Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Toni Alenius

Sivuja: [1] 2 3 4
1
eli snap on alkanut ilmoitella yhdestä ja samasta päivityksestä joka päivä & kun sen päivityksen yrittää asentaa tulee tämmöinen ilmoitus:

komentoa "snapd" ei löydy (sanoo että snap löytyy PAKETISTA snapd) ja komennolla "snap refresh" vain sanoo että kaikki paketit on ajan tasalla

mitä snap nyt taas sekoilee ja miten korjaan asian?

2
eli kone jäätyi yllättäen, ensin ääni ja video pätkivät, sitten kone lakkasi reagoimasta komentoihin ja lopuksi näyttö alkoi bugaamaan, pakotin uudellenkäynnistyksen, BIOS ilmoitti ylikuumenemisesta, käynnistys eteni lopulta pisteeseen jossa näytölle tulostui /dev/sda1:tä koskevan tarkistuksen tulokset, koska efistyminen hyytyi tähän painoin ctrl+alt+del, seuraavaksi tulostui vain tämä

yritän juuri käynnistää konetta live-usb:ltä, miten alan selvittää mikä menk vikaan ja miten korjaan?

EDIT: nyt ei ole ollut enää jäätymisiä eli ylikuumenemisesta ja/tai näytönohjaimen hajoamisesta kyse.

3
eli sain tekstiviestin Elisalta että liittymässäni on aktiivisena haittaohjelma ja että se pitää poistaa tai liittymäni voidaan sulkea, käytän Ubuntua joten olen aika varma että tietokoneellani ei ole mitään, mutta miten varmistan asian?

4
heräsin siihen kun kone buuttasi aamuyöstä, ilmeisesti sähkökatko tjsp. koska mm. digiboksi sekoili sekin samalla hetkellä, mennessäni koneelle katsomaan mitä tapahtui huomasin ettei boottaus etene vaan välkyttää tämmöistä (sivusto ei anna lisätä kuvaa, ruudulla välähtää hetken kerrallaan teksti
Koodia: [Valitse]
/dev/sda1 recovering journal
/dev/sda1 clean numeroita/numeroita files, numeroita/numeroita blocks"
mikä neuvoksi? luvut eivät siis muutu, ajoin live-usb:ltä fsck:n ja käynnistin uudestasn, ei auta

otin jo tärkeimmät tiedostot talteen mutta en haluaisi tehdä uutta asennusta ellei ole pakko.

5
Eli hankin taannoin käytetyn pöytäkoneen josta puuttui kiintolevy, hankin SSD -levyn sekä lisää muistia ja otin koneen käyttöön, kone on alkanut kaatuilla/jumiutua peruskäytössä (pääosin YouTube videoita katsellessa), useimmiten kone "jäätyy" ja jos jäätyessä oli mediatiedosto kesken, ääniraidan viimeinen sekunnin murto-osa jää soimaan loopilla, nyt on lisäksi käynyt pari kertaa niin että kone rebootaa aivan yhtäkkiä, sensorien mukaan lämmöt ovat SSD:tä lukuunottamatta kaikki korkeintaan 40 C paikkeilla, SSD:n lämpötila on levynhallinnan mukaan tasaisesti 99 C, mikä ei voi pitää paikkaansa (tunnustelin levyä paljaalla kädellä koneen ollessa päällä ja Levynhallinnan näyttäessä 99 C:tä), voiko tämä kaatuilu johtua tuosta virheellisestä SSD:n lämpötilalukemasta, ja jos niin onko mitään keinoa korjata asia? Jos ongelma ei ole SSD:n väitetyssä lämpötilassa, mistä vianetsintä kannattaisi aloittaa, ja miten?

6
Ubuntu tietokoneissa / tekstimuokkain rikki [RATKAISTU]
« : 05.02.20 - klo:11.23 »
yritin avata tekstimuokkaimen (gedit) ja tulos oli tämä:

eli tuossa on tosiaan tekstimuokkain auki, kun kirjoitan jotain teksti ilmestyy, jos yritän pyyhkiä tekstiä, se jämähtää näytölle kunnes suljen geditin, mikä neuvoksi?

