Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wally

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
101
Pelit / Vs: Lgeneral
« : 02.07.08 - klo:23.55 »
kestänyt hetken taas, siis pakettihan oli jo asennettu Lisää/poista-toiminnon kautta... Eli ??

Se on ok.

Tuolta löytyi googlella sama ongelma:
http://www.happypenguin.org/show?LGeneral

Lainaus
I installed LGeneral from the repositories under Ubuntu Hardy. I then downloaded LGC and PG Data but get the following error when running LGC tim@tim-laptop:~$ sudo lgc-pg -s ~/tmp/pg-data -d /usr/local/share/games/lgeneral [sudo] password for tim: LGeneral Converter for Panzer General (DOS version) v0.32 Copyright 2002 Michael Speck Released under GNU GPL --- Settings: Source: /home/tim/tmp/pg-data Destination: /usr/local/share/games/lgeneral Use Individual Palettes Converting: nation database... /usr/local/share/games/lgeneral/nations/pg.ndb: access denied Can anyone please help?

Lainaus
Just the first file, but that led me to the solution... some of the files in pg-data are not capitalized but are obviously addressed in the converter in capitals. I just renamed each file as I got each error and am now playing in 1024 x 768 quite happily. It's been ages since I played PG as I moved on to each new development (PGII, PacGen, PG III & PG 3D) so its fun to go back to the less attractive interface. I don't seem to have any Campaigns, but the Scenario List seems complete. Thanks anyway for your concern and replies. Cheers

Löytyisikö tuosta?

102
Yleistä keskustelua / Vs: Hardy Heron - pieni pettymys
« : 25.06.08 - klo:01.11 »
Jos haluaa laatua, eikä kestä bugeja niin kannattaa pysytellä version tai pari jäljessä.

Todellakin juuri näin. 8.04.1, joka tuossa piakkoin julkaistaan, on toivottavasti huomattavasti nykyistä hardya ongelmattomampi. Itselläni oli myös kaksi varsin ikävää ongelmaa eri näytönohjainten (nvidia ja intel) kanssa, mutta nvidia-ongelmat ratkottiin tuossa 8.04:n RC-vaiheessa, ja tuo intel-ongelma (hp 530:n näytönohjainta ei meinannut kirveelläkään saada toimimaan, vaikka gutsyssä toimi lennosta) korjautui tällä viikolla(?) uusimman kerneliversion myötä.

Varsinkin nämä LTS-versiot on niitä, joissa kannattaa pysyä, mikäli haluaa välttää ongelmat, ja näihin kannattanee ehkä päivittää vasta tuon ensimmäisen "pistejulkaisun" jälkeen. Myös syksyn versiot ainakin jossain vaiheessa piti olla kokeilevampia (enemmän rankkoja uusia ominaisuuksia) kuin keväiset versiot, ja mahdollisesti juuri tästä johtuen 7.04 Feisty on oman kokemukseni mukaan ollut selkeästi rautaisin Ubuntu tähän asti. Hardy toivottavasti saavuttaa samankaltaisen tason pian. Käytin Feistyä jo ties mistä betasta alkaen, ja se oli erittäin ongelmaton jakelu.

Siispä suosittelen pysymistä LTS-versioissa, kunhan niitä on ensin aina pari kuukautta hiottu (ts.  8.04.1 -versio julkaistu), tai sitten käyttämään vain keväisiä versioita, ja jälleen pari kolme kuukautta myöhässä. Uusi "pistejulkaisu"-konsepti LTS-versioihin tosin mielestäni ajaa Ubuntua siihen suuntaan, että vakaata haluavat ajelisivat näitä 8.04.1..8.04.4 -julkaisuja, kunnes tulee taas 10.04.1, jolle jälleen tulee puolen vuoden välein suurempi päivitys Windowsin service packin tapaan.

