottaa. Kerrotaan vain käyttäjänimi, e-mail ja mahdollinen salasana. Jos vain mahdollista niin ei anneta edes oikeaa meiliä. Jos muuta vaativat, niin saavat varautua puppugeneraattorin tuotoksiin.

Etunimi: Oskari
Sukunimi: Olematon
Osoite: Nollakatu 0
jne.