Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - New_user

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15
201
Ubuntu tietokoneissa / Findilla aakkosjärjestys
« : 22.12.11 - klo:21.25 »
Menen kotihakemistosta Musiikki-alihakemistoon (jonka alla on useita kansioita mp3-tiedostoineen) ja komennan siellä:

find -iname '*.mp3' > playlist.m3u

Okei, soittolista syntyy hienosti, mutta mutta... alihakemistojen tiedostot ovat listauksessa sikin sokin, vaikka siellä on nimissä ensimmäisenä järjestysnumero 1 Biisi1, 2, Biisi2 -tyyliin.

Mitäs pitäisi tehdä yllä olevalle komennolle, jotta saisin nimet hakemistojen sisältä järjestykseen, eikä randomisti listaan.  Find --help ei paljon minua auta, siansaksaa.

202
Multimedia ja grafiikka / Hierarkkinen soittolista?
« : 21.12.11 - klo:20.51 »
Heips

Onko mahdollista tehdä soittolistaa, joka itse sisältää soittolistoja. Jos siis siis music-kansionssa on alakansioita vaikka taiteilijoille Jamppa ja Misu, joiden mp3:t ovat niissä, ja kummassakin kansiossa on  oma soittolista. Onko siis mahdollista tehdä ylemmän tason soittolista näin?


01 - /music/jamppa/jamppa.m3u
02 - /music/misu/misu.m3u


203
Multimedia ja grafiikka / VLC:n ääniviiveen poisto
« : 20.12.11 - klo:18.42 »
Voipi olla vanha juttu, mutta VLC:ä säätäessäni Lirciä varten huomasin sangen inhottavan ääniviiveen kuvaan nähden, noin 300 ms. Sen saa helposti pois.

Avataan VLC > Työkalut > Asetukset > Vasemmalta alhaalta valitaan Kaikki > Ääni > klikataan lähtömoduulit-riviä > katse oikeaan reunaan, siellä lukee Oletusarvo > valitaan sen tilalle Alsa, ja tallennetaan. Viive on poissa.

EDIT: Ja suo siellä vetelä täällä grrr. Alsaksi vaihtaminen taas tekee sen, että pausen jälkeen ei sitten tulekaan ääntä, kun jatkaa toistoa. Voi näitä ohjelmia  ;D

EDIT2: Niin, pitää jättää vastoin ensimmäistä ohjetta sinne se Oletusarvo, ja sitten:
Avataan VLC > Työkalut > Asetukset > Vasemmalta alhaalta valitaan Kaikki > Klikataan vain Ääni riviä, ja sitten ruudusta oikealta Äänen tahdistuksen kompensaatio, ja sinne rullataan esim. -320 ja tallennetaan. Avataan VLC uudestaan ja toistetaan, niin johan ovat kuva ja ääni paremmin synkassa.

204
Kun tämä nyt liittyy multimediaan niin: Tilanne on tällä hetkellä se, että kaukosäätö on testattu toimivaksi windowsin puolella Winlircin ja Eventghostin kanssa, ja kaukosäätimelle on saatu aikaan konfigurointitiedosto, joka kelpaa (?) ilmeisesti myös Lircille Ubuntussa.  Nyt pitäisi saada asennetuksi Lirc ja sen päälle jotain, mutta mitä? Windowsin puolella tarvitaan esim Eventghost hanskaamaan toimintoja Lircin ja multimediaohjelman väliin. Miten Ubuntussa, ja miten saada hommat rullaamaan. Nyt ei siis mitään erikoisversiota Ubuntusta vaan ihan 11.04.

205
Mikähän mättää. Yritän asentaa yllä olevia ohjelmia, ei onnistu, tulee herjaa pakettiristiriidoista (Pakettien riippuvuuksia ei voi selvittää). Mistähän johtuu? PPAsta asennetusta Mplayer 2:sta? Jokin muu? Miten korjaisin? Alkaa pikku hiljaa tulla mitta täyteen Ubuntun multimediapuolen kanssa. Kyllä tämä on kauheaa säätämistä, ja toimivuus on mitä sattuu.