103
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 24.06.08 - klo:15.33 »
Teeworlds on tosiaan ihan hauska peli. Mikäli pelityyppi kiinnostaa, kaikkien näiden "soldat-like" -pelien äitihän on tietysti Soldat (== sotilas), jonka saa ilmaiseksi tuolta:

http://www.soldat.pl/main.php

Peli ei tosin ole aito Linux-sovellus (palvelimesta tosin löytyy Linux-versio käsittääkseni edelleen), mutta nykyään jo Winen kotisivuillakin mainitaan Soldat ihan platina-tasolle. Tällä hetkellä jopa top-10 platina-listalla. Myös yo. sivustolta löytyvät laitevaatimukset kertovat seuraavaa:

Lainaus
Requirements: Windows 98/Me/2000/XP/Vista+DirectX 8.1 or Linux + Wine(alpha, community supported)

Itse en ole tuota aikoihin pelannut, mutta olipahan aikanaan hulvatonta hupia. Tuo on tosin paljon Teeworldsia verisempi, joten tällainen varoitus.

104
Koodia: [Valitse]
sudo displayconfig-gtk

Nvidian näytönohjaimen omistajille suosittelen lämpimästi nvidia-settings:n käyttöä. Siinä on loistava ohjelma, jolla saa myös näytön asetukset kuntoon, vaikka homma ei onnistuisi esimerkiksi tuolla displayconfig-gtk:lla. Vaatinee toki sen, että on nvidian omat ajurit käytössä.

Tämä ei ole välttämättä asennettuna, joten konsoliin/päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install nvidia-settings
Ohjelma pitäisi asennuksen jälkeen löytyä valikosta:
Järjestelmä->Ylläpito->NVIDIA X Server Settings

Tuota kautta ajeltuna ohjelma suoritetaan tavallisen käyttäjän oikeuksilla, joten X-windowsin asetustiedostoon /etc/X11/xorg.conf ei voi tallentaa asetuksia. Jos tämä on tarpeen, homman voi hoitaa komentamalla:
Koodia: [Valitse]
sudo nvidia-settings

105
Laitealue / Vs: OpenGL (3D) -tuen saaminen
« : 21.06.08 - klo:11.10 »
koitin pistää /etc/X11/Xorg.conf   tiedostoon defaultdepth riville 16 mutta se sano että

Tiedoston "/etc/X11/xorg.conf" tallentaminen epäonnistui.

Oikeutesi eivät riitä tiedoston tallentamiseen. Tarkista, että annoit sijainnin oikein ja yritä uudelleen.

Vaikka mulla pitäisi olla kaikki oikeudet!

Jos et muokannut tuota tiedostoa sudon kanssa, sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia.

sudo:lla saat aina hetkeksi käyttöösi pääkäyttäjän oikeudet, mutta kannattaa aina miettiä tarkkaan, mitä niillä oikeuksilla tekee. Niillä kun voi tehdä mitä tahansa, esimerkiksi tyhjentää koko kovalevyn tai vielä paljon pahempaa.

Normaalisti ilman sudoa sinulla ei ole kirjoitusoikeuksia käytännössä juuri muualle kuin omaan kotihakemistoosi, joka on mahdollisesti /home/akseli007

Siis:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

106
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kiintolevyn järjestely
« : 03.06.08 - klo:14.56 »
Eikä sitä ihan turhaksikaan voi väittää.

Hyvältähän tuo näyttää. Olennaista on kuitenkin levyn luvun nopeus ennen ja jälkeen defraggauksen. Jos tähän ei ole tullut olennaista muutosta, en pitäisi defraggausta kovin tarpeellisena.

Tosin jos kiintolevy menee sököksi, fragmentoitunutta tietoa on paljon vaikeampi palauttaa.

107
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu sekosi.
« : 28.05.08 - klo:13.39 »
Mutulla heittäisin, että näytönohjaimen ajurista on kyse.

Mikä näytönohjain sulla on?

108
Tutkittuani aikani asiaa totesin että IcedTea:n käyttäminen vaikutti kaikin puolin helpommalta. Asennus onnistuikin heittämällä suoraan synapticin kautta, ilman mitään tunkkaamista, säätämistä, debuggaamista ja räpläämistä! (Kiva!)