7
eli ubuntu lakkasi toimimasta, haluaa että ajan fsck:n manuaalisesti, ongelma on että ask ubuntun ohje ja oman käynnistyslataajan vaihtoehdot eroavat, ei löydy root -vaihtoehtoa recoverymoden alta eikä 'sudo  fsck -f' kelpaa grub:in konsolissa, miten toimin, kohta kohdalta?

edit: luin muita vastauksia ask ubuntussa ja sain toimimaan.

8
Multimedia ja grafiikka / HD-tasoinen kuva Elisa Aitiossa
« : 09.01.19 - klo:17.45 »
Eli tahto katsella Aitiota koneella olisi kova, mutta Ubuntun kanssa valittaa että tarkista HDCP-yhteensopivuus, ei voi katsella HD-tasoisena, pudotettu SD-tasolle, Firfoxissa ja Chromiumissa siis sama virsi molemmissa, onko tähän olemassa ratkaisua vai pitääkö vain tyytyä SD -tasoiseen mössöön?

käytän 64bittistä 18.04.1:tä vai mikäsenytoli, rauta ei myöskään ole este (kuten ei myöskään näytönohjaimen ajuri sikäli kun olen tietoinen koska tunnistuu Radeon HD5650:na niinkuin pitääkin)

9
Chromium on alkanut kaatua joka kerta kun yritän joko lisätä liitetiedostoja tai ladata jotain, aloittaessani Ubuntun käyttöä pitkän tauon jälkeen aiemmin syksyllä Ubuntu herjasi Chromiumin tarvitsevan erikseen myönnettyjä luku ja/tai kirjoitusoikeuksia kun ensimmäisen kerran yritin lisätä liitteitä johonkin viestiin Chromiumissa.

Käytän siis ajan tasalla olevaa 18.04.1 LTS:ää (64-bittistä versiota)

10
yritin testata mobiililaajakaistan toimivuutta 18.04.1:llä, vanhahko perus mokkula, saunalahden liittymä, ei toimi kumpikaan sauanlahden postpaid eikä elisa, lisäksi nyt ei anna muokata asetuksia, mokkula näytti sinistä valoa hetken kun kytkin sen ensimmäisen kerran mutta nyt palaa punaisena.

edit: mokkulahan on ZTE MF668

11
yritän asentaa ubuntua kahdeksan vuotta vanhalle läppärille, tuorein itseltäni löytyvä asennusmedia on 10.04 (eli päivityksiä ei enää saa), sain jotenkuten netin toimimaan sen verran että sain ladattua 18.04.1 levykuvan ja loin käynnistys-USB:n joka ei kuitenkaan toimi, valittaa käynnistystä yrittäessä tuntemattimasta parametristä, yritin myös 16.04.5:ttä. sama tulos, mikä neuvoksi?

12
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Assembly Summer 2013
« : 09.03.13 - klo:23.17 »
tällaista ketjua ei vielä ollutkaan joten aloitetaan sellainen, vieläkö porukalla piisaa mielenkiiintoa järjestää perinteinen Linux -ständi Assembly Summer -tapahtumaan?
viime vuonna ei saatu ständiä aikaan, mutta mites tänä vuonna? Vieläkö piisaa kiinnostusta ständin pitämiseen vaikka hyvällä alulla ollut perinne katkesikin viime vuonna?

13
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Assembly Summer 2012
« : 23.03.12 - klo:03.24 »
tällaista ketjua ei vielä ollutkaan joten aloitetaan sellainen, vieläkö porukalla piisaa mielenkiiintoa järjestää perinteinen Linux -ständi Assembly Summer -tapahtumaan?

