Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - New_user

Sivuja: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 63
1101
Laitealue / Vs: Läppärin hiiritasoa ei voi disabloida
« : 06.06.10 - klo:14.10 »
Teoriassa sen saa disabloitua s.e. dmesg:llä katsoo sen ajurin ja laittaa blacklistiin ajurin. Lisäksi sopii toivoa, että ajuri on riittävän spesifi, jottei disaplaa muita toimintoja.

Kyseisen etsinnän voi vaikka aloittaa seuraavasti.

Siis käynnistä kone ilman hiiriä.
Koodia: [Valitse]
dmesg |grep mouse

Antamasi komento tulostaa seuraavan litanian, on sitten usb-hiiri kiinni tai käynnistetty ilman sitä.

[    0.473888] input: Macintosh mouse button emulation as /devices/virtual/input/input3
[    0.496273] mice: PS/2 mouse device common for all mice

Veikkaanpa, että tuo jälkimmäinen on se, jolla tuota kosketuslevyä ajetaan. Uskoisin, ettei tässä ole muita PS/2:een nojaavia laitteita. Koneessa ei ole PS/2-liitintä  Mitenkäs tuollainen yleinen PS/2-ajuri sitten mustalle listalle saatetaan?

1102

Itse olen tähän saakka aina imuroinut ns. Alternate-CD:n, jossa asennus on tekstipohjainen, ja silti ihan yksinkertainen. Kun 2-3 vuotta sitten olivat vanhat koneet vielä niin pienellä muistilla varustettuja.

Toinen juttu on, että kympissä on vielä ongelmia ihan selvästi, ja itseäkin vähän harmittaa, kun emännän koneeseen se tuli laitetuksi. Toivotaan nyt, että lastentaudit paranevat pikaisesti. Minulle 9.04 on ollut paras Ubuntu koskaan (ever  ;D ), ja sillä tässäkin naputtelen tyytyväisenä. Kaikki laitteet tässä läppärissä pelasivat heittämällä sormenjälkitunnistinta myöten (ei käytössä nyt tosin), eikä kaatunut tai oikkuillut ole kertaakaan.

1103
Kiitos kommenteista. Syväluotaavistakin. Ratkaisin asian nyt mielestäni ihan laillisesti, romuttamalla pöytäkoneeni (vanha P4, jolla ei ole juuri ollut käyttöä enää), jossa ostamani Windows oli (kuitit ovat). Uskoakseni läppärissä voi nyt käyttää Windowsia, joka on itse ostettu ja maksettu, ja joka ei ole käytössä millään toisella koneella. Kone on vaimon käytössä, ja winukka siellä siltä varalta, että hän sitä joskus jossakin tarvitsee. Pankkiyhteydet, nettikauppa ym. on jo kauan hoidettu perheessä Ubuntun puolelta.

Ja parempi myöhään kun ei milloinkaan; kadoksissa ollut vanhempi Gpartedkin löytyi lopulta. Versio on 0.3.4-8, jolla olen tehnyt NTFS-osioiden muutoksia ilman yhtään ongelmaa. EXT4:ää se ei tunne, mutta eipä noita ole koskaan tarvinnut vielä muutella.

1104
Laitealue / Läppärin hiiritasoa ei voi disabloida
« : 04.06.10 - klo:14.36 »

Taas ihmettelemässä tätä taka-askelien ottamista tässä 10.04:ssä. Pitäisi kehittyä, mutta kun ei. Hiiren ohjainlevyä/tasoa ei saa pois päältä. Ohjaintason asetuksista on kaikki mahdollinen (estä kirjoitettaessa, ei vieritystä) päällä. mutta ei vaan auta. Miksi ohjaintason disablointi on poistettu??? Onko jotain vippaskeinoa? Kun kerran tavallista hiirtä käytetään, niin on tosi inhottavaa, kun kursori karkailee milloin minnekin sormen tai kämmenen hipaistessa ohjauslevyä. Läppäri on HP nc6320. Myöskään aloituskuvaa ei tule käynnistettäessä. Tismalleen samanlaisella koneella, mutta 9.04:llä varustettuna toimivat sekä hiiritason disablointi että myös aloituskuva.

1105
jahas, ubuntussa näyttää olevan 0.5.1 versio kun taas gpartedin sivulta löytyy 0.5.2 stable, onkohan tämä ubuntun versus toimiva

Jossain foorumilla tms. oli tieto, että pitäisi käyttää versiota 0.4.6 tai jotain sinnepäin.