Asennettu ja toimii. Ilmoittaa versioksi Sun Java 1.6.0 vaikka ei Sunin olekkaan. ;)

IcedTea ei näköjään sisällä kääntäjää. Mutta huoh, eipä kaikkien ongelmien jälkeen taida enää energiaa ollakkaan koodaamiseen (ja sitämyöten myös lisä ongelmiin).

IcedTea oli myös testissäni about 10-20% hitaampi kuin Sunin Java. Mutta evvk. tässä tapauksessa.

- Kiitos vastanneille

Koodia: [Valitse]
java version "1.6.0"
OpenJDK Runtime Environment (build 1.6.0-b09)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 1.6.0-b09, mixed mode)

Edes helpistä ei erota että kyse on OpenJDK versiosta.

Mielenkiintoista Iced-Tea 7 mutta OpenJDK 6... Miksiköhän icedtea ei asentanut iced-tea7-jre / jdk pakettia vaan ton vanhemman. Pitää vielä vähän räplätä.

Eipä tuohon näyttänyt nopeaa vastausta löytyvän. Niin olkoon näin kun nyt kuitenkin toimii ja sillä selvä.

Tämä version chekki ei muuten sitten toimi:
http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml?ff3

Voin nyt puhua läpi päähäni, mutta käsittääkseni IcedTea != OpenJDK.

Olisiko IcedTea näitä gnu-juttuja tai vastaavia viritelmiä? Käsittääkseni OpenJDK on nimenomaan Sunin avaama versio Sunin uusimmasta Javasta, jolloin ei ole ollenkaan ihme, että se ilmoittaa olevansa Sun Java 1.6.0 ja sama löytyy myös helpistä.

Kokonaan ja täysin Sunin Javaa ei vielä ole saatu GPL:n alle, vaan siellä on useita kohtia, jotka aiheuttavat ongelmia. Käsittääkseni tavoite on kuitenkin se, että mahdollisimman pian tuo OpenJDK olisi toiminnoltaan täydellinen, ja varmaankin rajoitetun koodin Javastakin saadaan vielä tuonne lisää ominaisuuksia.

Lyhyesti sanottuna OpenJDK siis on Sunin "oma", siinä missä OpenOfficekin.

Katsos huvikseen mitkä logot näkyy molempien sivujen vasemmassa alalaidassa:
http://openjdk.java.net/
http://www.openoffice.org/

Pieni lisälöpinä tuosta Sunin Javasta: varsinkin kun otetaan huomioon tuo OpenJDK, ja ilmeinen aikomus tuoda javaa yhä enemmän yhteisön kehitettäväksi, ei ole mitään "poliittisia syitä" hyljeksiä Sunin Javaa. Olkoonkin että se ei ole vielä FOSSia. Ymmärrän, että lisenssiehtojen takia tuo ei Ubuntuun sovi, ja odottelen itsekin vesi kielellä sitä hetkeä kun OpenJDK on "täydellinen". Siihen asti käyttelen Sunin Java 6:sta, ellei sitten 7 ilmesty.

109
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 25.05.08 - klo:19.56 »
Dodih, syykin sitten löytyi sille, miksei nvidian ajurilla skaalaudu 800x600. Eli virkistystaajuuden pitää olla vain 56Hz, muuten ei onnistu jostain syystä. Nyt täytyy sitten vielä muokata xorg.conf siten, että se ei yritäkkään asettaa muuta kuin tuon 56Hz tuolle resolle...

SPWAW tosiaan toimii täydellisesti. Wine on aika maaginen ohjelma.

110
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 25.05.08 - klo:17.31 »
Jatketaan monologia vielä sen verran, että vapaan lähdekoodin "nv"-ajureilla näyttäisi toimivan ihan niinkun pitääkin, eli epäilykset kohdistuvat sitten jälleen suljetun koodin "nvidia"-ajureihin.

