Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 41
1
Väillä tuntui että Ubuntu toimii, mutta en saa auki edes LibreOfficea. Pian mutkin ohjelmat rupeavat tilttailemaan. Uusi asenus on ainoa mahdollinen, mutta en ehdi tehdä sitä nyt. Katsotaan, toimiiko Windows? Vai voiko kaikki johtua vain siitä, että koneeni ei enää toimi kunnolla. Lenovo läppäri eikä mitenkään hirveän vanha

2
Ubuntu 23.10 hyytyy ja samoin Windows tai toimivat vain puolella teholla. Thunderbird alkoi ensimmäiseksi temppuilla ja sen jälkeen Ubuntu muutenkin. Thunderbird ei toiminut oikein Windowsissakaan. Välilinulta hukkui yksi tärkeä osoite, jonka panin Thunderbirdiin. En tiedä enää, mitä pitäisi tehdä ja juuri nyt olisin todella tarvinnut tietokonettani moneenkin asiaan.

Alan epäillä myös itse konettani. Onko se saanut virustartunnan? Vai onko se yksinkertaisesti vanhuuttaan väsähtänyt, vaikkakin vanhemmat koneeni toimivan edelleen. Ongelmat mielestäni alkoivat kuitenkin Thunderbirdistä.

3
Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa. Jotain koneessani on pahasti pielessä. Ainoastaan vanha isokokoinen läppärini toimii, mutta Thunderbird ei toimi siinäkään, joten en saa tarkistettua postiani. Onkohan läpprissäni joku vika, sillä outoa tämä on. Harvemmin vika on sekä linux- että windowspuolella. Vanha Kubuntuni on vielä kokeilematta.
Jos vika on Thunderbirdissä, voiko se heijastua molempiin käyttöjärjetelmiin?

4
Kannattaako ladata Ubuntu 24.04 lts englanninkielisenä vai suomenkielisenä? Jos lataan englanninkielisenä, pitääkö esim. Libre Officen oikoluku laittaa erikseen? Minulla ei sinänsä ole ongelmia englanninkielisen käyttöliittymän kanssa, mutta oikoluvun asntaminen tai sen toimiminen on kyllä tärkeää.
Teen siis puhtaan asennuksen, koska kaikki tärkeät tiedostoni on tallennettu Windowsin osiolle. En päivitä siksi, että tämän edellisen version kanssa minulla oli paljon ongelmia, ehkä vain omaa osaamattomuuttani, mutta yhtä kaikki.

5
Hei, yritin asentaa pip3 tiedoston komennolla
#
sudo apt install pip3
#

Ei onnistunut. Nyt yritän renderöidä tiedostoa. ilman pip.3 asennusta. Tarkoitukseni on katsoa, saanko ja kuinka paljon pienennettyä laadun pahemmin kärsimättä

6
Millä ohjelmalla voisin pienentää n. 20 gigasen mp4 tiedoston laadun pahemmin kärsimättä? Minulla on suuri mp4-tiedosto, joka on taltiointi ohjaamastani esityksestä. Sain sen eräältä valokuvaajalta, joka oli katsomassa esitystämme Haaparandassa. Toinen tiedosto ei ole yhtä suuri, mutta sekin 5 gigaa.
Voin periaatteessa käyttää myös Windowsia (v.11), mutta Ubuntussa uskoisin löytyvän jopa parempia tapoja.

7
Jotkut kirjaimet menevät lukkoon, enkä saa niitä auki. Siksi kirjoitan tätä nyt Windowsissa. Harmillista! Toivottavasti Ubuntun uusi versio ratkaisee tällaiset onegelmat.

8
Asetukset eivät avaudu minun doubleboot Ubuntu 23.04 läppärissäni. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt tällaiseen ongelmaan. Mistäköhän se voisi johtua? Kun klikkasin asetukset ohjelman tietoja, se avasi jonkun tweaks-sivun.

9
Päivityksen jälkeen Windows on lukinnut niin hyvin levynsä, etten saa niitä enää auki Ubuntussa. Ilmeisesti minun on lopultakin luovuttava doublebootin käytöstä. Järjestelmä ilmoittaa:

Koodia: [Valitse]
Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Basic data partition. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/nvme0n1p3 at /media/jotaarkka/02649A50649A45F7: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/nvme0n1p3, missing codepage or helper program, or other error

Kun hankin uuden koneen, teen toisesta pelkästään linux-koneen ja toisesta windows-koneen. Yhdesssä vanhassa läppärissä minulla on edelleen hyvin toimiva Kubuntu. Ja tässäkin koneessa Ubuntu23.04 toimii OK.