206
Laitealue / Ubuntun ohjaus kaukosäätimellä?
« : 05.12.11 - klo:10.34 »
Onkohan kukaan puuhaillut otsikon mukaisen systeemin kanssa? Tuossa eilen katselin, että sarjaporttiin/USB:hen liitettäviä IR-vastaanotinmoduleita on olemassa, ja sellaisen pystyisin rakentamaan ja ohjelmoimaan itsekin (PIC-prosessori, IR-vastaanotin, vähän elektroniikkaa). Olen tehnyt joitakin projekteja PICille Picbasic Pro:lla, josta on ihan ostettu versio. Assemblerin kanssa en ole enää nypertänyt sitten C64/8051-päivien. Ubuntun puolella liityntää moiseen IR-moduliin hallitsisi sitten LIRC, josta ei ole harmainta aavistusta. Tässä olisi talvelle mielenkiintoista puuhattavaa, mutta kaikki kokemus muilta olisi hyvää pohjatietoa. Tarkoitus olisi siis jonkinlaisen mediaboksiksi värkätyn Ubuntu-laatikon komentelu nojatuolista kaukosäätimellä.

207
Ubuntu tietokoneissa / Kadonnut taustakuva?
« : 17.11.11 - klo:12.09 »
Taustakuvan vaihto vahingossa, ja kun yrittää saada entisen takaisin, niin kas kummaa, sitä ei enää olekaan taustakuvavalikoimassa. Minne se häviää? Kuva alunperin netistä haettu vapaa kuva. On se nyt aika älytöntä, kun oma haettu kuva ei pysykään valikoimassa, vaan siellä on vain Ubuntun valikoima. Eiks olis järkevää laittaa Ubuntussakin tällainen yksinkertainen perusasia kuntoon, niin että kerran haettu kuva pysyisi sitten siellä valikoimassa?

208
Enpäs saa millään päälle tähän Firefoxiin suomenkielistä oikolukua. Järjestelmä 11.04 suomenkielisenä täysi kielituki asennettuna. Firefox 7.01 ja suomen kielipaketti 7.01 näkyy olevan kielissä. Laajennuksissa Mozilla-laajennus Voikon käyttöön 1.10.0. Silti tämä oikolukee vain englantia kirjoittaessa, ei suomea. Libreofficessa suomenkielinen oikoluku toimii kyllä.

Mikä neuvoksi?

209
Laitealue / Tulevien hankintojen tueksi
« : 24.10.11 - klo:14.45 »
Tämä voisi olla tietty laitepuolellakin, mutta kun kyseessä on nimenomaan grafiikkapuoli, niin kysynpä:

1. Näytönohjain? Onko tässä nyt jommalla kummalla isolla (Nvidia, AMD) etylyöntiasema? Joku muu, mikä? Pelikäyttöä en ajattele, mutta hyvä ajurituki, 3D-kiihdytys jne.

2. Prosessori? Niitä on monen sorttista, kai. Intelissä aion pysyä, milläs mennään mukavimmin? Ei siis mikään riisuttu versio, vaan grafiikan kanssa hyvin toimeen tuleva, mutta taaskaan ei mikään ũber-suoritin.

3. Näyttö? ValokuvanKIN käsittelyyn sopiva full-HD, HDMI liitännälläkin, monitorissa säädettävä värilämpötila (6500 K on tarve), ja mielellään myös gammasäätö menusta. Hyvä kontrasti, ja taaskaan ei sitten x kiloeuroa maksava.

Läppäri olisi muuten paras vaihtoehto, mutta näyttö on ehkä se pullonkaula, usein myös näytönohjaimen vaihdettavuus, eli taitaa mennä pöytämasiinaksi.

Kommentteja kaipailen tulevien mahd. hankintojen tueksi.