(On muuten nvidian kehutuissa ajureissakin paljon ongelmia. Flash pätkii kokoruudulla, kde4 toimii heikosti, muutama ikävä bugi ja sitten tämäkin taas.)

111
Laitealue / Vs: Nopeuserot USB-tikut ja USB-kovalevyt
« : 25.05.08 - klo:15.21 »
Kingston DataTraveler DTI/1Gb
Timing buffered disk reads:   42 MB in  3.10 seconds =  13.53 MB/sec

Kingston DataTraveler 1 GB: Timing buffered disk reads:   46 MB in  3.11 seconds =  14.77 MB/sec
Kone on 2x2.0 GHz. Koneen nopeudellakin on näköjään vaikutusta tikun nopeuteen. :)

Kingston DataTraveler 2 GB:
Koodia: [Valitse]
Timing buffered disk reads:   32 MB in  3.00 seconds =  10.66 MB/sec

Jos multa kysytään, se on niin väärin, että Kingstonin 2 gigan versio on hitaampi kuin 1, 4 ja 8 gigan versiot. Yhyyy..

Tosiasiassa tuo yli 10 megaa sekunnissa on sekin jo jotain ja nykykehitys on huimaa. Ensimmäinen edullinen ja nopea 16 gigan tikku kun tulee kauppoihin, nykynen kiintolevyni joutaa medialevyksi, joka on päällä vain tarvittaessa.

112
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 25.05.08 - klo:14.00 »
Jaa-a, näyttäisi tuo 800x600 -resoluutio olevan nyt vain tälle näyttö&näytönohjain -yhdistelmälle liian vaikea pala purtavaksi. Siis syypää ei ole SPWAW tässä tapauksessa, vaan kuva leikkautuu myös työpöydän(kde4, xfce) puolella, jos resoluutioksi valitsee 800x600. Mielestäni tämä resoluution on ennen toiminut ok, joten varmaankin pitäisi xorgin asetuksia ihmetellä.

113
Pelit / Vs: Steel Panthers World At War
« : 25.05.08 - klo:13.41 »
(Nyt käyttelen 64-bittisen Hardyn Xubuntua, ja Winen versio on virallisista repoista löytyvä wine-0.9.59, jossa muuten on joku muistialuebugi, jonka sai jollain kikalla osittain korjattua. Täytynee harrastuksen vuoksi kokeilla winen omista repoista löytyvää versiota.)

Dodih, winen versio wine-1.0-rc2, joka löytyy winen repoista, korjasi tuon välkkymisen sitten jotenkin.

Mutta edelleenkin vaivaa tuo ongelma, että tuota en saa toimimaan kokoruudulla ilman, että näyttö menee yli alareunasta, ja näyttää menevän vähän yli oikeastakin reunasta. En sitten tiedä olisiko näytönohjaimen ajureista jotenkin kiinni.

114
Pelit / Steel Panthers World At War
« : 25.05.08 - klo:10.55 »
Avataampa tälle loistopelille oma ketjunsa.

Peli on siis Windowsille tehty realistinen, vuoropohjainen strategiapeli, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Mukana menossa totta kai mm. Suomi! Peli on maksuton, joskin lisäkampanjoita saanee ostettua. Peliin löytyy myös erinomainen modi Enhanced, joka entisestään viilaa peliä realistisempaan suuntaan.

Tuossa jonkinmoinen screenshotti pelistä:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/93/SPWAW_shot_01.jpg

Paras puoli ko. pelissä on kuitenkin se, että se asentuu ja toimii Winellä kuin junan vessa, eikä mitään virittelyjä tarvita, ainakaan yleensä. (Njoo, joskus aiemmin äänet vähän välillä lagi ja joillakin peli toimii paremmin, kun sen käynnistää suoraa mech.exe:stä.)

Mutta nyt on vähän probleemaa näytön kanssa. Mulla on tällanen 20" laajakuvanäyttö dvi-liittimellä ja 1680x1050 -resoluutiolla. Näytönohjaimena on gf 7300 gt.

