Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ubuntudebisti

Sivuja: 1 2 [3]
41
näinhän se on ja se tekee hommasta vielä monta kertaluokkaa hämmästyttävämpää.
Ja viihdyttavaa, jos osaa nahda huumoria siina, etta elaa Dilbert-maailmassa :) Nuo tietotekniset ratkaisut ovat luultavasti usein managementin paattamia ja IT-puolen hemmoilla ei ole pahemmin sananvaltaa.

On minulla kyllä kokemusta siitäkin kun liian kunnianhimoinen ja hätäinen IT-päällikkö saa aikaa aloitteljamaisen sotkun eräässä tunnetusta suomalaisesaa firmassa.

Laskee kaiken väärin ja melkein kaikki muut näkevät missä vika on paitsi kyseinen henkilö.

42
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 12.10.06 - klo:16.32 »
Tuossa olisi minun työpöytäni.

Gnomen VistaBut + Gnomen oma tausta.



Isomapana:

http://myy.helia.fi/~a0600207/mybuntu/mybuntu.png

43


Usein fontit näyttävät mielestäni aika huonoilta esimerkiksi Maciin tai Windowssiin verrattuna. Ilman AA:ta fontit näyttävät lähes aina paakkuisilta ja heikoilta, toisin kuin esimerkiksi Windowssissa. Ei ole epätavallinen näky, että kirjaimet ovat kiinni toisissaan. En ole nähnyt vastaavaa Macissa tai Windowssissa valitsi minkä fontin tahansa. No tuskin sielläkään täydellisiä kuitenkaan ovat ...

Kyllä kehittäjienkin on nähnyt mainitsevan aiheesta. Edd Dumbill taisi mainita, ettei saanut fontteja näyttämään yhtä hyvältä kuin Macissään.

Tuossa on varmaan aika paljon totta mitä sanot. Minusta kyllä Linux on mennyt aika paljon eteenpäin ja omassa kokoonpanossa kyllä päihittää Windowsin nykyään. Ainakin työpöytä käytössä, toisaalta GIMP ei esimerkiksi tee parempaa jälkeä kuin Photari tai ainakaan pysty jäljittelemään Photoshopin jälkeä. 

Teen työkseni webbisivuja ja parina viime päivänä on ollut pakko luoda käsin teksti grafiikkaa valmiista malleista joihin ei ollut ohjeita mitä fontteja ovat.
Sain kaikki kyllä tehtyä, mutta pakko oli vaihtaa Windowsin ja Photoshopin puolelle että sain identtisen lopputuloksen oikeilla kirjamisilla. En nyt tosin mene sanomaan onko vika oikeasti linuxissa vai siinä erossa mitä Gimpillä ja Photoshopilla voi käsitellä tekstiä.

Macciä en ole käyttänyt pitkään aikaan, mutta sen kirjasinten hallinta on varmaan paras näistä  kolmesta käyttöjärjestelmistä. Sen olettaisikin olevan paras, kun macci on perinteisesti suunnattu esim. graafisiin julkaisuihin.

44

blogi on kieltämättä paikoin viihdyttävä, mutta minäkään en noista kaikista kommenteista oikein välitä. kieltämättä on aika hämmästyttävää, että firma rakentaan infransa jonkun activex:n varaan, mutta voi kai sen tuoda paremminkin esille.


No, tuntien työelämää ja ihmisiä, ei tuollaiset ratkaisut minusta ole hirveän erikoisia.

Aika monessa organisaatiossa ollaan naimisissa aikaisemmin tehtyjen päätösten kanssa jotka rajoittavat ja sitovat tapoja milla asioita voi tehdä.
Esimerkiksi jos organisaatio on laittanut hirveästi rahaa joka tietotekniseen toimintaan, ei sitä kaikkea heitetä roskiin vain sen takia että tykätä jostain asiasta mikä yhdistäisi sen kaiken johonkin muuhun mikä on myös tärkeää.