Microsoftin one drive toimii myös Ubuntussa, joten voin tallentaa sinne tiedostoja ja käyttää niitä molemmissa järjestelmissä. En usko, että Ubuntusta enää pääsee windowslevylle kuten ennen.

10
Minulla on Abbyy Finereader ohjelma Windowsissa. Se skannaa sekä lukee suomenkieltä suhteellisen hyvin. En saanut Ubuntussa Gimagereaderia skannaamaan ja tunnistamaan tekstiä. Nyt huomasin selatessani nettiä, että Abbyy Finereader ohjelman voi saada myös Ubuntu Linuxille. Onko kukaan kokeillut sitä? Ja jos on, niin onko sen asentaminen hyvin vaikeaa?

Nyt joudun vähän väliä käymään Windowsissa, koska en ole löytänyt Ubuntulta enää riittävän hyvää tekstinluku ja skannaus ohjelmaa. Esim edes "scan2pdf" ei jostain syystä toiminut. Se tuskin olisi tunnistanut, mutta olisin sen kautta saanut skannattua kirjan sivun pdf-tiedostoksi. Sekin olisi jo auttanut vähän.

11
Ubuntu ei jälleen pysty Windowsin päivityksen jälkeen avaamaan windowslevyä, vaikka yritin ohjauspaneelissa katsoa, mikä siellä olisi muuttunut. Todella harmillinen tilanne, sillä projektitiedostoni ovat siellä.
Abbyy Finereaderin ja Adobe acrobatin tasoista skannaus ja tekstinlukuohjelmaa en ole Ubuntusta löytänyt, joten tarvitsen siihen Windowsia. Minä en ainakaan saanut Gimagereaderia skannaamaan oikein tekstiä.
Mielestäni ennen double-boot systeemeissä ei kuitenkaan ollut tällaisia käyttöongelmia. Ilmeisesti Windows pyrkii nykyään suojelemaan itseään yhä paremmin.
Täytyy siis palata Windowsiin. Kun saan hankittua uuden läppärin, teen tästä pelkästään Ubuntu-koneen.

12
Windows on lukinnut levyn enkä pääse Ubuntulla siellä oleviin tiedostoihini. Tähän asti minulla on ollut jo vuosia tärkeät tiedostoni windows-levyllä. Tarkistin aikaisemmin annetuilla nm:n ohjeilla, että windowsin "nopea käynnistys" ei ole kruksattuna, mutta silti en saa tiedostojani Ubuntussa ubuntussa auki paitsi tietenkin ne, jotka ovat linux-osiossa.

Oletan Windowsin muuttanen joitakin asetuksia. Toistaiseksi on pakko työskennell windows-puolella.

13
Tällaisessa  osoitteessa tarjottiin ilmaista muuntamista
ja vakuutettiin, että tiedostot poistetaan työn jälkeen. Tietääkö joku tällaisesta osoitteesta:
 https://tools.pdf24.org/fi/muokkaa-pdf

14
Olen ladannut itselleni WhatSie ohjelman, joka välittää Whatsupin viestejä. Kuvaa ja ääntä se ei omaa. Ei siis kovin käytännöllinen! Olisin kysynyt, onko whatsie ohjelma luotettava ja toisaalta, onko Whatsup mahdolista saada Ubuntuun?

15
Gimage reader ei oikein pysty lukemaan kahdella palstalla olevaa tekstiä. Aikaisemmin se luki mielestäni melko hyvin. En tiedä, onko asetuksssani jotain vikaa, mutta skannaustulos oli onneton. Skannasin kirjasta yhden sivun, joka käsitti kaksi palstaa. Vaikka olen hidas kirjoittamaan, niin olen kuitenkin nopeampi, kun lasken, että sen tekemät kaikki virheet tulisi korjata.
Siksi epäilen, että asetuksissani on jotain vikaa vaikka noudatin tällä palstalla aikaisemin saamiani ohjeita ja jopa omia neuvojani, koska skannaukset ja tekstinluku olivat aikaisemmin onnistuneet hyvin.

Osaisiko joku antaa nyt viisaita neuvoja?