210
Laitealue / Laitteistoapuja
« : 20.10.11 - klo:20.11 »
Aikani kuluksi kannoin junnun huoneesta jo käytöstä pois jääneen pelikoneen, ja tutkailin sisuksia. Kysyisin ensinnäkin näytönohjaimesta: Ohjaimessa lukee Asus 9550GE/TD, siinä on jäähdytyspuhallin, ja VGA-liittimen lisäksi myös digitaalinen videoliitin, olikohan se nyt sitten DV? Onkohan tuo NVidia-pohjainen, ja onko sillä Ubuntun kanssa mitään tekoa? Emolevyllä korttipaikka oli sellainen tumman punainen, mikähän väylä lienee?

Muuten: koneessa on komea kotelo, 4 kpl 5.25 paikkoja, 5 kpl 3.5 paikkoja. Sisällä ehjät 350W poweri, emolevy 2,4 G P4-prossuineen, 80G levy mutta vain 500 megaa muistia. Toinen muistikampa meni jonnekin kaverille joskus.

Kiinnostaisi siis tietää, onko näyttiksellä mitään käyttöä, muuten jos joku on kiinnostunut siitä tai koko paketista, yksityisviestiä vaan sitten. Kierrätysihmisenä ei viitsisi kaatiksellekaan... Kotelo menisi vaikka millaiseen serveriin ainakin.

211
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistysviive, mitä tehdä?
« : 13.10.11 - klo:08.38 »

11.04 alla, ja näkyi juuri päivittyvän uusi Nvidian suljettu ajuri. Käynnistin koneen uudestaan, mutta sama vanha ongelma on ja pysyy. Grub-valikon jälkeen kirjautumisruutuu pääseminen kestää noin 3 minuuttia. Tämä on riippuvainen tuosta Nvidian suljetusta, koska avoimella moista viivettä ei ole.  Tarvitsen kuitenkin suljetun ajurin VDPAU:n toimimaan saamiseksi videohommissa.

Olisiko kellään esittää apuja? Joku kernel-optio kenties? Onko jossain löydetty ratkaisuja, koska tämä ei voi olla vain omalla koneellani. Kone siis (työkone) Fujitsun pöytäkone, Intel Xeon prossana, ja 460 GTX näytönohjaimena. Kiitos!

212
Multimedia ja grafiikka / Videon ääni napsuu!?
« : 06.10.11 - klo:19.32 »

Juniorin kanssa opeteltu käyttämään uutta kameraa, Pentax K-5:ä, ja myös sen  video-ominaisuutta. Se tekee oletusarvoisesti 1280x720 motion jpeg -videota (AVI) 30 fps, ja ääneksi on ilmoitettu PCM 32 kHz. Nyt on tilanne se, että käytössä olevista video-soittimista MPLAYERissa ääni napsuu sekunnin välein, ja aivan samaa tekee WD TV Live -mediaboksin kautta toistettaessa. Totemilla, VLC:llä ja Xinellä ei napsu. Mistähän tässä on kysymys? Erityisesti harmitta nyt tuo mediaboksin napsutus, kun kuvan laatu sinänsä on ihan komeasti katsottavaa HD-telkun kautta. Ei viitseis ruveta kameran kautta ajamaan telkulle videoita, vaikka tuossa K-5:ssä HDMI onkin. Mediaboksi ilmoittaa tukevansa PCM-ääntä 44,1 kHz saakka. Jotain kumminkin on hassusti???

213
Ubuntu tietokoneissa / Apt-get updaten virheilmo
« : 12.09.11 - klo:14.06 »
Sudo apt-get update antaa tuollaisen lopuksi, ja ilmeisesti tämän takia tulee kolmio tuonne Gnomen yläpalkkiin aina joskus. Mitä kannattaisi tehdä? Poistaa ko. PPA listalta?