Monien organsaatioiden IT-puoli  on rakennettu pala palalta eri aikoina ja siihen on ympätty uusia juttuja jälkikäteen päivityksineen- Siitä yhtälöstä syntyy joskus aika mielenkiintoisia käytännön ratkaisuja.

Mitä tutuilta olen kuullut, ne ovat joskus aika absurdinkin kuuloisia.

45

Ikävää, mutta täysin odotettua ja "normaalia" Linux "gurujen" kommentointia. Jos et vielä ole käynyt, niin käyppä joskus seuraamassa #linux.fi höpinöitä tai kysypä vaikka johonkin ongelmaan ratkaisua. Usein tuntuu, että moni käyttää Linuxia vain tietynlaisen naurettavan "l33t-statuksen" takia ja sen, koska se ei ole Windows.

Eikös Linus joskus sanonut jotain että "Linuxia ei pidä käyttää sen takia koska se on Linux, vaan koska se on niin hyvä"...

En ole pitkään aikaan seurannut keskustelupalstoja tai muitakaan linuxin osalta.  Liikaa kiirettä oikeassa elämässä.

Mutta totta, kyllä tiedän mitä tarkoitat.

Joskus kyllä tuntuu että aloittelevan linuxin käyttäjän pahin vihollinen ei ole Bill Gates vaan joku toinen linux käytttäjä. ???

Jos menee kysymään neuvoja, joku besserwisser rupeaa näyttämään osaamisensa huonolla asenteella.

46

debian on hyvin kaukana distrosta jossa opetellaan "vaikeimman kautta". hyvä distro se silti on, etenkin palvelimella. tosin yhtenäisyyden vuoksi olen siirtänyt myös oman palvelimeni ubuntulle
minulla on vähän sama homma. rpm-pohjaiset eivät vaan ole koskaan onnistuneet vakuuttamaan. toiset tykkäävät, mutta minä en.

Siitä kieltämättä aikaa Debianin asensin, siihen aikaan en ainakaan olisi sanonut että potato olisi ollut maailman ymmärrettävin distro nyypiölle.
Niistä ajoista tosin on liikuttu paljon eteenpäin.

Ihan hauskahan tuo Teron blogi on, mutta hieman ärsyttää joittenkin asenne kommentteja lukiessa.

Kun joku laittaa itsensä alttiiksi ja yrittää jotain tuoden Linuxia essin, miksi pitää heti ruveta mollaamaan ja etsimään vikoja tavasta millä yrittää tai yrityksen missä työskentelee?

Tuo on asenne mistä en oikein tykkää, koska en sitä ihan ymmärrä. Enemmänkin pitäisi kannustaa Teroa ja näyttää että ongelmat ovat järkeväsi ratkaistavissa.


47


no ehkei debian ole käyttäjäystävällinen, mutta ei pidä rinnastaa sitä liikaa ubuntun käyttäjäystävällisyyteen. minusta ainakin tämä on riittävän käyttäjäystävällinen aloittelijoille. debiania en ole koskaan käyttänyt enkä siitä tiedä miten paljon se eroaa ubuntusta.
Mandriva/Mandrake noista en puhuisi kovinkaan käyttäjä ystävällisinä oman kokemuksen pohjalta tai asennus oli helppo, mutta käyttöjärjestelmä ei ollut mitenkään vakaa asennuksen jälkeen.


Itse olen käyttänyt jotain 5 vuotta Debiania. Debian on ehkä paras distro jos haluat pitää palvelinta ja opetella linuxia vaikeimman kautta. :-)
Rakentelin aikoinaan koko systeemin konsolistä käsin ylöspäin ja on vieläkin päivitettynä aktiivikäytössä palvelimena. Jossa kyllä on myös kehitystyökaluja, multimedian sovelluksia ja niin edelleen.  :P

Debianissa on tosi hyviä puolia kuten sen paketinhallinta turvapäivitykseen ja erilaiset 'haarat'. Voi esimerkiksi valita vakauden tai uusimpien kilkkeiden  välillä mitä Debiani käyttää. Jos etsii vakautta ja fiilistä että kaikki on omissa näpeistä kiinni, niin Debian on aika hyvä valinta. Sekä tietenkin että se on avointa lähdekoodia.