SPWAW:n maksimiresoluutio lienee 800x600, mikä sinänsä ei haittaa mitään. Jostain syystä kuitenkin nyt jos laitan pelin kokoruudulle venytettynä, kuvasuhteeseen ei tule muutosta (4:3 -> 16:10), vaan näytön alareuna leikkautuu pois, jolloin peliä ei oikein voi pelata. Jos taas yritän nvidian asetuksista laittaa pelin keskitettynä tai kuvasuhde säilyttäen venytettynä, näkyy vain mustaa.

Jos sitten säädän Winen asetuksista niin, että se luo virtuaalityöpöydän itselleen, jolloin peli toimii ikkunassa, pelin ikkuna välkähtää n. kerran sekunnissa, mikä on varsin ärsyttävää. Välkkyminen alkaa vasta kun ollaan päästy taistelunäkymään, eli ongelmat liittynevät jotenkin pelimoottorin tarvitsemaan päivitystaajuuteen ja näyttöni virkistystaajuuteen, joka on varsin matala etenkin dvi-liittimellä.

Ihannetilanne olisi tietysti, että saisin pelin kokoruudulle ja välkkymättä, kuten ennenkin.

Jos palstan SPWAW-veteraaneilta löytyy kokemusta aiheesta, olisi kiva kuulla joitain vinkkejä.

(Nyt käyttelen 64-bittisen Hardyn Xubuntua, ja Winen versio on virallisista repoista löytyvä wine-0.9.59, jossa muuten on joku muistialuebugi, jonka sai jollain kikalla osittain korjattua. Täytynee harrastuksen vuoksi kokeilla winen omista repoista löytyvää versiota.)

115
Ja hyvin pitkälti tosiaan kubuntu-desktop Ubuntu(-minimalin) päälle vastaa kubuntua, en ole varma esim. onko käytössä KDM vai GDM mutta anyway.

Kun asentaa kubuntu-desktopin taikka vain kde-coren (tai kde4-coren), jossain vaihessa asennusohjelma kysyy, halutaanko ottaa käyttöön GDM vai KDM. Varsinkin Xubuntussa tuo GDM on sen verran tyylikäs, etten edes harkinnut KDM:ää nyt. (Tässä siis itsekin asentelin tuossa kde4-coren ihan kde 4.0.4-version kunniaksi (löytyy ubuntun backports-ohjelmalähteistä, pitää ottaa käyttöön mikäli haluaa kokeilla. Ja jos KDE4:sta haluaa kokeilla, kannattaa ehdottomasti käyttää aina uusinta, koska on tuo sen verran keskeneräinen vielä.))

Tuon LTS:n suhteen kyse lienee KDE-ohjelmien mukanaan tuomista vastuista, varsinkin kun KDE 3-sarjalainen lienee tiensä päässä parin vuoden päästä. Mikäli Hardy-Kubuntussa olisi ollut KDE 4.1 vakiona, todennäköisesti se olisi ollut LTS. Onkohan kokonaan poissuljettua, ettei Kubuntu 8.04.1 olisi LTS?

116
nvidia-glx (nvidia-glx-new) pakettia ei löydy..

Olisiko pakettivarastoissa jotain hämärää, koska kyllä nuo paketit pitäisi löytyä.

Näyttäisitkö seuraavan tiedoston sisällön:
Koodia: [Valitse]
/etc/apt/sources.list

117
Eli kysymyksesi on: onko Ubuntu + kubuntu-desktop == Kubuntu?

KDE:n osalta käsittääkseni juuri noin.

Ubuntu voidaan käsittääkseni ajatella koostuvaksi (näennäis)paketeista ubuntu-minimal ja ubuntu-desktop. Kubuntu puolestaan olisi sitten ubuntu-minimal + kubuntu-desktop. Joten, kun olet asentanut Ubuntuun myös kubuntu+desktopin, sinulla on asennettuna ubuntu-minimal + ubuntu-desktop + kubuntu-desktop.