Koodia: [Valitse]
W: Tiedoston http://ppa.launchpad.net/nvidia-vdpau/ppa/ubuntu/dists/natty/main/source/Sources nouto ei onnistunut  404  Not Found

W: Tiedoston http://ppa.launchpad.net/nvidia-vdpau/ppa/ubuntu/dists/natty/main/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  404  Not Found

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

214

Kaksi asiaa toiveissa, otsikon mukaisesti.

1. Alkuperäisen .MTS videon katkaisu halutusta kohdasta ja tallentaminen niin, ettei laatu huonone (siis ilmeisesti ei pakata uudelleen) Video on 1080/50p -laatua, jotain 28 Mbps.

2. Open Shotilla saapi pätkiä peräkkäin ja koostettua jonkinlaisen lopputuotteen esim. 720p 15Mbps h.264. Hitaus vain vaivana. Ohjelma ei ymmärtääkseni käytä säikeistystä pakkauksessa, ja niinpä nopeallakin koneella 20 minuutin tuottaminen kestää toista tuntia. Prossuytimiä olisi vaikka muille jakaa. Onko jokin  toinen editori tässä hommassa selvästi nopeampi?

215
Ubuntu tietokoneissa / Työpöytätehosteet käyttöön?
« : 05.09.11 - klo:10.42 »
Onko näytönohjaimen ajurissa edelleen vikaa, vai miksikä en saa työpöytähosteita käyttöön? Compiz settings manager käytössä, ja sieltä ruksittu jotain käyttöön, mutta ei mitään vaikutusta. Nvidian ajurin pitäisi olla päällä, koska  videoita voi ajaa VDPAU-tuella. Ennen sai työpöydän tehosteita päälle klikaamalla työpöytää hiiren oikealla, ja sieltä omalta välidehdeltään sai sitten päälle/pois. Nyt sellaista ei ole. Ajelen siis 11.04:llä ja Nvidian 460GTX-kortilla. 280.13 ajuriversio näyttiksellä.  Classic Gnome käytössä, ei siis Unityä. Help!

216
Multimedia ja grafiikka / Xine ja VDPAU?
« : 29.08.11 - klo:09.46 »

Nuo kaksi pitäisi siis saada ymmärtämään toisiaan, ja jos olen oikein tulkinnut, niin Xinelle on olemassa oleva VDPAU-tuki. Miten se saadaan toimimaan? Törmännyt toinen toistaan kryptisempiin ja teknisempiin sivuihin, joilla ei yhdelläkään selväjärkisen ihmisen luettavaksi tarkoitettua ohjetta. Voisiko joku auttaa? Ubuntu on 11.04 ja VDPAU kyllä toimii Mplayerissa, mutta kun se ei minun koneessani ainakaan ole sopiva ohjelma. Ihme nykimistä niin rauta-, kuin softapurulla. Xine toimii softallakin täysin pehmeästi. Nvidian ajuri on 280.13 ja rauta 460GTX. Koneessa 3 gigagerzin 4 ytiminen Intel.

Onko muuten muita VDPAUta tukevia toisto-, tai editointisoftia?

217
Ubuntu tietokoneissa / Merkistökoodaus
« : 28.08.11 - klo:14.18 »

Helou!

Käytössä on parikin kotimaista perua olevaa veppipohjaista sähköpostitiliä. Kumpaankin kirjautumisen jälkeen Firefoxin merkistökoodaus näyttää Länsimainen (ISO-8859-1), ja ilmeisesti kummankin postiohjelma kääntää lähetettävät viestit tuohon koodaukseen, VAIKKA haluaisin käyttää UTF-8:aa. Onko tähän mitään keinoa olemassa. Selaimen käytöstä muutamalla ei ilmeisesti voi vaikuttaa mitenkään palveluntarjoajan postiohjelman käytökseen?

