Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arello

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
121
Multimedia ja grafiikka / Musiikkiohjelmointia Ubuntulla
« : 17.05.14 - klo:18.55 »
Olen ajatellut, josko kokeilisi tehdä kokonaan ohjelmoitua musiikkia Ubuntulla. MIDInä ajattelin ensisijaisesti, jolloin sävellykset tulisi samalla nuotinnettua ja pystyisin edelleen käyttämään kosketinsoittimienikin äänipankkeja. Linuxilla on kaiketi hankalaa saada kunnon sampleria kasaan. Qsynthille en ole ainakaan löytänyt kunnollista äänifonttikirjastoa. Yksi vaihtoehto on varmaan LinuxSampler, mutta vaikka olen ladannut käsittääkseni tarvittavat tiedostot, käyttöliittymä QSampler kaatuu aina heti ensikättelyssä.

Rosegardenia olen käyttänyt ensisijaisena MIDI-nuotinnusohjelmana. Muuten se ajaa asiansa, mutta en vaan tykkää yhtään sen nuottitaivutuksesta (tai en osaa käyttää). Visuaaliseen muokkaimeen saa vain kulmikkaasti töksähteleviä pistepolkuja tjs. Taivutusjaksotyökalusta saisi ohjelmoitua ehkä jotain, mutten ohjeidenkaan jälkeen ole tajunnut sen parametreista mitään. En edes tiedä, saako koko työkalulla useiden sävelaskelien laajuisia suoria venytyksiä vai pelkästään jotain pientä vibratosotkua.

Hydrogenia käyttänen rummuissa. Ardourille varmaan äänitän raidat loppujen lopuksi. Olisiko muuta musiikkiohjelmointiin liittyvää huomiota? Trackereita olen joskus aikoja sitten hieman käyttänyt, mutten Linuxin vastaavista tiedä. LMMS:ää olen vilkuillut, mutta vaikuttaa kovin etäiseltä. Näissä (trackereissa ja LMMS:ssä) ei varmaan ole myöskään MIDI tukea.

EDIT: Opinkin tuon taivutusjakson periaatteen. Maksimi venytys on kuitenkin yhden koko sävelaskeleen enkä tiedä vielä, miten se kontrolloisi koskettimissa korkeutta. Se on myös muiltakin osin hieman kömpelö, joten kiinnostaisi tietää, mitenkä ominaisuus toimisi joissain vaihtoehtoisissa MIDI-nuotinnussoftissa. Mikäli varteenotettavia on.

122
Niin, minulla vaan ei ole hajuakaan, millä arvoilla sitä kannattaisi lähteä säätämään.

Kiintaripäivityksen ohessa teen varmaan käyttiksen uudelleenasennuksen. Olisikohan joissain distroissa tms. viritelty nuo asiat paremmin etukäteen, ettei tarvitsisi itse ihmetellä? Miten on esim. DreamStudion laita? KXStudiota en ole viimeisissä kokeiluissani oikein saanut toimimaan.

123
Eheytyksen jälkeen ei mitään vikaa eikä mitään epämääräistä ruksutustakaan ole kuulunut missään vaiheessa. Sen jälkeen, kun tein tiedostojärjestelmän korjauksen, kirjoitussuojausta ei ole enää iskenyt. Yhden projektitiedoston irrotuksessa (tod.näk.) vioittuneet pääfilut menivät Found kansioon jollain toisilla nimillä, joten sitä ei ehkä saa helposti toimimaan. Muuten selvisin varmaan säikähdyksellä tällä kertaa. Kiitoksia kuitenkin kaikille vastaajille hyvistä pointeista, joita otan huomioon levytilannetta päivittäessäni.

124
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One pilvipalvelu
« : 07.04.14 - klo:12.19 »
Tulee kyllä hieman turhaa lisähommaa tuosta lopetuksesta, kun olen upotellut ja ripotellut Oneen julkaistuja tiedostolinkkejä ympäri blogia ja ties minne. Noh, dropbox-acco löytyy ja olikohan outlookin mukana skydrive? Pystyykö sillä julkaisemaan tiedostoja? Joskus näin ei muistaakseni ollut.