Se selkeä ero, mikä on verrattuna "puhtaaseen" Kubuntu asennukseen on, että nyt sinulla on paljon "turhia" tai päällekkäisiä ohjelmia, mikä vähän sotkee valikoita. Valikot voi toki siivota kohtuullisen pienellä vaivalla.

Lisäksi jostain varmaan löytynee ohjeet kuinka halutessasi pääset eroon ubuntu-desktop tai kubuntu-desktop -paketeista. Koska nämä paketit ovat näennäispaketteja, näiden kautta asennetuista ohjelmista ei olekaan niin helppo päästä eroon.

Itse halusin eroon mm. kde:sta, ja tein sen sillä tavalla radikaalisti, että poistelin kaikki qt:n ja kde:n kirjastot, jolloin tuli poistettua näistä riippuvaiset ohjelmat, mutta siistimpikin tapa löytyy.

118
Ubuntun kehitysversio / Vs: Firefox 3 -suomennokset
« : 18.05.08 - klo:14.40 »
No niin, nyt on Firefox suomeksi, ehti huomiseen julkaisukandidaattiin :) Ubuntu 8.04 LTS alkaa olla valmis, suomennoksienkin osalta...

Suomennoksessa tai koko kielipakettihässäkässä on bugi, jonka raportoin joku aika sitten.

Eli jos suomenkielinen kielipaketti on käytössä, osoiterivi ei toimi oikein. Normaalisti firefoxin yksi loisto-ominaisuuksista on tuo, että jos heitän tuohon osoiteriville vaikka "ubuntu suomi", niin se googlen kautta löytää tiensä osoitteeseen "www.ubuntu-fi.org".

Työkalut->Lisäosat->Kielet ja tuolta Firefox(fi) pois käytöstä, niin toimii taas selain oikein.

Bugiraportti löytyy tuolta:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/language-pack-gnome-fi/+bug/230308

119
Itselläni taitaa olla sama tikku, ja ihan ok pelittää. Vaatimuksena on tietysti, että kaikki kernelin moduulit on asennettu.

Onko sulla linux-restricted-modules, linux-ubuntu-modules (jotain sinne päin) yms. asennettu juuri sille kernelin versiolle, jota käytät?

Voit myös kokeilla ladata tuon ajurimoduulin uudelleen näin:
Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r zd1211rw
sudo modprobe zd1211rw

120
Tuohan vaikuttaa hyvältä uutiselta.

Siis tästä lähtien jokaiseen LTS-versioon tulee neljä "päivitysjulkaisua" (point release). Eli siis 8.04.1...8.04.4.

Nämä päivitysjulkaisut tulevat aina niin, että 1. julkaistaan 3 kk päästä alkuperäisestä LTS:n julkaisusta, ja seuraavat kolme sitten aina puolen vuoden välein. Tuossa kannattaa laittaa merkille, että tästä lähtien Ubuntu julkaisee uuden version aina 3 kk välein, kun nämä päivityspaketitkin otetaan huomioon. Eli vielä täsmennettynä julkaisuaikataulu:

VersioJulkaisuajankohta
8.04 LTS4/2008
8.04.17/2008
8.1010/2008
8.04.21/2009
9.044/2009
8.04.37/2009
9.1010/2009
8.04.41/2010
10.04 LTS4/2010

(Jos oikein tuon siis ymmärsin)

Päivitysjulkaisujen tarkoitus on päivittää ennenkaikkea laitetukea paremmaksi, eli mitä ilmeisemmin kerneli päivittyy?
Ei-LTS-julkaisujen tarkoitus lienee vastaisuudessa entistäkin enemmän kehitys ja kokeilu. Kun on ensin 3kk esimerkiksi 8.10:ssä ollut joku ominaisuus, joka tiedetään vakaaksi, se saatetaan ottaa 8.04.2:n mukaan, _ehkä_. Kuitenkin niin, että 8.10, 9.04 jne. versioihin tulee rohkeammin uusia ominaisuuksia, ja jatkossakin varmasti ovat "pakkohankinta" niille, jotka haluavat aivan viimeisintä ohjelmatarjontaa.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7