16
Tietääkö joku, miten voi avata gpkg tiedoston? Todennäköisesti se on jonkinlainen sukutaulu, mutta en ole aivan varma siitä enkä saanut sitä auki. Voi myös olla mahdollista, että tiedosto on vioittunut.

17
Yritin laittaa pikanäppäimen touchpad on ja off. Pohjana oli komento: ~/.local/bin/touchpad.sh.
Komento toimii päätteeltä annettuna, mutta pikanäppäintä en saanut toimimaan.Yritin laittaa sellaisen asetuksista "Pikanäppäimet/omat pikanäppäimet" ja lisäsin siihen alt+p. Ei toiminut.
Missäköhän on vika?

18
Ubuntu doubleboot järjestelmässä windows-levy ei käynnisty Ubuntussa. Järjestelmä väittää sen olevan lukittu, vaikka windows on sammutettu. Yritin etsiä nopean käynnistyksen asetukset Windowsissa kytkeäkseni sen pois päältä, jos se on kuitenkin mennyt päälle jonkin päivityksen johdosta, En löytänyt  windowsin asetuksista enää "nopeaa käynnitystä", joten en voinut tarkistaa, onko se päällä.
Olisiko joku windows-komento, jolla sen saisi kytkettyä pois päältä. Jonkun päivityksen jälkeen 11-verso on luultavasti muuttanut asetuksia.
Minulle tämä on erityisen hankalaa, koska kaikki täreät tiedostoni ovat windows-levyllä. Tähän asti kaikki on toiminut hyvin.

19
Kuinka teen jpg tiedostoista zip-tiedoston? Aikoinani zippasin useinkin, mutta nykyään ei ole ollut tarvetta, paitsi tietenkin juuri nyt.
Muistan että oli erilaisia graafisia ohjelmia, joilla saattoi pakata useita jpg-tiedostoja. Nyt en muista eää yhtäkään saati sitten komentoa päätteessä, jolla voisin zipata n.20-tiedostoa yhdeksi tiedostoksi, joska voisi sitten myöhemmin purkaa tai lähettää jollekin henkilölle.

Voisiko joku neuvoa?

20
Koneessani ei ole eää youtube-dl eikä yt-dl ohjelmia tai tiedostoja. Yritin hakea vanhoista ohjeista, mutta en löytänyt ratkaisua. Olen käyttänyt nitä jo vuosia, mutta asennettuani järjestelmän uudelleen versioon 23.10 todennäköisesti kadotin alkuperäiset videontallennuskomennot. Asensinn kuitenkin netistä saamieni ohjeiden mukaan, kun en enää löytänyt hakemalla saamiani vanhoja ohjeita. Lataus ei onnistunut, mutta kopioin tähän saamani palautteen.
Koodia: [Valitse]
youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=h-w8Z7oB_f4
[youtube] h-w8Z7oB_f4: Downloading webpage
[youtube] h-w8Z7oB_f4: Downloading API JSON
WARNING: unable to extract player URL; please report this issue on https://yt-dl.org/bug . Make sure you are using the latest version; see  https://yt-dl.org/update  on how to update. Be sure to call youtube-dl with the --verbose flag and include its complete output.
WARNING: [youtube] Unable to decode n-parameter: download likely to be throttled (expected string or bytes-like object Traceback (most recent call last):
  File "/snap/youtube-dl/4806/lib/python3.6/site-packages/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 1520, in _n_descramble
    self._player_cache[player_id] = self._extract_n_function(video_id, player_url)
  File "/snap/youtube-dl/4806/lib/python3.6/site-packages/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 1485, in _extract_n_function
    player_id = self._extract_player_info(player_url)
  File "/snap/youtube-dl/4806/lib/python3.6/site-packages/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 1323, in _extract_player_info
    id_m = re.search(player_re, player_url)
  File "/snap/youtube-dl/4806/usr/lib/python3.6/re.py", line 182, in search
    return _compile(pattern, flags).search(string)
TypeError: expected string or bytes-like object

En ymmärtänyt tuoosta mitään, mutta olen ennen käyttänyt sekä youtube-dl etttä yt-dl ohjelmaa lataamiseen. Voisiko joku ystävällisesti neuvoa, miten saisin toimivat deeällät ladattua koneelleni?

Sivuja: [1] 2 3 ... 41