125
Tein Windowsilla jotain. Pari projektin tiedostopolkua oli tosiaan vioittunut (luultavasti irroituksessa). Näiden osalta sanoi: "Ensimmäinen varausyksikkö ei ole hyväksyttävä, tietue katkaistaan." Mitäköhän tämä käytännössä tarkoittaa? Windows sanoi tehneensä korjaukset tiedostojärjestelmään, mutta lieköhän projekti toimii. Tiedostot näyttäisivät olevan edelleen paikoillaan ainakin. Eheytyksessä näkyi 10% kuitenkin pirstoutuneita, jotka laitoin eheytettäväksi.

126
Olen käyttänyt jo monta vuotta nykyistä systeemiä, mutta aiemmin vastaavaa ei ole ilmennyt. Tiedä sitten Ardourin uusimmista päivitysjutuista yms teknisistä yksityiskohdista. Joka tapauksessa olen tilan puutteenkin takia miettinyt hommaavani koneeseen uuden kiintolevyn. Nykyisessä pienessä on myös dualbootti Windowsiin, niin siksi en ole tallennellut järjestelmän kovoon paljoa mitään. Tämä on kuitenkin kokonaan toinen juttu mietittäväksi.

Yhtenä kokeiluna tähän aiheeseen vielä mietin, jos osioisin ulkoiseen kovalevyyn ext4:n, toimisiko tuosta winukka-alustuksesta siirretyt tiedostot normaalisti? Toinen mitä mietin, voisiko levy olla yksinkertaisesti vaan vanhuuden raihnaisuutta potemaan alkanut tai muuten vioittunut? 2008-2009 se muistaakseni on hommattu.

dmesgistä relevanteimmat rivit taitavat olla seuraavia (toisiksi viimeistä riviä toisti useasti ja sen jälkeen vielä tuota viimeistäkin):
Koodia: [Valitse]
[ 2316.146916] FAT-fs (sdb1): error, fat_get_cluster: invalid cluster chain (i_pos 6166874260)
[ 2316.146922] FAT-fs (sdb1): Filesystem has been set read-only
[ 2316.146934] FAT-fs (sdb1): error, fat_get_cluster: invalid cluster chain (i_pos 6166874260)
[ 3130.260037] <3>[fglrx:firegl_apl_loadDatabase] *ERROR* APL: apl initialize fail.

En ole vielä löytänyt levytyökaluja Windowsista tai Linuxista. Enpä tosin kovin tarkkaan vielä etsiskellyt.

127
Ongelma paljastuikin kimurantimmaksi. Levyasema toimii normaalisti, mutta jos avaan Ardourilla projektin, koko asema muuttuu silloin kirjoitussuojatuksi. Uudelleen käynnistäessä tilanne on taas normaali.

128
Tiedostojärjestelmä sanoo msdos. Miten saisin kirjoitussuojauksen pois?

129
En ole varma, mistä tarkalleen johtuu, mutta yksi tärkeä ulkoinen kovalevy on muuttunut kokonaisuudessaan kirjoitussuojatuksi. En pysty muokkaamaan tiedostoja tai edes lisäämään uutta kansiota. Olin aiemmin säätänyt jackin latenssiasetuksia ja veli oli yrittänyt jotain tulostella, missä ohessa USB-asemien kanssa oli säätöä. Ulkoinen kovalevy näytti olevan kirjoitussuojattu toisellakin koneella.

Käyttis on ihan perus Ubuntu 12.04.

130
Okei, sain tehtyä nyt jotain tuolla jack_iodelayllä. Olen kyllä edelleen hieman pihalla koko ongelmasta. Pitäisikö tuo jack_iodelay suorittaa siis joka kerta, kun heittoa rupeaa tulemaan? Piuhat ja monitoroinnit pitää aina säätää uudelleen, niin siinä on vähän hommaa. Jollain säädöllä sain new capture latency [1024,1024]. Muulloin se vain sanoi, että signal below threshold...

Interfacena käytän Zoom H4n laitetta, jos sillä on mitään merkitystä.

EDIT: Jaaha, yksi projektitiedosto ei aukea ja kaikki levyasemat kirjoitussuojattuja. Mitähän nyt taas?

131
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Terminaali temppuilee
« : 23.03.14 - klo:13.08 »
Suoritusoikeuden olin laittanut, sudoa olin kokeillut ja paketti oli sama, joka oli purattu pöytäkoneellekin, mutta kopioin sen vaan miniläppärin Downloads kansioon.

Bash sudolla tulee "cannot execute binary file", ilman sudoa permission denied. Ehkä yritän purkaa tai ladata paketin uudelleen.