Huonona puolina on sitten että joittenkin asioiden saaminen Debianiin voi kestää todella kauan. Paketinhallinta lukuunomatta, saa kyllä tehdä enemmän käsin kuin Ubuntussa, SuSE:ssa tai monessa muussa koska valmiita graafisia ratkaisuja ei työnnetä joka asiassa heti käteen. Pitää itse hakea, säätää ja rakentaa aika paljon pala palalta. Debian käyttäminen ja monien asioiden kuntoon saaminen vaatii enemmän työtä.

Sanottakoon että Ubuntu on mielestäni aika loistava kun sen asensin  muutama päivä sitten.

Debian paketinhallinta systeemi yhdistettynä aika valmiiseen, yksinkertaiseen  ja hyvin toimivaan ratkaisuun on kyllä loistava idea!

Olen myös pitänyt Ubuntun graafisesta ilmeestä asennuksesta lähtien ja tämänkin saitin ilmeestä.

48
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: amd64 -> x86
« : 12.10.06 - klo:02.55 »
Kokemuksestani 32-bittisestä ympäristöstä "Dapperin"-suhteen ovat negatiiviset.Okay!...kaikki toimi ja oli helppo asentaa, mutta hitaus ja takkuilu alkoi kismittämään.64- bittinen toimii nyt ok, flasheja sekä wineä lukuunottamatta.Olen ajatellut ajaa windows softia jollakin virtuaali softalla tulevaisuudessa, kun siihen on tarvetta -jos on?
64-bittisyys tuo nopeutta ja tällöin saan käyttööni myös kaiken sen, josta olen maksanut emosta sekä prossusta.Lisää ohjelmia kääntyy ja tuki kasvaa.64-bittisyys on tulevaisuutta ja dapper on mainio testialusta vakavaakin käyttöä ajatellen.

Itse olen ollut toistaiseksi(alle viikon kokemuksella) tyytyväinen 64 bittiseen Ubuntuun. Ihan kivan nopea, vakaa ja kaikki oleellinen on ollut valmiina sekä toiminut hyvin.

64 bittisistä Flash, wine ja wmv ongelmista olen hyppinyt ylitse/ohitse.

Perfektionisti kun olen, alussa sain kyllä säätää näytön ja näytönajurien kanssa.


49
Hei

Tuli tuosta edellisestä keskustelusta mieleen että onkohan tämä minun scriptini turvallinen ja järkevä. Tarkoituksenani on siis ollut pitää kaikki tarpeettomat palvelut suljettuna. Kone toimii serverinä ja jakaa nettiä muille lähiverkon koneille. Voisiko joku iptables expertti katsoa scriptini läpi?


Alla olevaa ei varmaan tarvitse avata kaikille?

#apache-server, että torrentflux toimii
iptables -A INPUT -j ACCEPT -p tcp --dport 80

Jos ei ole webbi palvelimelle käyttö, voi ihan hyvin antaa pääsyn webbipalvelimelle vain localhostille ja kotiverkolle.


Ilmeisesti sinulla on kaksi verkkokorttia, toinen internettiin ja toinen lähiverkkoon?

En tiedä olenko paranoidi ,mutta määrittelisin noita ehtoja niin että en hyväksyisi paikallisverkon liikennettä tuon WAN interfacin puolelta, vaan ainostaan tuon LAN interfacen puolelta.

Käsittääkseni on mahdollista vääristellä ip osoitteita.

Tyyliin:
  iptables -A INPUT -p tcp  -s 192.168.0.0/24 -m multiport --dports 135,139,445  -i $LAN NIC -j ACCEPT


Juu ja en ole expertti, mutta tuli vain mieleen mitä itse olisin muuttanut.



Sivuja: 1 2 [3]