1106
Asentaminen ja käyttöönotto / Yksi asennustarina
« : 03.06.10 - klo:08.47 »
Ostin vaimolle käytetyn HP:n läppärin, jossa oli lisenssillinen (tarra on) XP Pro. Kun on tullut asennetuksi Ubuntua kymmeniä kertoja (myös tismalleen samanlaiselle koneelle) niin eikun hommiin. Gpartedin CD olin kadottanut jonnekin, ja niinpä imutin uuden STABLE VERSION, ja käytin sittens sitä tuttuun tyyliin (ensin defragmentoimalla windowsin) pienentääkseni Windows-partition ja saadakseni Ubuntulle tilaa. Mutta mitä tekikään Gparted; Windows meni unrecoverable-kuntoon. Vikakin selvisi. Gpartedissa on jo pidempään (myös edellisessä versiossa) ollut bugi, joka kirjoittaa pienennetyn osion koon päin honkia, ja ohjelman tekijät TIETÄVÄT ASIAN. KORJAAMATONTA versiota pidetään silti netissä STABLE-VERSIONA ESILLÄ. Kertokaa nyt, ketkä voivat, näille onnettomille tekijöille, että vetävät moisen ***kan pois sieltä. Itsekin ohjelmoineena täytyy sanoa, että kyllä on vastuuntunnotonta porukkaa ohjelmia tekemässä. Ei se yhtään auta, jos tilanne olisi saattanut olla korjattavissa tekijäiden esittämällä heksaeditori ym. vippaskonsteilla, joihin ei tavallinen tallaaja, enkä itsekään ruvennut. Siinä meni ilta sitten, kun asensin väkisin koneeseen ensin oman pöytäkoneeni Windowsin, ja sitten Ubuntun päälle.  >:(  >:(

Sitten kysymys kuuluu vielä: voiko tuossa koneesa käyttää muuta kuin alkuperäisen lisenssinumeron winukkaa laillisesti, kun lisenssitarra on vaikkakin toisella numerolla? Toinen mahdollisuus olisi (miten, mistä), että jostakin saisi sen alkuperäisen laillisen takaisin? Mitään recovery-cd:ä ei ollut mukana. Alkuperäisellä jo varmaan kohta 2 vuotta vanhalla Gpartedilla olin tehnyt kymmeniä NTFS:osion pienentämisiä ilman yhtään virhettä. 

1107
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVB-kyssärit nyypiöltä
« : 30.05.10 - klo:18.53 »
1. VLC:n komentorivi, että se osaisi avata suoraan /home/user/channels.conf -tiedoston.

vlc /home/user/channels.conf pitäisi käsittääkseni toimia.

Lainaus
2. Elokuvasoittimen (kai se on Totem tässä 9.04 suomenkielisessä?) plugin dvb:ä varten. Ohjelma löytää Anyseen, lähtee etsimään liitännäistä, vaan ei löydä. Mistä sen löytäisin, miten asennan sen?

Onko gstreamer0.10-plugins-bad asennettuna? Tai sitten voisi kokeilla vaihtaa backendiä, eli asentaa totem-xine totem-gstreamerin sijaan


Suosittelisin kyllä noiden sijaan jotain varsinaista DVB-ohjelmaa, jolloin tekstitykset saa näkymään automaattisesti ja tallennukset voi ajastaa suoraan ohjelmaoppaasta. Ohjelmavaihtoehtoja ovat mm. Kaffeine, Me TV, VDR ja MythTV (joka voi tosin olla jo hieman turhan iso ja raskas satunnaiseen katseluun).


Öh, joo, mulla oli tuossa vlc-komentorivillä vahingossa --/home.... joten eipäs sen vuoksi toiminut, heh heh

Kyllä mainitsemasi gstreamer0.10-plugins-bad oli asennettu, ei siis sillä ainakaan toiminut. Asensin myös totem-xinen, ei apuja ja mistäs Totem muuten tietää kumpaa back-endiä käyttää, kun on nyt molemmat? Asetuksista en löydä oikeastaan paljon mitään.