EDIT: Joo, uudelleenlataus lieneekin viisasta, kun ajattelee. Tajusin, että pöytäkoneella käyttämäni paketti on 64-bittinen, mitä miniläppärini ei ole.

132
Ubuntu tietokoneissa / Terminaali temppuilee [Ratkaistu]
« : 23.03.14 - klo:00.40 »
Yritän päivittää miniläppärilläni uusinta Ardouria, mutta päätteessä ei tunnu mikään onnistuvan niin kuin pöytäkoneeni Ubuntussa. (Miniläppärissäni tosin on xfce-pohjainen ubuntu Studio.) Ensinnäkin kansion kopioiminen muokattavaksi tiedostopoluksi johtaa liittämisessä komennon suorittamiseen vaikken paina enteriä. Jossain luki, että jokin automaatio tekisi niin taukojen, rivivaihtojen tms. kohdalla, mutten silti ymmärrä miksi se tekee niin tiedostopolun kohdalla vaikkei välilyöntejäkään siinä ole.

Noh, kirjoitin sitten tiedostopolun manuaalisesti suorittaakseni kansiossa olevan install.sh tiedoston. sh install.sh ja ./install.sh johtivat molemmat permission denied herjaukseen. Yritin lisätä sudoakin alkuun. Ei onnea. Sitten luovutin. Normiubuntulla kaikki nämä pelasivat niin kuin piti. Mistä nyt syy tällaiseen?

EDIT: Tajusin ladata 32-bittisen paketin erikseen, ongelma ratkaistu.

133
Multimedia ja grafiikka / Latenssikompensaatio-ongelma
« : 22.03.14 - klo:14.20 »
Opin käynnistämään JACKin Ardourin kautta korjatakseni latenssikompensaatio-ongelman, joka ilmeni Ardour+QjackCtl:iä käytettäessä. Nyt mietin, että miten tekisin MIDI-kytkentöjä ilman QjackCtl:iä. Jos laitan sen päälle, latenssikompensaatio menee taas päreiksi. Audiokytkennät hoitunee Ardourin sisälläkin, mutta esim. MIDI-kebabin liittäminen Qsynthiin ei taida Artun kautta luonnistua. Olisiko muuta keinoa? Rosegarden saattaisi hoitaa tuon, mutta se on ehkä turhan iso softa noin spesifin taskin suorittamiseen.

Toinen ratkaisuvaihtoehto olisi löytää QjackCtl:lle automaattinen latenssikompensaatio ratkaisu Ardourin kanssa, mutta siihen minulla ei ole mitään käytännön ideaa. Tiedän vain, että jokin jack_iodelay hoitaisi myös homman, mutten tiedä komennosta ja sen soveltamisesta tuon enempää.

Latenssisäädöistä tarkemmin.

EDIT: Never mind tuosta alkuperäisestä ongelmasta. Löysinkin Ardourista MIDI- ja audiokytkentöjen alustan. Joka tapauksessa tuo latenssikompensaatio-ongelma palaa minulla välillä tietyn ajan käytön jälkeen, jolloin en keksi muuta kuin Artun uudelleenkäynnistyksen. Pitäisikö tuohon jack_iodealyhyn jotenkin perehtyä?

134
Joskus katselin Cadencesta systeemejä ja kokeilin jotain säätöjä, mutta en löytänyt ratkaisua. JACK oli siis päällä normaalisti, mutta ääntä ei vaan kuulunut mistään. Kokeilen nyt varmaan tavallisella Ubuntu-asetuksella ja katson, josko tällä kertaa PulseAudio ja JACK eläisivät sovussa.

135
Olen viime aikoina yritellyt asentaa KXStudiota monta kertaa Ubuntu Studion ja tavallisen Ubuntunkin päälle. KXStudio käyttää siis JACKia oletusääniliittymänä. Nykyään en saa asennuksissa ikinä ääniä kuulumaan. Mistä lie johtuu? Jos Audacityssa valitsen ALSAn JACKin sijaan, ääni saattaa silloin kuulua, mutta se ei paljoa lohduta, jos haluaisi käyttää pelkkää JACKia käyttäviä audiosoftia. Ja tosiaan alsa2jack reitityksetkin on kunnossa, joten en sen puoleenkaan osaa diagnosoida ongelmaa.

