Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - juhizz

Sivuja: [1]
1
Eli olisi vähän kysyttävää grubin toiminnasta. Ensin vähän taustaa:

Itselläni on kannettava, jossa alunperin oli winxp, sitten sinne istahti pclinuxos, joka on ollut jo pidemmän aikaa. Nyt innostuin kokeilemaan mitä kubuntu voisi tarjota ja lohkaisin sille palasen kovolta. Kaikki toimii moitteettomasti. Haluaisin kuitenkin eroon kokonaan winxp:stä kun en sitä koskaa käytä. Se on kuitenkin se ensimmäinen käyttis siellä kovolla. Mitä tapahtuu jos formatoin sen osion? Käynnistyykö koneeni ollenkaan? Kubuntun grubin ajoi pclinuxos:n grubin yli, tunnistaen sen kumminkin.

Missä kohtaa kovolla on sellainen tiedosto joka päättää mitä grubia käytetään? Ohjeita oon lueskellut, mutta homma ei oo aivan selvä minulle, enkä halua tilannetta, että en saa konetta käyntiin ollenkaan.

p.s. pointsit 8.10 versiolle, edelliset kaksi (gutsy ja hardy) eivät edes käynnistyneet läppärilläni.

2
Itselläni on Compaq läppäri (muistaakseni V6030) noin vuoden vanha. Sieltä löytyy XP ja sieltä löytyi ubuntu (Edgy). Poistin kuitenkin ubuntun ja päätin asentaa Kubuntun ja PCLinuxOS:n. Elikkä periaatteessa osioinnit siellä olivat jo. ( juuriosio, swap osio, windows, ja windowsin rescue osio)

Sähellyksen jälkeen päätin vetäistä formatilla molemmat ubuntu-osioinnit, ja tehdä ne uudestaan, koskematta windowsin osioihin, viimeksi kun se windows-osion pienentäminen ei ollut ihan simppeli homma. Mutta nyt Kubuntu sanoo ettei voi enää tehdä uusia osioita (logical partition) ja yrittääkin tehdä sda5 numeroista, vaikka loogisesti ajatellen pitäisi olla sda3. Aikaisemmin muistan että se windowsin rescue osio oli viimeisenä, mutta nyt se on mukavasti siirtynyt heti sen windows osion perään. Luultavasti se on sekoittanut systeemiä jonkin verran. Voiko sen poistaa, niin että windows jatkaa toimintaansa normaalisti?

Asentaisin vain vaikka kaikki uusiksi, mutta mulla ei ole windowsin asennuslevyjä, kun se asennu tapahtuu näppärästi sieltä osiolta, kätevää microsoft ajattelua. Eli winukkaa en pääsee asentamaan puhtaaseen kiintolevyyn, kun ei ole asennuslevyä. Windowsin kuitenkin tarvin koneelle.

Saikohan joku tästä jotakin selvää, itsellä on ihan pallo hukassa mitä tehdä?

p.s. Kubuntun livelevy ei käynnisty ilman -- noapic komentoa, PCLinuxOS kyllä.


3
Missähän mahtaa sijaita kyseisen ohjelman kuvatiedostot, ei siis kuvat vaan ns. tagit, pitäisi ottaa varmuuskopiot kun haluaisin tehdä puhtaan asennuksen, nyt kun gutsy on tuloillaan? Tykkäsin kovasti tuosta vanhasta versiosta, kun en uutta saanut asennettua, joten luulisin, että tykkään siitä tuoreestakin, se kun mielestäni pitäisi löytyä repoista valmiina, ainakin kubuntussa.

4
Laitealue / Kannettavan toiminta Feistyssä ja Gutsyssä
« : 16.09.07 - klo:02.58 »
Mulla on läppärissä vielä Edgy (vieläkin kun en oo saanut nettiä toimimaan)

Onko kellään kokemuksia feistystä tai gutsystä miten pelittää kannettavalla. Lähinnä niillä joilla on ollut ongelmia acpi eli virranhallintatyökalun kanssa. Haluasin vain tietää joko homma on hallinnassa, vai pistänkö koneeseen knoppiksen. Siinä tuntuu toimivan ilman eri sähellystä.

5
Ubuntu tietokoneissa / Asiakashallintaohjelma?
« : 19.01.07 - klo:16.00 »
Pitäisi löytää sellainen ohjelma, millä voi ylläpitää asiakasrekisteri tms. tietoja. Kertokaa ihmeessä myös jos on oikeaa käytännön kokemusta.

6
Onkohan edgyyn mahdollista asentaa ohjelmia, niin ettei netti toimi ubuntun puolella, mutta windowsin puolella toimii. Kyseessä on kännykkäyhteys bluetoothin avulla, ja kun se bluetooth pitäis jotenkin asentaa...

 ???