14
Ubuntu tietokoneissa / flash ei toimi (ratkaistu)
« : 27.08.11 - klo:19.56 »
asentelin päivityksiä tänään ja nyt firefox ilmoittaa että flash-plugin on poistettu käytöstä 'turvallisuussyistä' ja pyytää päivittämään uusimpaan versioon, vaan kun ei nuo lataussivun vaihtoehdot toimi, "APT for Ubuntu 10.04+" antaa vain avata tiedoston Ubuntu Software Centerissä jossa en ole koskaan saanut asennettua mitään, kyllä se kovasti 'asentaa' kaikkea mutta mitään ei tapahdu.

edit: poisto & uudelleenasennus auttoi, miksi se loogisin vaihtoehto tulee mieleen aina viimeiseksi...

15
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Assembly Summer 2010
« : 11.04.10 - klo:16.55 »
Kesää kohti mennään, jokohan se olisi aika alkaa pohtia pian jo perinteeksi muodostuvaa Assembly -tempausta?

16
Yleistä keskustelua / Hyvää joulua!
« : 23.12.09 - klo:17.19 »
Merry Christmass folks!

17
Ubuntu tietokoneissa / Synaptic; Muistialueen ylitys
« : 21.11.09 - klo:13.07 »
Eli Synaptic ei toimi, samoin myöskään päivitysten hallinta tai "Lisää&Poista" -toiminto ei toimi, Terminalissa Synapticin käynnistäessä tulee ilmoitus "Muistialueen ylitys", mikä mättää ja miten korjaan? käytän tällä hetkellä vielä 9.04:ää.

18
Eli näin joulun alla olisi kiva tietää, miten väki koristelee työpisteensä/leikkinurkkansa

tässä kuva omasta koristeestani, minikuuseen on perinteisten koristeiden lisäksi heitetty

SATA -kaapeli
RJ-45 kaapeli
puhelinkaapeli
Wanha Ubuntu 6.06 CD

[ylläpito on poistanut liitteen]

19
http://arstechnica.com/news.ars/post/20081023-linux-foundation-the-kernel-is-worth-1-4-billion.html

"Linux Foundation on julkaissut tulokset tutkimuksesta joka aloitettiin tarkoituksena määrittää Linux -alustan markkia-arvo. Tutkimuksen mukaan jo pelkkä ydin onn arvoltaan 1,4 miljardia dollaria, kun koko järjestelmän yhteenlaskettu markkina-arvo on 10,8 miljardia. Tutkimus perustuu David Wheelerin kehittämään metodiin vastaavanlaisessa projektissa 2002, Wheeler kehitti työkalun joka käyttää Rakentavaa Kustannus Mallia (Constructive Cost Model COCOMO) määrittämään ohjelmiston arvon sen lähdekoodin rivien määrästä, kehittäjien palkkakeskiarvosta sekä joukosta muita tekijöitä. Kun WHeeler käytti tätä työkalua koko Fedoran silloisen arkiston sisällön lähdekoodiin, hän laski alustan arvoksi 1,2 miljardia. Koodin sekä pakettien määrä on kasvanut valtavasti sen jälkeen. Linux Foundation käytti samaa lähestymistapaa uudessa tutkimuksessaan ja määrittelivät Fedoran arkistojen nykyisen arvon nousseen 10,8 miljardiin dollariin."

20
eli olen aikeissa asentaa Ubuntun pääkoneeseeni, jossa oleva Linux on tuhonnut X:n, kyseisen asennuksen /home -osiolla on paljon sellaista mitä haluan talteen, mutta Live-CD jolta tätä ajan, ei anna luku oikeuksia koneen oman kiintolevyn linux -käyttäjätielihin, eli en pääse ottamaan dataa talteen, koitin jo

sudo nautilus -komentoa, mutta se taas on rajoittunut Live-CD:n tiedostojärjestelmään.

miten saisin helpoiten nuo talteen, Windowsin puolella Linux reader on kuin täi tervassa.

edit: kyseessä on painettu 7.10 -asennuslevy.

Sivuja: [1] 2 3 4