En ole kokeillut JACKia ilman KXStudioasennusta, mutta niissä asennuksissa on kai riskinä, että se sotkeutuu rinnakkain toimivan pulseaudion kanssa. En nyt oikein tiedä, mitä tässä pitäisi siis tehdä.

136
Nykyään uudelleenasennuksen jälkeen saattaa ruveta takkuamaan jo heti alkuvalikossa. Rautaa olen uudistellut tässä, mutta ongelmat alkoivat jo ennen sitä. Emolevynä kuitenkin edelleen Asus M2V-MX-SE ja muutkin laitteet hieman vanhemman (~2007+) puoleista jo.

137
Olen yhä uudelleen ja uudelleen koittanut asentaa Ubuntu Studiota, kun minulla oli siinä ongelma, että välillä USB-laitteet erityisesti hiiri rupesivat pätkimään toisinaan aivan älyttömästi. Luulin että olin vain tehnyt säätöjä pieleen, joten asensin käyttiksen kokonaan uudelleen. Välillä asennus on kaatunut kesken kaiken ja silloin kun saan asennuksen läpi joko 64- tai 32-bittisenä, vanha ongelma on palannut.

Alunperin olin asentanut Ubuntu Studio 12.04 betan, joka oli ainakin puoli vuotta toiminut ilman moitteita. 12.04.3:n ilmestymisen tienoilla olen toistuvasti törmännyt erilaisiin ongelmiin asentaessa käyttistä muillekin koneille. Olen juuri rutinoitunut näissä asennuksissa ja nyt näyttäisi tulevan jokin uusi seinä vastaan. Pitäisikö noista laitetuen päivityksistä ja kerneleistä tietää jotain, mitä ottaa nykyään huomioon?

138
Laitealue / Vs: Mysteerinen nettiongelma
« : 25.10.13 - klo:21.32 »
Ongelma palasi melko nopeasti modeemin vaihdon jälkeen enkä ole onnistunut ratkaisemaan sitä vaikka uusi modeemi on oletuksena reitittävänä. Modeemissa on siis neljä piuhaa kiinni ja kun kaksi ottaa pois, niin netti toimii, muuten ei. Jos asetuksia yhtään muuttelee modeemista, (oli piuhat miten tahansa kiinni) mikään ei taaskaan toimi. (Kokeilin esim. NATista vaihtaa SUA only tms. vaihtoehdon Full featureen, jonka jälkeen netti ei toiminut.) Windowsilla katsoin yhteyskarttaa ja kahden piuhan tapauksessa se näytti: PC -- Gateway -- Internet, kun taas neljän piuhan kanssa muuttui: PC -- Switch -- ASUS router -X- Internet. (Jälkimmäinen yhteys menee siis raksin kohdalla poikki.)

Ongelma ei ole siinä, etteikö netti toimisi vaan siinä että se toimii vain puoliksi, mitä en ymmärrä. Kun on vaan yksi puoliksi toimiva ratkaisu, on vaikea arvioida mitä asialle voisi tehdä.

EDIT: Tänään pelailin yhtä peliä netin kautta ja kun veli tuli omalle koneellen alkoi netti takkuilla ja on nyt kokonaan poissa pelistä. (Käytän nyt puhelinmodeemia.) Ennenkin on pyörinyt raskaampia viritelmiä, mutta huonolta alkaa näyttämään meidän netin tilanne.

139
Laitealue / Vs: Kuinka monta RAMia miniläppäriin saa?
« : 16.10.13 - klo:16.23 »
Mihin tämä muistiohjain tarkalleen liittyy? Mitä sillä tarkoitetaan?

140
Laitealue / Kuinka monta RAMia miniläppäriin saa?
« : 16.10.13 - klo:16.11 »
Miniläppärini on Acer AspireOne D225E ja olen hommaamassa lisää RAMia yhden gigan tilalle. Monissa yhteyksissä sanotaan, että 2 gigaa on virallinen maksimi, minkä kone tunnistaisi, mutta tarkemmalla tarkastelulla kyseessä on ehkä vain koneen mukana tulevan Win7 starterin maksimi tunnistettava muistimäärä. Käytän tällä hetkellä kuitenkin pääasiassa Ubuntu Studio 32-bittistä.

Joten: tunnistaisiko 64-bittinen Ubuntu enemmän RAMia ja mihin saakka? Olisiko 4 gigaa realistinen arvio?

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11