7
Laitealue / Nvidia asennus kannettavaan?
« : 14.10.06 - klo:14.07 »
Yritin asennella ihan sen perusajurin (Nvidia) ihan vain sieltä ohjelmahakemistosta. Sitten käsketään kirjottamaan konsoliin.

Koodia: [Valitse]
juha@juha:~$ sudo nvidia-glx-config enable
Password:
Error: unable to load nvidia kernel driver! Be sure to have installed
the nvidia driver for your running kernel.
juha@juha:~$


Mitähän tolle vois tehdä.

xorg.conf:
Koodia: [Valitse]
Section "Device"
Identifier "Generic Video Card"
Driver "vesa"
BusID "PCI:0:5:0"
EndSection

Eli mä ymmärrän ton niin ettei se ole edes tunnistanut Nvidiaa.

Kone on Compaq presario v6000 kannettava ja käytössä edgy... (ei muuten toiminut dapperissakaan) :'(




8
Mulla on ihan uusi compaq presario V6000 kannettava (AMD64 x2 prosessorilla)
Olen käytellyt ubuntua kotikoneessani muutaman kuukauden, ja tietty haluan sen myös uuteen läppäriini, kuinkas muuten.

Asennus jämähtää kohtaan:

loading hardware drivers
firmware_helper[4839: main error loading ´/lib/firmware/bcm43xx_microcode5fw for device `/class/firmare...... not available or load failed


ja muutama vastaavannäköinen rivi perään. Siitä se kuitenkin menee vielä eteenpäin, mutta lopullisesti se jämähtää kohtaan:

configuring network interfaces

Nämä ongelmat tulivat desktop i386 asennuksella (se tavallisin) Aluksi kuitenkin yritin sitä AMD64 versiota, mutta se jumahti kohtaan:

Starting enterprise volume management system

Siitä pääsenkin vielä yhteen kysymykseen, että kannattaako se AMD64 versio asentaa. Olen näitä palstoja lueskellut, ja vaikuttaa, että pitää olla melkoisen hyvä säätämään sitä(ubuntua), että kaikki toimisivat mukisematta. Joku mainitsi, että kannattaa silti asentaa se perusversio vaikka olisi 64 bittinen prossu :-\ tiedäppä nyt sitten.
 ??? ??? ??? ??? :-\ :-\ :-\ :'( :'( :'(

9
Laitealue / Mikä uudeksi kannettavaksi? Vinkkejä!
« : 16.09.06 - klo:11.52 »
Eli nyt kysyn teiltä hyvät ubuntuasiantuntijat:

Olen ostamassa kannettavaa (hintaluokka noin 1000€) eli voisitteko suositella jotakin tiettyä merkkiä ja mallia, tai kertoa jotakin, eli esimerkiksi en osta sellaista, missä on ATIn näytönohjain(pöytäkoneessani on tällä hetkellä sellainen ja 3D kiihdytys ei edelleenkään toimi lukuisista yrityksistä huolimatta), ja prossuna ilmeisesti paras olisi AMD64. Ja nimenomaan ubuntun käytön kannalta.

Eli jos pystytte tämmösiä vinkkejä antamaan niin olisin tosi kiitollinen!

10
Ubuntu tietokoneissa / Kphotoalbumin asennus dapperiin
« : 09.07.06 - klo:17.43 »
Eli tällainen olis mun ongelma. Ohjelmaa on kehuttu sen verran paljon, että haluaisin päästä kokeilemaan. Linux käyttäjänä olen kohtuu uusi. En vain meinaa päästä puusta pitkään tossa asennuksessa.

Kphotoalbumin omat ohjeet:
http://kphotoalbum.org/download-source.htm

ihme ettei näin hyvän tuntuinen ohjelma ole ubuntun perusohjelmissa.

11
Tämä nyt ei varsinaisesti ubuntuun liity, mutta kun täällä tuntuu olevan asiantuntevaa porukkaa.

En nyt ihan varma ole, oliko se emolevy, joka jämähti. Ensin luulin, että se oli virtalähde, kun kone ei käynnistynyt millään tavalla, mutta kun irrotin cd-aseman virtajohdon, ja vaihdoin sen viimeiseen vapaana olevaan lähteeseen,  niin kas kummaa, jo rupesi tuuletinkin hurisemaan. Mikään ei kuitenkaan käynnisty, ei edes biossin alotus, eikä mikään lähde latautumaan (äänistä päätellen) Voisiko se silti olla virtalähde? Noin kuukausi sitten ostin uuden kiintolevyn ja asensin ubuntun sinne, voisiko se vaikuttaa, että on liikaa kuormitusta? Olisin kiitollinen ehdotuksista, mitä tehdä. Tietokone on fujitsu siemens celeron prosessorilla.

Auttakaa hädässä olevaa ja kiitoksia etukäteen vinkeistä.

Sivuja: [1]