Noita mainitsemistasi muista ohjelmista: Me TV kaatuilee (hyytyy) Kaffeinesta en vaan pidä muuten. Kahta muuta en ole kokeillut, MythTV on laskuista pois. Xine on ihan kiva ohjelma sekin, mutta siitä en saa tekstitystä Yleltä lainkaan. VLC toimii nyt, Totemikin olisi kiva saada skulaamaan.

1108
Multimedia ja grafiikka / DVB-kyssärit nyypiöltä
« : 30.05.10 - klo:17.58 »
1. VLC:n komentorivi, että se osaisi avata suoraan /home/user/channels.conf -tiedoston.

vlc --help ei auttanut minua asiassa

Jos joku tietää, millä komento-optiolla myös Ylen  tekstitys tulisi suoraan, niin aina vaan plussaa.

2. Elokuvasoittimen (kai se on Totem tässä 9.04 suomenkielisessä?) plugin dvb:ä varten. Ohjelma löytää Anyseen, lähtee etsimään liitännäistä, vaan ei löydä. Mistä sen löytäisin, miten asennan sen?

Kiitos?

1109
Laitealue / Vs: IBM Lenovo T60?
« : 30.05.10 - klo:11.27 »
Vaikka kyseisestä Lenovosta ei olekaan henkilökohtaisia kokemuksia, niin yleisesti ottaen juuri ThinkPad:it toimivat erinomaisesti Linuxissa. Knok, knok... Toivottavasti tietoni eivät ole vanhentuneet.

Edit - Onko siinä Ati vai Intel graffat?

Lähteenä käytin googlea.... http://www.thinkwiki.org/wiki/Category:T60

Ilmeisesti ei ole vanhentunutta tietoa, kun ko. konetta on myyty myös DOS:lla:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-65052

Kiitos. Näyttää olevan aika huonosti saatavana T60 käytettynä T5500 tai T5600 prossulla sopivaan hintaan, joten päädytään HP nc6320:een. T60:ssä näkyi olevan Atin X1400 näyttikset. HP:ssa on Intelin 950.

1110
Laitealue / IBM Lenovo T60?
« : 29.05.10 - klo:12.19 »

Aikeissa ostaa emännälle käytetty bisneskannettava. Kokemusta on HP nc6320, jossa kaikki toimii heti, ja muutenkin hyvä. IBM LEnovo T60 kiinnostaisi, mutta miten mahtaa olla toimivuus Ubuntun kanssa? 9.04-versiota olisi tarkoitus käyttää. Minusta se olisi sopinut LTS:ksi oikein hyvin.

Sanotaan nyt samalla mielipide kympistä (ei tarvi kommentteja). Kirjautuminen on tietoturvan kannalta huonompi (käyttäjätunnus näkyy, pitäisi saada konffattua vanhaan tyyliin), uloskirjautumisen turha kysysmys. Nämä äkkipäätä.

1111
Laitealue / Vs: Miten PS2-hiiri toimimaan? [RATKENNUT]
« : 15.04.10 - klo:08.54 »
Vastasin vain omista kokemuksistani, enpä tiedä mikä noissa koneissa sitten on. Tosin ei minulla kyllä läppärissä ole ollut PS/2 hiiriä pitkään aikaan.

Oikeassa olitte. Vika ei Ubuntussa, vaan kummassakin läppärissä liitinvika, sittenkin. Toisessa sai hiiren toimimaan nostamalla takaa liitintä, toisen läppärin liitin heilui siihen malliin, että eipä liene montaa juotosta emolevylle enää kiinni. Saaneet ilm. osumaa elämänsä varrella sen verran molemmat.

1112
Laitealue / Vs: Miten PS2-hiiri toimimaan?
« : 14.04.10 - klo:20.57 »
Kiitos. Tässä nyt kokeiltu jo kahdessakin läppärissä, Jauntyt molemmissa, eikä buutin jälkeenkään nappaa. Olen tietoinen, että PS2-laitteet eivät yleensä tunnistu lennosta. On sellainen muistikuva, että PS2:lla olisi jotain tekemistä kosketuslevyn kanssa, ja laitoinkin sen asetuksista päälle, ja sammutin koneen. PS2-hiiri kiinni, buutti, mutta ei. Kosketuslevy toimii kyllä, vaan hiiri ei. Läppärit HP N1020V ja  nx9010. Pitää tutkia lisää. Palaan jossain vaiheessa asiaan.