Toinen ongelma on kyrillisten kirjaimien vastaanotto. En ole kummallakaan laatikolla saanut vastaanottamiani perin vähälukuisia viestejä näkymään oikein, vaan ne näyttäytyvät ties minkälaisena mössönä, johon selaimen merkistökoodauksen muuttaminen postia lukiessa ei auta mitään. Toinen postilaatikko näyttää niitä kirjaimia #1080#1082 tms. muodossa. Toisen laatikon näyttämä on jotain täydellistä soopaa. Google kääntäjällä voisi kohtuullisesti kääntää kyrilliset viestit suomen kielelle, mutta kun en saa  niitä oikein vastaan otetuiksi ainakaan noilla laatikoilla. Olisko tähän(kin) jotain apuja?




218
Ubuntu tietokoneissa / Kieliongelma
« : 18.08.11 - klo:09.38 »
Huh. 11.04 uusasennuksen jälkeen jäi Firefox englanninkieliseksi, systeemi oli siis muuten suomenkielinen. Meninpäs hölmöyttäni kieliasetuksiin. Siellä luki "valikoiden jne. kieli" ja siinä oli englanti??? ja suomi oli alasvetovalikossa kokonaan harmaana. Minähän olin mukamas fiksu, ja poistin englannin kokonaan, ja buuttasin. Tuloksena oli, että nyt koko järjestelmä on englanninkielinen!!!??? Merkillistä!

Kysymys nyt kuuluukin, miten saan suomen takaisin ja myös Firefoxin (6) suomenkieliseksi?

219
Laitealue / NVidia tänään 11.04:ssä?
« : 01.08.11 - klo:15.24 »
Kun tämä työhärveli ja Ubuntukin menivät uusiksi, niin kokeilinpa taas kerran asentaa ajuria näytönohjaimelle näillä ohjeilla:

sudo apt-add-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-current

ja sitten buutti perään.

Käynnistyksen jälkeen pöydäksi tuli Unity, joten ajuri kai on jotenkin pelissä. Vaihdoin takaisin perinteiseen pöytään tosin. Lisäajureissa lukee taas, että ajuri ei ole kytketty käyttöön, vaikka ilmeisesti onkin. Lisäksi nvidia-current asennuksessa vilahti joku vdapau-kirjaston puuttuminen??? Miten tuo hanskataan?

Sama ongelma tosin on, kuin ennenkin, eli kone jököttää buutissa 2-3 minuuttia ennen kuin gnome käynnistyy, mutta sen juuri sietää, jos ajuri pelaisi.

Onko jotain uusia kikkoja tai ohjeita Nvidia-asiaan. Miten tuo VDPAU? Olisi tehokas kone, ja GTX460 ohjain, joten olisi hyvä saada kaikki poweri kehiin. Kiitos!


220
Hei

Työkoneeni meni uusiksi, kun piti poistaa Win7-64 ja laittaa 32-bittinen tilalle. IT-porukka vaati koko koneen tyhjäämistä, joten Ubuntukin meni uusiksi. Levyosioiden luominen asennuksen yhteydessä käyttäytyi oudosti, ja osioiden lisäämisestä huolimatta näytti koko ajan täyttä vapaata tilaa. Jouduin loppujen lopuksi antamaan asennusohjelman osioimaan itse, jotta pääsin asennuksessa eteenpäin. Tarve olisi kuitenkin pienelle Fat32-osiolle, jonka kautta voisin siirtää datoja Ubuntun ja Windowsin välillä. Windows kun ei lue EXT4:ää. Pienentäisin siis Home-osiota hiukan (melkein tyhjä vielä) ja nappaisin siitä noin 10 gigaa Fat32-osioksi. Miten tekisin tuon turvallisesti, etten sotkisi tätä konetta nyt. Jossain vaiheessa joku Gpartedin versio teki Windows-osiosta kelvottoman (tämä oli virallinen bugi) ja joku versio taas ei osannut silloin ainakaan vielä EXT4:ää. Siis vähän kylmä rinki otsalla, joten varmaa neuvoa tarvitaan. Millä siis pienennän turvallisesti homea ja teen sen Fat32-osion. Niin ja vielä, teen asian nimenomaan näin, joten muita virityksiä ei kannata ehdottaa.

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15