1113
Laitealue / Miten PS2-hiiri toimimaan? [RATKENNUT]
« : 14.04.10 - klo:16.46 »
Jaunty läppärissä, asennettu USB-hiiren kanssa. Oletin, että jos jälkeen päin ennen koneen käynnistystä kytkee PS2-hiiren, se tunnistuu, ja Ubuntu ottaa sen käyttöön (kuten windows). Näin ei näytä olevan. Olisi pöytäkoneista jääneitä optisia PS2-hiiriä parikin kappaletta laittaa kiertoon, vaan toimivuus ei näytä olevan itsestään selvä. Onko kikkaa, ilmeisesti jokin ajuri jälkeenpäin laiteltava? Googlettaakin koetin, muttei saanut selvää vastausta. Hiiret ja koneet ehjiä.

1114
Ubuntu tietokoneissa / Vs: järjestelmän vavonta
« : 10.04.10 - klo:19.24 »
No,taidanpa ootella että tämä uusin versio on kunnossa kun tuo 9.04 cd : nikään ei toiminut, olisin asentanut sen takaisin, mutta pärjääpä tällä.  :)

Kymppiversioista sen verran huonot kokemukset, että olen pitäytynyt 04-versioissa, ja olen tyytyväinen. Jaunty on paras Ubuntu IKINÄ (EVER)  ;D inhottavaa anglismia käyttääkseni (yäk). Tosin 10.04 kanssakin odottelen ainakin loppukesään, ennen kuin edes vilkaisen. Miksi vaihtaa toimivaa...

1115
Mikähän voisi olla ongelmana kun laitan läppärin lepo-/keskeytystilaan, ja kun palaa takaisin niin verkkoyhteys ei ole enään käytettävissä vaan täytyy käynnistää kone uudestaan. Käyttiksenä on Xubuntu 9.10 ja koneena Asus Eee 1001HA. Niin ja kyseessä on langallinen verkkoyhteys.

Enpä sano sen kummemmin Asuksesta tai Xubuntusta mitään, mutta mulla perus 9.04 joskus odotuttaa pidempään verkkoyhteyden muodostumista keskeytystilan jälkeen, eli koetata odottaa minuutti tai vähän enemmänkin. Hibernatesta tämä HP 6320 ei herää niinkuin ei aikaisempikaan HP:n läppäri, mutta eipä tuo haittaa, kun ei hibernatea käytä.

1116
Jostain kumman syystä ei nyt tähän uudempaan läppäriin saa toimivaa sääapplettia tuonne yläpalkkiin. Katsoin appletin ohjetta, ja sinne on tullut muistilappu, että pitää käyttää Gnomen välipalvelintyökalua ja laittaa välipalvelin toimintaa. Miten se tehdään ja mitä se aiheuttaa??? Mulla on Turun ja Tampereen säätilat tuossa vanhassa koneessa olleet aina toiminnassa ilman mitään välipalvelimia. Helppiä nyypiölle pliis?

EDIT: Ach, asetuksissahan piti olla suora internet-yhteys

1117
Laitealue / Vs: telewell TW-EA510 pätkii
« : 07.04.10 - klo:17.42 »
Itselläni oli joskus aiemmin Telewell 501 eli hieman samankaltainen ilman WLAN: ia ja se tipahteli satunnaisesti välillä jonkun päivän välein, välillä meni viikkokin.  Marssin kauppaan ja vaihdoin samaan linjaan ZyXel: in kun oli oma modemi koko ajan käytössä ja tuo ei ole tipahtanut koskaan ja on edelleenkin käytössä, kokenut jo useamman muutonkin verkosta toiseen.  Voi olla hyvää tuuriakin tuossa mutta hyvin toimivaa laitetta en hevillä vaihda oli nimi mikä hyvänsä.  Palomuuripurkki (joka minulla on erikseen) on jokin kiinalainen, sekin toiminut ok.

Telewell 510 v3 on ADSL2+ kelpoinen laite ja sinällänsä ihan hyvä. Vanhoissa versioissa joskus aikanaan olikin hieman ongelmia, kuten oli monen muunkin merkkisessä. Patistelkaa vaan sitä Soneraa hoitamaan hommat kuntoon. Meillä vaihdettiin juuri 2 megaisesta kymppiin ja täysillä puhaltaa, vaikka on noin puolitoista kilsaa kuparia keskukselta saakka. Se mitä täällä joku totesi valokuidun puutteesta jne. on ihan totta sinällään. Naapuri-Ruotsissa rakennettiin kuitua yhteiskunnan tuella, ja ne ovatkin valovuoden edellä. Meillä kärvistellään megaisten yhteyksien kanssa.

1118
Laitealue / Vs: telewell TW-EA510 pätkii
« : 04.04.10 - klo:21.19 »
Soneran adsl kytkettiin ja mukana tuli tuollainen telewellin modeemi.
Pätkii koko ajan, pysyy verkossa 10sek-5 minuuttia ja adsl valo sammuu.
Seuraavaksi pimenee internet valo...tätä kestää vähän aikaa ja taas heräilee
henkiin.

Kuten todettu, viittaa vahvasti huonoon signaaliin, tai ei kai sitten ole kytketty mahdollisesti puhelinrasiaan suodatin väärin???. Eli jos talossa on lankapuhelin, niin puhelinpistorasiaan laitetaan se suodatinvälipala. Siihen kolmereikäiseen paikkaan sitten PUHELIN ja alasivulla olevaan RJ11-liittimeen se modeemille menevä johto. Jos tuon tekee väärin syntyy modeemille mahtava vaimennus linjaan. Mutta jos ei lankapuhelinta talossa ole, niin sitä suodatinvälimötikkää EI silloin tarvitse laittaa väliin lainkaan.

Jos edellä oleva on ok jää todella suurin vikatodennäköisyys huonosti toimivaan linjaan. Siellä voi olla vaimennusta liian suuren vastuksen tai maa-/oikosulkuvuodon takia. Myös jos naapureissa on netti, linjanne on pitkä, ja oma kaapeliparisi kulkee jossain isommassa kaapelissa samassa nelikierteessä toisen nettiasiakkaan kanssa, alkaa linja antaa virhettä. Meillä oli juuri tällaista vikaa, vaikka linja kyllä toimi sinun linjaasi selvästi paremmin. Pistähän Soneran äijät korjaamaan vika, äläkä maksa laskua niiltä niiltä osin, ennen kuin olet saanut toimivan yhteyden. Täällä on onneksi pieni, ja terhakka paikallinen yhtiö, joka korjaa asiat nopeasti. Vikoja tosin on ollut todella vähän.

Yllä oleva litania jossain määrin käytännössä puhelin(linja-)asioita ymmärtävänä.

1119
Laitealue / Vs: Sormenjälkitunnistus kirjautumisessa
« : 04.04.10 - klo:19.27 »
Palaan vielä tähän sormenjälkitunnistukseen. Alla olevilla common-auth -tiedoston asetuksilla sain tunnistuksen pelittämään oikein niin, että kirjautuminen tapahtuu vain sormenjäljellä, ja että se myöskin tarkastetaan oikeaksi. Ongelmaksi kuitenkin tulee ilmeisesti Gnome, eli ne sudoa vaativat toiminnot, joissa pyydetään "Avaa lukitus", kuten esim. graafinen käyttäjähallinta, Synaptic jne. lukkiutuvat. Myöskään siirtyminen ctrl-alt-f2 tekstimoodiin ei sallinut kirjautumista. Näiden ongelmien vuoksi ainakin toistaiseksi jätän suosiolla tuon sormenjälkitunnistuksen pois, ja palasin vanhaan kirjautumiskäytäntöön. Myös sellainen huomio, että sormenjäljen skannauksessa tulee usein ns. huteja. Tätä voi itse testata fprint_demo -ohjelman verify-toiminnolla.


auth       required pam_env.so
auth       sufficient pam_fprint.so
auth       required pam_deny.so
auth       required pam_permit.so

1120
Laitealue / Vs: Sormenjälkitunnistus kirjautumisessa
« : 03.04.10 - klo:21.18 »

Ihmettelen nyt, mikä ihme palikkatesti tämä koko sormenjälkitunnistus on? Ainakin noilla mun asetuksilla koko sormenjäljellä ei ole mitään merkitystä. Se kyllä skannataan, mutta sinne voi antaa minkä sormen tahansa, ja jos vaan annettu käyttäjätunnus ja salasana ovat oikein, sisään mennään niin, että paukkuu. Muuttaako tuo antamasi ohje tämän asian. En ole kokeillut vielä.

Sivuja: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 63